..

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

23 2013

http://3.bp.blogspot.com/-8LvqrRx7DH0/T7PtvGCx2CI/AAAAAAAAATQ/5o_u7T0YKxs/s400/doe.jpgχουν περσει δυο μνες απ το συνδριο της Διδασκαλικς Ομοσπονδας Ελλδας (ΔΟΕ) και δεν χει γνει κατορθωτ να συγκροτηθε το Δ.Σ. Οι παρατξεις απ τις οποες προρχονται τα μλη του Δ.Σ. αλληλοκατηγορονται για τη μη συγκρτηση λες και αυτ ενδιαφρει μεσα τους ογδντα χιλιδες συναδλφους που σε λγο θα γυρσουν στα σχολεα.

Την κατσταση αυτ την εχαμε προβλψει και γι’ αυτ εχαμε και στο παρελθν δημοσιεσει τις ανακοινσεις λων των παρατξεων, λγο μετ τα συνδριο. Το διο κνουμε και τρα, με εξαρεση δυο λαλστατες στο παρελθν παρατξεις που δεν χουν εκδσει ανακονωση. Ο καθνας ας βγλεοι τα συμπερσματ του και να αντιληφτε ποιοι ενδιαφρονται πραγματικ γι’ αυτος και ποιοι τους κοροδεουν με παχι λγια και ανξοδα πανηγυρκια.

 

Ανακονωση ΔΗ.ΣΥ.

Ελχιστες ημρες πριν την ναρξη της νας σχολικς χρονις και εν τα προβλματα στην εκπαδευση γιγαντνονται, οι δυνμεις της συνδικαλιστικς ανευθυντητας στη ΔΟΕ (Παρεμβσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΡΑ) εξακολουθον να επενδουν στα προβλματα αντ να προσπαθον για τη λση τους.

Επιλγοντας την αποχ απ τις θσεις ευθνης – παρ το γεγονς τι η εκλογικ ετυμηγορα πως καταγρφηκε υποδηλνει τη βοληση των συναδλφων για ενωτικ δρση- αδιαφορον για τα προβλματα επιδικοντας - πως νομζουν- μικροπαραταξιακ οφλη, στα «συντρμμια» του κλδου.

Εναι τραγικ οι δυνμεις που στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (Παρεμβσεις - ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΡΑ) σχημτισαν προεδρεο μειοψηφας(!!), να αρνονται οποιαδποτε συμμετοχ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Η παρταξη της Δημοκρατικς Συνεργασας ουδποτε αρνθηκε να αναλβει ευθνες και να δσει μχες μαζ μ’ αυτος που πιστεουν σ’ να δημσιο σχολεο που πραγματικ μας αξζει.

Η ΔΗΣΥ χει δηλσει ξεκθαρα απ την πρτη στιγμ πως θα συμμετχει σε να Δ.Σ. στο οποο θα συμμετχουν λες οι δυνμεις που εκφρζονται στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., καταλαμβνοντας τις θσεις ευθνης που της αντιστοιχον πως κανε πντα.

Καλομε τις συνδικαλιστικς παρατξεις που εμφανζονται αδιλλακτες, να αντιληφθον την κρισιμτητα των στιγμν και να συμβλλουν στη συγκρτηση του Δ.Σ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ

 

Ανακονωση ΔΑΚΕ

http://www.dakepe.gr/images/HeaderImg.jpgΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΛΑΛΟΥΜ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

να απστευτο αλαλομ με θματα χιλιδες εκπαιδευτικος και μαθητς εναι πια ο χρος της δημσιας εκπαδευσης.

Μετ απ τις απολσεις εκπαιδευτικν, κτι που επανειλημμνα εχε διαψεσει η πολιτικ ηγεσα του Υπουργεου Παιδεας στο παρελθν, η συνχεια εναι ακμη πιο ευφνταστη με τις ξι χιλιδες (6.000 μετατξεις) απ τη Δευτεροβθμια στην Πρωτοβθμια Εκπαδευση υπ το καθεστς πλρους απαξωσης του ισχοντος νομοθετικο πλαισου.

Ο Νμος 3848/2010 αναφρει (ρθρο 7 παρ. 5) τι «Ο προσδιορισμς των κενν θσεων και των λειτουργικν αναγκν γνεται απ τον διευθυντ εκπαδευσης στερα απ γνμη του περιφερειακο υπηρεσιακο συμβουλου…» εν και το ΠΔ 50 ριζε σαφστατα τι το υπηρεσιακ συμβολιο εναι το κατ’ εξοχν αρμδιο ργανο.

Η πολιτικ ηγεσα του Υπουργεου Παιδεας τα αγνοε λα αυτ. Ο Υπουργς εναι αυτς που αποφασζει πειτα απ τις εισηγσεις(;) Διευθυντν Εκπαδευσης και Περιφερειακν Διευθυντν, πρα απ κθε διταξη νμου κι αρχ λογικς. Γιατ εναι αδνατο να καταλβει κανες πς κποιος που γνωρζει τις ανγκες των σχολεων εν πριν απ λγο καιρ δεν αναφρει κεν πειτα απ λγο εισηγεται την δρυση θσεων !!!

