Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

αρασκευ 6 2013

http://www.i-typos.gr/wp-content/uploads/2013/05/olme_kinitopoihseis.jpg«Περνει» τελικ η πρταση των αριστερν παρατξεων στην ηγεσα της Ομοσπονδας Καθηγητν Μσης Εκπαδευσης (ΟΛΜΕ) για 5νθημερες επαναλαμβανμενες απεργες στα δημσια σχολεα απ τις 16 Σεπτεμβρου και μετ.

Αυτ δεχνουν οι αποφσεις των τοπικν ενσεων (ΕΛΜΕ) των εκπαιδευτικν, που χουν τα τελευταα 24ωρα κτακτες γενικς συνελεσεις για τη μορφ των κινητοποισεν τους.

Μχρι τις 12 το μεσημρι της Παρασκευς, απ τις 88 ΕΛΜΕ εχαν ψηφσει οι 66 εκ των οποων:

  • Οι 60 τσσονται υπρ πενθμερων επαναλαμβανμενων, με αρχ απ 16 μχρι 20 Σεπτεμβρου
  • Οι 5 υπρ 48ωρης απεργας στις 18 και 19 Σεπτεμβρου και
  • Μα λευκ.

Απομνουν ακμη να ψηφσουν 22 ΕΛΜΕ, ωστσο το ανωτρω αποτλεσμα δεν ανατρπεται. Σε κθε περπτωση, πντως, αυτ θα πρπει να επικυρωθε τη Δευτρα, δο ημρες πριν απ την ναρξη της σχολικς χρονις, στη συνλευση της Ολομλειας των προδρων.

Σημεινεται τι οι προτσεις που κατατθηκαν προς ψφιση εναι για:

  • Πενθμερη επαναλαμβανμενη απεργα απ τις 16/9 και επανεκτμηση της κατστασης με γενικς συνελεσεις, απ τις παρατξεις των Συνεργαζμενων Εκπαιδευτικν Κινσεων και των Παρεμβσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
  • Δο 48ωρες απεργες στις 18-19/9 και 25-26/9 και πειτα γενικς συνελεσεις για επανεκτμηση της κατστασης, απ την ΠΑΣΚ
  • 48ωρη απεργα στις 12-13/9 και μετ επανεκτμηση της κατστασης με γενικς συνελεσεις απ ΔΑΚΕ
  • 48ωρη απεργα και απ ΠΑΜΕ.

Απ τα παραπνω γνεται αντιληπτ τι στους συμμετχοντες στις Γενικς Συνελεσεις των καθηγητν δεν τους ενδιαφρουν απεργες τπου 48ωρων, πως χαρακτηριστικ πρτειναν οι παρατξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ, αλλ επιθυμον πιο δυναμικς μορφς πλης, πως εναι οι πενθμερες επαναλαμβανμενες απεργες. Θλουμε να πιστεουμε τι η συμμετοχ των καθηγητν θα επιβεβαισει αυτς τις αποφσεις αυτς με τη συμμετοχ του, γιατ ο κδος δεν αντχει λλο φισκο σαν το περσιν.