.

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

24 2013

http://2.bp.blogspot.com/-kaX4CZpE1Jk/UgNGDCni2JI/AAAAAAABeCM/fJeOC7t_q94/s1600/%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82.jpgΚριε Υπουργ,

Τα ασφυκτικ, πλον, χρονικ περιθρια και η αγωνα χιλιδων συναδλφων μου, της οποας καθημεριν γνομαι αποδκτης ως αιρετς εκπρσωπς τους στο ΚΥΣΠΕ , με αναγκζουν να επανλθω, για λλη μια φορ, στο επιτακτικ ατημα για μεση εξταση των αιτσεων απσπασης των εκπαιδευτικν Π.Ε. απ ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Η πρωτοφανς καθυστρηση στην ανακονωση των αποσπσεων θα χει δυσμενστατες επιπτσεις στην ομαλ λειτουργα των σχολεων τον Σεπτμβρη, αφο μια σειρ απ υπηρεσιακς μεταβολς δεν μπορον να γνουν ( τοποθετσεις- προσλψεις αναπληρωτν κτλ), αν δεν ολοκληρωθε η διαδικασα των αποσπσεων. Ταυτχρονα χιλιδες εκπαιδευτικο υποβλλονται σε μεγλη ταλαιπωρα και κρατονται μηροι λο το καλοκαρι, μη γνωρζοντας σε ποιο σχολεο θα διδσκουν τη να σχολικ χρονι.

Κριε Υπουργ,

Σε χθεσινς σας δηλσεις , μεταξ λλων , τονσατε και τα εξς: " ...Θλω ακμη να πω τι, επειδ σμερα η ελληνικ οικογνεια σηκνει αρκετ βρη και περνει δυσκολες, το τελευταο που πρπει να κνουμε εναι να προσθτουμε βρη, αγωνες και ανασφλεια, ιδως σον αφορ στο εκπαιδευτικ σστημα..." (Δελτο Τπου/22-08-13). Ακριβς αυτ συμβανει στην περπτωση των αποσπσεων των εκπαιδευτικν. Εν οι αποσπσεις απ ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν ανακοινωθον ως την 1η του Σεπτμβρη, χιλιδες εκπαιδευτικο θα εναι υποχρεωμνοι να μετακινηθον στους τπους της οργανικς τους θσης με ,τι αυτ συνεπγεται (ξοδα μετακνησης, διαμονς και διατροφς κτλ). Στη δσκολη οικονομικ συγκυρα που διανουμε, την οποα οι εκπαιδευτικο βινουν με τον πιο τραγικ τρπο, αδυνατντας να αντιμετωπσουν ακμη και στοιχειδεις ανγκες διαβωσης, εναι αδιανητο να υποβλλονται σε "πρσθετα βρη , αγωνες και ανασφλεια ", πως κι εσες αναφρετε στις δηλσεις σας .

στω και τρα, κριε Υπουργ, οφελετε να δσετε εντολ στις αρμδιες υπηρεσες,  προκειμνου να ξεκινσουν οι διαδικασες για να εξεταστον μεσα απ το ΚΥΣΠΕ οι αιτσεις απσπασης των εκπαιδευτικν, απ ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, στε να ανακοινωθον μσα στην επμενη εβδομδα.

Σε διαφορετικ περπτωση, αν δηλ. οι αποσπσεις ανακοινωθον μετ την 1η του Σεπτμβρη, εναι αυτονητο τι πρπει να διευκολυνθον με κθε τρπο οι εκπαιδευτικο που υπβαλαν ατηση για απσπαση, τσι στε να μη χρειαστε να μεταβον στην οργανικ τους θση και στερα απ λγες μρες να παρουσιαστον στη να θση, που θα χουν αποσπασθε.

Μπρτης Δημτρης