Ποιος αλθεια θα εξηγσει πειστικ αυτ τον τραγλαφο σε ανθρπους που επ χρνια περιμνουν να ελευθερωθε μια οργανικ θση για να τοποθετηθον κοντ στον τπο κατοικας τους εν εργζονται μακρι απ τις οικογνειες τους;

Ποιες επιταγς και νωθεν εντολς (της ποιας τρικας) που καμι σχση δεν χουν με την εκπαδευση δημιουργον νες πληγς στο καταταλαιπωρημνο σμα της;

Πτε θα πψουν οι αριθμο να υπερισχουν του ανθρπινου παργοντα;

Η πολιτικ ηγεσα του Υπουργεου Παιδεας οφελει να γνωρζει τι υπρχουν συνδελφοι ειδικοττων της Πρωτοβθμιας Εκπαδευσης (Φυσικς Αγωγς, Μουσικς και Αγγλικν) οι οποοι ετε παραμνουν στη διθεση των ΠΥΣΠΕ ετε δεν μπορον να μετατεθον σε περιοχς προτμησς τους λγω λλειψης οργανικν θσεων. Σε περπτωση, λοιπν που το Υπουργεο αποφασσει να δημιουργσει νες οργανικς θσεις οφελει να δσει πρτα το δικαωμα στους συναδλφους αυτος της Πρωτοβθμιας να υποβλλουν να ατηση μετθεσης και στη συνχεια να ζητσουν τοποθτηση στις νες αυτς οργανικς μαζ με σους παραμνουν στη διθεση.

Το τραγικτερο εναι τι λα αυτ λαμβνουν χρα μσα σε κλμα σγχυσης και λλειψης σχεδιασμο κτι που κνει απολτως ββαιο τι θα ανοξει νο κκλο προβλημτων ταν θα ρθει η ρα του πρτου κουδουνιο στα σχολεα.

να πρτο κουδονι που εναι εξαιρετικ αμφβολο αν θα ακουστε με τους εκπαιδευτικος στις θσεις τους και τα σχολεα επαρκς στελεχωμνα.

Κανες δεν ξρει αν και πτε θα καταφρει να αποσπαστε στον τπο του στε να μη χρειαστε να διαλυθον οικογνειες και να λειτουργσουν σωστ τα σχολεα, αφο καννα χρονοδιγραμμα αποσπσεων δεν χει ανακοινωθε τη στιγμ που πρυσι ττοιο καιρ εχε δη γνει ο πρτος κκλος αποσπσεων.

Μνιμοι διορισμο δεν χουν ανακοινωθε.

Κανες δεν γνωρζει αν και πτε θα προσληφθον αναπληρωτς, πσοι θα εναι κι αν τελικ θα επιβεβαιωθον τα ανησυχητικ σενρια για ολιγωρη εργασα με συμβολικ αμοιβ.

Ακμη πιο ανησυχητικ εναι το τι εν λα αυτ συμβανουν ο Κλδος παρακολουθε ανμπορος ν’ αντιδρσει αφο το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παραμνει ασυγκρτητο, δχως να χει τη νομιμοποηση να πρει αποφσεις και ν’ αντιδρσει ουσιαστικ γιατ οι  παρατξεις της «αριστερς» (Παρεμβσεις, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, ΕΡΑ) συνεπικουρομενη απ τη ΔΗΣΥ (πρην ΠΑΣΚ) δχως καννα σεβασμ στις δημοκρατικς διαδικασες, αποφσισαν τι μπορον επ δυο (2) μνες να παζουν με τον πνο τον συναδλφων. Οχυρωμνοι κποιοι πσω απ ολοκληρωτικς λογικς του τπου «δε συμμετχουμε γιατ δεν επικρατον οι απψεις μας» και λλοι πσω απ παιγνδια τακτικς καταδικζουν τον Κλδο στην αδρνεια. Οι ρες εναι κρσιμες για τον κλδο και δυστυχς δεν αναλογζονται τις ευθνες τους.

Εμες, τα εκλεγμνα μλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., καλομε την πολιτικ ηγεσα του Υπουργεου Παιδεας να σταματσει τρα τον ολισθηρ δρμο που ακολουθε. Να ρει λες αυτς τις, εκτς των ορων της νομιμτητας, αποφσεις που δημιουργον χος στη εκπαδευση και να αναλογιστε πσο επικνδυνο εναι να παζει με το μλλον των μαθητν και την επιβωση των εκπαιδευτικν.

