Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

4 2013

http://www.matrix24.gr/wp-content/themes/34811/scripts/timthumb.php?src=http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2013/09/repousi.jpg&w=300&h=250&q=100&zc=1Την κατργηση του μαθματος των θρησκευτικν ζητε η βουλευτς της Δημοκρατικς Αριστερς Μαρα Ρεποση.

Τονζοντας την ανγκη να σταματσει η «ορθδοξη κατχηση» των μαθητν στα ελληνικ σχολεα η κ. Ρεποση προτενει να γνει προαιρετικ η διδασκαλα του συγκεκριμνου μαθματος σε διαφορετικ περπτωση να αντικατασταθε απ το μθημα της θρησκειολογας, πως σχεδιαζταν επ υπουργας της ννας Διαμαντοπολου.

Μιλντας στην επιτροπ Μορφωτικν Υποθσεων της Βουλς επ του νομοσχεδου για το Νο Λκειο υποστριξε τι η ννοια του σγχρονου σχολεου δεν συνδει με την διδασκαλα των θρησκευτικν.

Η βουλευτς και καθηγτρια Ιστορας κατηγρησε το υπουργεο Παιδεας τι επιμνει σε μια αναχρονιστικ αντληψη, και τχθηκε υπρ της διδασκαλας της θρησκειολογας, πως προβλεπαν παλαιτερα σχδια επ υπουργας ννας Διαμαντοπολου.

«Εσες χι μνο δεν κνετε προαιρετικ τα θρησκευτικ και δεν τα αλλζετε, αλλ επιμνετε σε μια κυραρχη θση η οποα αποτυπνεται και στο πργραμμα σπουδν του Επαγγελματικο Λυκεου, αλλ και στα υποχρεωτικ μαθματα που δνουν εξετσεις τα παιδι για να προυν το απολυτρι τους. Εξλλου δεν νομζω τι σο περισστερη ορθδοξη κατχηση κνουν τα παιδι στα σχολεα τσο καλτεροι χριστιανο θα γνουν. Αντθετα υποβαθμζονται οι Φυσικς Επιστμες και η Βιολογα που εναι βασικ επιστμη και δεν ξρω πως μπορον σε μια σειρ απ ειδικτητες να απουσιζει η Βιολογα να υποβαθμζονται οι Φυσικς Επιστμες.» επε η κ. Ρεποση.

Τνισε επσης τι οι μαθητς θα ταν προτιμτερο να διδσκονται περισστερη Ιστορα και Φυσικς Επιστμες.