Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

1 2013

Η Αλεξα Παπαωννου χωρς γχος και αφο απλαυσε τις διακοπς της σε ελληνικ νησι ετοιμζει βαλτσες για τη ΓερμαναΗ πρτη των πρτων στις φετινς Πανελλαδικς δεν θα διαβε το κατφλι της Νομικς Αθηνν που της εξασφλισαν τα 19.728 μρια που συγκντρωσε, αλλ της Νομικς Σχολς στη Χαδελβργη.

Δεν γυρνει την... πλτη στην ελληνικ Τριτοβθμια Εκπαδευση, αλλ θεωρε τι τρα που εναι να και της δνεται η ευκαιρα μπορε να το αποτολμσει.

στερα απ ναν δσκολο χειμνα, εκτς απ τις Πανελλαδικς εχε να διαβσει για την υποτροφα αλλ και να προετοιμαστε για δο γερμανικ πτυχα, η Αλεξα Παπαωννου χωρς γχος και αφο απλαυσε τις διακοπς της σε ελληνικ νησι ετοιμζει βαλτσες για τη Γερμανα.

Φανερ ικανοποιημνη απ την επιτυχα της και με φων γεμτη χαρ, μιλει στο ΕΘΝΟΣ για την επιλογ και τα σχδι της, εν «κλενει το μτι» και στη δημοσιογραφα.

«Δεν γνωρζω πς εναι τα ελληνικ πανεπιστμια και δεν μπορ να τα κρνω, αλλ η υποτροφα μο δνει τη δυναττητα να πρω το πρτο πτυχο σε να πανεπιστμιο που, πως εδα τουλχιστον κατ την εγγραφ μου, εναι εξαιρετικ οργανωμνο.

Και αυτ με χαροποιε. Αποφοτησα απ την Ελληνογερμανικ Σχολ, η οποα φτος για πρτη φορ πρε μρος στο διαγωνισμ για τη συγκεκριμνη υποτροφα... ταν καθαρ μια απστευτη συγκυρα για μνα και φυσικ δεν θα την φηνα ανεκμετλλευτη, εφσον μου δθηκε η υποτροφα. Ξρω τι θα εναι δσκολα, αλλ εμαι σγουρη τι δεν θα χω πρβλημα προσαρμογς και δεν υπρχει περπτωση να το μετανισω.

Αυτ που με ενδιαφρει περισστερο εναι το μετ. Μπορε ακμα να μην ξεκνησα στη Νομικ της Χαδελβργης αλλ το πρτο πτυχο απ μνο του δεν αξζει. Θα δω πς εναι οι καταστσεις στον χρο της Νομικς και εφσον λα πνε καλ βρσκω ελκυστικ την ακαδημακ καριρα στην οποα νας δσκαλος μπορε να δσει πολλ και, γιατ χι, σως κποια στιγμ να ασχοληθ και με τη δημοσιογραφα...».

Μιλντας επσης με μεγλη σεμντητα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για το επτευγμ της, αποδδει την απφασ της να επιλξει τη φυγ για σπουδς σε γερμανικ ΑΕΙ ως «μα αλλαγ, να τλμημα τρα που εμαι να». Πσω μλλον που πρε και πλρη υποτροφα για τις σπουδς αυτς. μως, ποιος κι αν εναι ο λγος, η απφαση της Αλεξας προκαλε πκρα...

«Δεν νιθω «φυτ"» απαντει γελντας στην ερτηση της Καθημερινς, πς προκυψαν οι βαθμο της. Μεταξ των ξι μαθημτων των πανελλαδικν εξετσεων ο χαμηλτερος εναι το 19,3 στη Νεοελληνικ Γλσσα-κθεση. Ο γενικς βαθμς πρσβασς της κλεισε στο 19,75, φρνοντς την στην κορυφ των πανελλαδικν εξετσεων.

«Εμαι υπερβολικ τελειομανς και χω την ασθηση του καθκοντος» λει στην η Αλεξα, που, μοναχοπαδι πως εναι, απ μικρ εχε πντα κοντ της -σε σπτι αλλ και σχολεο- το γρυπνο μτι της δασκλας μητρας της, με τον πατρα να εργζεται στον τραπεζικ τομα. «Στην αρχ, στα πρτα σχολικ χρνια, διαβζεις για να διαβζεις. Σταδιακ νομζω τι μπορε νας μαθητς να εμβαθνει στη σχολικ γνση, φτνει να χει ουσιαστικς βσεις. Αυτς, λλωστε, χρειζονται για την επιτυχα στις εξετσεις. Η παπαγαλα μπορε να σε βοηθσει ακμη και να εισαχθες σε κποιο ΑΕΙ, μως αποτελε μα επιφανειακ, συγκυριακ γνση» λει.

Σε προηγομενο ρθρο μας με ημερομηνα 2 Ιουλου 2013 εχαμε ασχοληθε με την επιτυχα του συγκεκριμνου παιδιο και μλιστα απ τους πρτους ττε. Καιρς λοιπν εναι και τα ελληνικ ΑΕΙ να δουν το ζτημα των φοιτικν υποτροφιν, στε να μην αναγκζονται, τα ουκ ολγα μυαλ που διαθτουμε, να μεταναστεουν, γιατ χει παρατηρηθε τι ποιο παιδ φεγει για πρωτογενς σπουδς στο εξωτερικ δεν γυρζει στην Ελλδα και αυτ εναι ιδιατερα οδυνηρ.

Κλενοντας θα θλαμε να ευχηθομε για λλη μια φορ στην Αλεξα καλς σπουδς και στην ξια συνδελφο, τη μητρα και τον πατρα να τη χαρονται και να εναι περφανοι για το παιδ τους.