Καλομε κι λες τις παρατξεις στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να αφσουν στην κρη τα παιγνδια σκοπιμοττων που εναι πολ καττερα των περιστσεων. Επιβλλεται, απ τις ανγκες των εκπαιδευτικν και της εκπαδευσης, να προχωρσουμε μεσα στη συγκρτηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στε ν’ αντισταθομε στην αντιεκπαιδευτικ λαλαπα. Εμες πρξαμε το καθκον μας αναλαμβνοντας την πρτη θση ευθνης που μας αναλογοσε, τη θση του Προδρου στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με βση τα πρσφατα εκλογικ αποτελσματα. Εμαστε συνεπες, υπεθυνοι, πρθυμοι και επιδικουμε τη σνθεση απψεων για τη λειτουργα της Ομοσπονδας Ας αναλογιστον κι οι υπλοιποι τις ευθνες τους πριν να εναι πρα πο αργ για τον Κλδο.

Τα 3 μλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Κικινς Θανσης

Κκκινος Χαρλαμπος

Οικονμου Τριαντφυλλος

 

Ανακονωση ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ : ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ! ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ!

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Συναδλφισσες, Συνδελφοι

Οτε στην πρσφατη συνεδραση (19/8) συγκροτθηκε το Δ.Σ. της ΔΟΕ.

ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ (ΔΗΣΥ), Παρεμβσεις και ΕΡΑ συνχισαν τα παιχνδια τακτικς δεχνοντας τι βολεονται με αυτ την εκφυλιστικ κατσταση.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΕΡΑ (δυνμεις του ΣΥΡΙΖΑ), αρνονται να αναλβουν τη θση που τους αναλογε στο προεδρεο. Γρφουν με αυτν τον τρπο στα παλι τους τα παποτσια τη ψφο χιλιδων συναδλφων που τους εμπιστετηκαν. Πρωτοστατον σε αυτ την εκφυλιστικ κατσταση, για να μπορον να κνουν τα γνωστ παιχνδια με τα «διφορα συντονιστικ», που στνουν στα γραφεα τους, μακρι απ τους συναδλφους, χωρς καν πολλς φορς να συνεδριζουν τα Δ.Σ. των Συλλγων.

ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ (ΔΗΣΥ) βολεονται με αυτ την κατσταση. Ως εκπρσωποι του υπρχοντος κυβερνητικο συνδικαλισμο, δεν θλουν να αποκροσουν την αντιλακ πολιτικ στο χρο της εκπαδευσης αλλ και γενικτερα, αφο λα τα προηγομενα χρνια τη συνδιαμορφσανε στα τραπζια του διαλγου με την εκστοτε κυβρνηση. ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ), αρνθηκαν να υπρξει σε λες τις μχρι τρα συνεδρισεις οποιαδποτε συζτηση στο Δ.Σ., ακμα και για το νομοσχδιο του Υπ. Παιδεας για το «νο Λκειο», με πρσχημα τι το ΔΣ εναι ασυγκρτητο!

Εναι φανερ τι το Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν συγκροτεται, χι γιατ οι παραπνω δυνμεις δεν μπορον, αλλ γιατ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να το συγκροτσουν.

Κθε μια απ αυτς τις δυνμεις, με τον τρπο της συμμετχει στη διλυση και τον εκφυλισμ του συνδικαλιστικο κινματος.

Απ την πρτη συνεδραση του Δ.Σ. η πρταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικν ταν τοαντιπροσωπευτικ, αναλογικ προεδρεο, δηλαδ η κθε παρταξη, να αναλβει τη θση που της αναλογε στο Προεδρεο, με βση τη δναμ της. Δηλαδ, η πρτη δναμη τον Πρεδρο, η δετερη το Γραμματα, η τρτη τον Αντιπρεδρο κ.ο.κ. Με αυτ τον τρπο, εκφρζεται η βοληση των συναδλφων, εν εναι δυνατ να λειτουργσει η Ομοσπονδα. ταν η μοναδικ ρεαλιστικ πρταση που θα συγκροτοσε το Δ.Σ. απ την πρτη συνεδραση, χωρς μικροκομματικς, μικροπαραταξιακς σκοπιμτητες, προκειμνου να λειτουργσει η Ομοσπονδα. λες οι παρατξεις αρνθηκαν αυτ την πρταση!!!

 

Μπροστ σε αυτ την κατσταση καλομε:

  • τις παρατξεις να αναλβουν τις ευθνες τους και να συγκροτηθε εδ και τρα το Δ.Σ.
  • συνεδραση του Δ.Σ. για συζτηση με θμα την οργνωση της πλης με την ναρξη της σχολικς χρονις, για την απκρουση της αντιεκπαιδευτικς πολιτικς

Μπροστ στην αντιλακ αντιεκπαιδευτικ θελλα και με δεδομνο τον προσανατολισμ και τους συσχετισμος δναμης στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, καλομε τους εκπαιδευτικος να προυν την υπθεση στα χρια τους, να συσπειρωθον και να συμπορευτον με το ΠΑΜΕ, να ενεργοποιηθον στο πρωτοβθμιο σωματεο, το Σλλογο, και απ κοινο λο το εργατικ, λακ κνημα να αντιπαλψουν αυτ την πολιτικ.