90,2% 16/9

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

9 2013

Ολοκληρθηκε η συνλευση των αντιπροσπων των ΕΛΜΕ λης της χρας. Οι καθηγητς ψφισαν με ποσοστ 90,2% υπρ της απεργας διαρκεας. τσι απ τις 16/9 αρχζουν πενθμερες επαναλαμβανμενες απεργες.

Απ τις 85 ΕΛΜΕ της χρας που συμμετεχαν στη συνεδραση που πραγματοποιθηκε τη Δευτρα σε κεντρικ ξενοδοχεο των Αθηνν οι 72 ψφισαν υπρ των κινητοποισεων. Ετσι απ την ερχμενη Δευτρα οι καθηγητς ξεκινον τις κινητοποισεις τους βζοντας «λουκτο» για πντε ημρες στα γυμνσια και λκεια της χρας. πως ανφεραν οι πρεδροι των Ενσεων, θα επανεξετζουν τη στση τους μετ απ κθε πενθμερη απεργα.

τσι, λγα 24-ωρα μετ το πρτο κουδονι θα μπει «λουκτο» στα γυμνσια και λκεια της χρας, αφο και ο υπουργς Παιδεας Κωνσταντνος Αρβανιτπουλος εχε αποκλεσει το ενδεχμενο η κυβρνηση να προχωρσει στην επιστρτευση των καθηγητν, πως τον περασμνο Ιονιο.

 

Σε συστρτευση καλε μαθητς και γονες η ΟΛΜΕ

Η ΟΛΜΕ με ανοιχτ επιστολ προς μαθητς και γονες τους ζητοσε να σταθον στο πλευρ τους σε ναν αγνα «για το δημσιο σχολεο που θα χωρει λους τους μαθητς και λους τους εκπαιδευτικος».

Μπορον να λειτουργσουν τα σχολεα με 16.000 λιγτερους καθηγητς; Μπορον να λειτουργσουν τα σχολεα με 27ρια και 30ρια τμματα, με μετακινσεις μαθητν και κατευθνσεων; Μπορον να λειτουργσουν τα σχολεα χωρς νας μεγλος αριθμς μαθητν των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ (περπου 15.000) να βρσκει τον καθηγητ του και τον τομα στον οποο φοιτοσε και θα θελε να συνεχσει να φοιτ; Μπορον να λειτουργσουν τα σχολεα με καθηγητς που δεν ξρουν σε ποια και πσα σχολεα θα διδξουν, σε ποια περιοχ της χρας θα δουλψουν κι αν θα χουν δουλει το επμενο διστημα; Μπορον να λειτουργσουν τα σχολεα με λειτουργικς δαπνες μειωμνες κατ 60%;» ρωτον, μεταξ λλων στην επιστολ τους οι καθηγητς.

Παρλληλα, μσω της ανοιχτς της επιστολς η ΟΛΜΕ ενημερνει τους μαθητς τι θα «ξεσηκωθομε σε ναν απεργιακ αγνα για την υπερσπιση του Δημσιου Σχολεου, της ζως της δικις μας και της δικις σου».

«Αυτ τη μχη θα την κερδσουν οι πολιτικς της τρικας και της κυβρνησης που την υπηρετε και θα επιβλλουν την ερμωση και τη δυστυχα θα την κερδσουμε εμες, ανογοντας τον δρμο για το σχολεο του μλλοντος, για μια δημιουργικ και ελεθερη ζω για λους» τονζουν οι εκπρσωποι των καθηγητν και καταλγουν: «Εμες, οι καθηγητς και οι καθηγτρις σου, σου ζητμε να σταθες στο πλι μας, να προσθσεις την αποφασιστικτητ σου στη δικ μας και να γνεις μρος του τερστιου λακο ποταμιο που θα γεμσει τους δρμους της χρας και θα νικσει!».