. : ..

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

18 2013

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130708/low/newego_LARGE_t_1101_54220964.JPG«ταν ακμα δεν εχε βγει στην επιφνεια η τρομοκρατικ, δολοφονικ δρση αυτς της συμμορας, εγ εχα βγει και εχα καταδικσει τις επιθσεις και τους φνους εναντον αλλοδαπν, Πακιστανν και λλων εθνικοττων», επε ο κ. Καμνης μιλντας στον ρ/σ Αθνα 9,84

Σμφωνα με τον δμαρχο Αθηναων, «ταν ζτημα χρνου να προχωρσουν γενικευμνα και με να πολιτικ σχδιο πρκλησης ντασης».

«Απ εκε και πρα» πρσθεσε «φυσικ, ουδες δικαιοται πλον να λει, δεν γνριζα. Εναι φανερ τι οι νθρωποι αυτο εναι μα παραστρατιωτικ οργνωση. Το εδαμε και στην ιστορα με τον Μελιγαλ. Μα παραστρατιωτικ οργνωση με στρατηγικ ντασης, μα δολοφονικ συμμορα».

Ο κ. Καμνης ανφερε ακμη πως «ποιος τσσεται στο δημοκρατικ τξο θα πρπει αυτν τη στιγμ να συνταχθε με αυτν την προσπθεια συνανεσης. Σε να σταθερ μτωπο απναντι στους ναζιστς. Παρλληλα απαιτεται νηφαλιτητα και ψυχραιμα, γιατ αυτ η δολοφονα δεν προσφρεται για καμα πολιτικ εκμετλλευση αυτ το πργμα».

Απαντντας σε λλη σχετικ με το θμα ερτηση τνισε πως πρπει «να τους ταρξουμε στη νομιμτητα». πως επε, «αυτ δεν εναι τυπολατρα, οι νθρωποι αυτο εναι μα συμμορα και θα πρπει να αντιμετωπιστον με βση το νμο. Απ τη στιγμ που θα εμαστε αποφασισμνοι να τον επιβλλουμε, τους χουμε καταφρει να ισχυρτατο πλγμα».

Ερωτηθες αν το πρβλημα εναι ευρωπακ και απαιτεται πανευρωπακ συνεργασα, σημεωσε πως οι επερχμενες ευρωεκλογς, θα εναι πρα πολ μεγλο τεστ και για Ευρωπακ Κοινοβολιο, σημεινοντας πως πρκειται για να θμα που αφορ λη την Ευρπη.

«Θα πρπει να καταλβουμε πο οδηγον οι τυφλς πολιτικς, οι οποες σπρχνουν ολκληρα κοινωνικ στρματα στην εξαθλωση» πρσθεσε και συμπλρωσε: «Αξιοποιον τον λακισμ, τη δημαγωγα και οι συγκεκριμνοι ακροδεξιο, "χρυσαυγτες", απευθνονται στα χαμηλτερα νστικτα των ανθρπων. Εναι ιδανικ η στιγμ για αυτος να εμφανζονται, διτι, στην ουσα, δεν τους ενδιαφρει στην ουσα τι λνε. Δεν μιλνε με βση τη λογικ. Απευθνονται στα νστικτα και τα νστικτα οξνονται ακριβς σε εποχς κρσης και υπερισχουν της λογικς».