,

του Μνου Χωριανπουλου απ το news247.gr/

18 2013

http://news247.gr/eidiseis/gnomes/manos-xorianopoulos/article1745297.ece/ALTERNATES/w60/horianopoulos.jpgΘα θελα να ξρω τι σκφτεται αυτ τη στιγμ, ο ψηφοφρος της Χρυσς Αυγς, που την υποστριξε χωρς ντροπ στις προηγομενες εκλογς, επειδ «τα λαμγια φαγαν τα λεφτ», «για να ξεβρωμσει ο τπος» «για να τα πει κποιος πως πρπει στο κοινοβολιο»;

Τι να σκφτεται ραγε ο νοικοκυραος ακμα και ο οργισμνος νος, που δωσε δναμη και πρσβαση σε κρατικ χρηματοδτηση σε αυτος, που δολοφονον στα σκοτδια, που χτυπον πολλο με λγους, που χουν ως μνη ιδεολογα την δια της βας επιβολ.

να νο παιδ, μλις 34 ετν, που θα μποροσε να εναι το παιδ μας, ο φλος μας, ο αδερφς μας, δολοφονθηκε, διτι ταν αντιφασστας.

Δολοφονθηκε με την ψφο και τη συγκατθεση χιλιδων πολιτν, που βλπουν τρα το «θερεστο» ργο, των εκλεκτν τους σε πλρη εξλιξη.

«Δεν εμαι ναζ, αλλ ψφισα Χρυσ Αυγ επειδ….»,

Επειδ τι;

Πντα υπρχει κποιος (δθεν) λγος για να παραδοθες στην αθλιτητα. Πντα υπρχει μια δικαιολογα για να εσαι απνθρωπος. Το θμα εναι τι επιλγεις.

Και στην περοδο της ναζιστικς Κατοχς στην Ελλδα, κποιοι αντιστθηκαν και κποιοι πλοτιζαν στη μαρη αγορ. Εναι επιλογ σου να οπλζεις τα χρια των ναζ.

Επιλογ σου και ευθνη σου και ντροπ σου.

 

ταν σου επαν τι θα ψηφσουν Χρυσ Αυγ

Θα θελα επσης να ξρω τι σκφτεσαι αυτ τη στιγμ, εσ που κουσες τον φλο τον συγγεν σου να λει «εγ θα ψηφσω Χρυσ Αυγ. Δεν εμαι ναζ αλλ θα τους ψηφσω».

Τους εξγησες τι γνονται ηθικο αυτουργο για , τι επακολουθσει, τι διαπρττουν βρι απναντι στην ελληνικ ιστορα και τι υπονομεουν το μλλον τους και το μλλον των παιδιν τους, δνοντας δναμη σε μια εγκληματικ οργνωση, με μοναδικ της ιδεολογα το πθος για εξουσα και την με κθε κστος κατληψ της;

Τους απομνωσες ταν εδες τι επιμνουν; Αν δεν το κανες εσαι συννοχος. Αν σιπησες, εσαι συννοχος.

Θα θελα να σου κνω κρυγμα ως μεμπτος, αλλ δυστυχς σε αυτ την περπτωση δεν μπορ, διτι και εγ συννοχος εμαι.

Και εγ πως και εσ και τσοι λλοι, κουσα πριν να χρνο, φλο μου, να λει τι θα ψηφσει τη ΧΑ, «επειδ σιχθηκε λους τους λλους» και παρ την αντδρασ μου, συνχισα να του μιλω.

 

Χρος μας να αντισταθομε

χουμε λοι τις ευθνες μας, αλλ το ερτημα εναι τι θα κνουμε απ εδ και στο εξς;

Θα περιμνουμε τον επμενο φνο; Την επμενη επθεση; Το επμενο χυδαο και αγοραο λογδριο, εντς και εκτς κοινοβουλου;

Θα χαζογελσουμε με την επμενη μπουρδολογα του Παναγιταρου το επμενο δθεν επικριτικ δημοσευμα κθε φασιστικς φυλλδας για τα ερωτικ του Κασιδιρη και τις ενδυματολογικς του επιλογς; Θα μενουμε μοιραοι και βουλοι, την ρα που οι μαχαιροβγλτες χτυπον και οι μντορς τους, παριστνουν τους αθους;

Το επσημο κρτος, μοιζει ανκανο να αντιδρσει στην καλτερη, αντιδρ σπασμωδικ, και κατπιν εορτς.

Η αστυνομα, εναι διαβρωμνη (θυμηθετε τα ποσοστ της ΧΑ), το κεφλαιο φλερτρει χυδαα με τη «σοβαρ Χρυσ Αυγ» και η κυβρνηση χει υιοθετσει πλρως την ακροδεξι ατζντα και τολμ να μιλ για «δο κρα», ταν εναι φανερ ποιος δολοφονε, ποιος επιτθεται και ποιος απειλε με τα λγια του και τα ργα του τη Δημοκρατα και τους θεσμος.

Οι πολτες οφελουν να αντιδρσουν μεσα, ειρηνικ και συλλογικ. Να συσπειρωθον σε κθε γειτονι και να αναλβουν την ατομικ τους ευθνη, χωρς να παξουν στο γπεδο της βας, δηλαδ στο γπεδο των ναζιστν.

Να απομονσουν τους χρυσαυγτες, τους υποστηρικτς τους και τους συμπαθοντες, ακμα και αν αυτ σημανει τι θα στερηθον να φλο.

Να πολεμσουν τον φασισμ σε ολκληρη την κοινωνα, στον χρο εργασας τους, στο δρμο, στην καθημεριντητ τους στο δημσιο λγο.

Πρπει λοι να δρσουμε, πριν οδηγηθομε σε αιματηρ εμφλιο, τον οποο προσπαθε να προκαλσει η Χρυσ Αυγ, χνοντας αμα. Πρπει να αντισταθομε στον τρμο και τη βα και να μη σιωπσουμε μπροστ στο οργανωμνο σχδιο αποσταθεροποησης και κατληψης της εξουσας απ τους ναζιστς.

Και σοι εξακολουθον να λνε «ωχ αδερφ» και νομζουν τι εναι προστατευμνοι, «κοιτντας τη δουλει τους» ας θυμονται τι ταν το αιμοσταγς μαντρσκυλο αποκτσει περαιτρω εξουσα, ποιος δεν δηλνει πλρη υποταγ θα δικεται.

Μετ τους μετανστες, τους αριστερος και τους αντιφασστες, θα χτυπσουν και την δικ σου πρτα σιωπηλ νοικοκυραε.

Πσο αμα πρπει να χυθε για να το καταλβεις;