Guardian

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

20 2013

Υπρχε μια εποχ που στην Ελλδα υπρχαν περισστερες Porsche Cayenne απ πολτες που δλωναν και πλρωναν φρους για εισοδματα νω των 50.000 ευρ. Αυτς οι μρες πρασαν. Το αιχμηρ, αλλ δκαιο ρθρο του Guardian για την Ελλδα των πολυτελν αυτοκιντων και του φανεσθαι.

«Εναι εκολο να καταλβει κανες γιατ η Αγγελικ Καρτσα κλεισε το κατστημα της Ferrari τον Αγουστο και δεν σκοπεει να επιστρψει στη δουλει πριν απ τον Σεπτμβριο», αναφρεται στο ρθρο που συνεχζει: «Ως διευθντρια μρκετινγκ στο μοναδικ κατστημα της Ferrari – του σοπερ αυτοκιντου για τους σοπερ πλοσιους - στην Ελλδα η κα. Καρτσα βινει την απογοτευση. Δεν χει πουλσει οτε να αυτοκνητο εδ και δο χρνια».

«Στις αρχς του 2012 πουλσαμε μια 458 Spider και τλος, δλωσε και πρσθεσε: «Και χι δεν κρατμε αυτοκνητα στοκ. λα ρχονται κατπιν παραγγελας ».

Η κα Καρτσα εναι σως η πιο μοναχικ πωλτρια στην Ελλδα. Σε μια χρα που χει σαρωθε απ ξι σερ χρνια φεσης και ανεργας ρεκρ, οι πωλσεις αυτοκιντων δχτηκαν ισχυρ πλγμα, αφο ακμα και οι εφοπλιστς τα υπλοιπα μλη της πλουτοκρατας εναι διστακτικ στο ενδεχμενο να τους δουν να επιδεικνουν τον πλοτο τους.

Η κατρρευση της αγορς αυτοκιντου εναι ενδεικτικ του προβλματος, δεδομνου τι οι λληνες υπκεινται σε ορισμνα απ τα πλον αυστηρ μτρα λιττητας που χουν εφαρμοστε ποτ.

Περπου τσσερα χρνια απ την ναρξη της κρσης και τα να οχματα που δηλνονται στο υπουργεο Μεταφορν χουν σημεισει – μχρι τον Ιολιο – πτση της τξης του 80% σε σχση με το διο διστημα το 2008. Το 2008 εχαν δηλωθε 187.000 να οχματα απ τα οποα τα 12 ταν Ferrari και τα 300 Porsche. Τρα τα να αυτοκνητα εναι λγο κτω απ τις 37.000, χωρς καμα Ferrari και με μλις μισ ντουζνα Porsche.

Με το ΑΕΠ της χρας να χει συρρικνωθε κατ 20% σε σχση με το 2008 – η μεγαλτερη μεωση στην αναπτυγμνη δυτικ οικονομα μετ τη μεγλη φεση στην Αμερικ του '30 – ταν κτι παραπνω απ προφανς τι η αγορ των υπερπολυτελν αυτοκιντων θα καταρρεσει.

Τη δεκαετα του '80 τα αυτοκνητα γιναν το απλυτο σμβολο κρους για τη μεσαα ελληνικ τξη που στερονταν τη δυναττητα να τα απολασει λγω υπρογκων εισφορν. Τα χρνια της ευκολας, μως, ταν η δανειοδτηση ταν φτην και φθονη η κθε οικογνεια απκτησε τουλχιστον δο αυτοκνητα.

Η συντρησ τους τα χρνια της κρσης μνο εκολη δεν εναι. Ετε για τους ιδιοκττες ετε για το κρτος. Τα στελχη του υπουργεου Οικονομικν δηλνουν πως σχεδν τα μισ απ τα 5,5 εκατ. αυτοκνητα που βρσκονται σε κυκλοφορα (συμπεριλαμβανομνων των 700.000 κρατικν αυτοκιντων) παραμνουν ανασφλιστα δεν χουν περσει ΚΤΕΟ τα τελευταα τρα χρνια.

νας ολονα και αυξανμενος αριθμς Ελλνων σε μια απελπισμνη προσπθεια να γλιτσουν απ τους φρους και τα ξοδα κνησης που αυξθηκαν κατακρυφα μετ την εσοδο της Ελλδας στο μηχανισμ στριξης του ΔΝΤ, προσπαθον να ξεφορτωθον τα ακριβ τους αυτοκνητα πουλντας τα στο εξωτερικ. Οι εξαγωγς αυτοκιντων απ τα 3.035 κομμτια το 2010, φτασαν τα 22.053 κομμτια το 2012. Τα περισστερα απ αυτ θεωρεται πως καταλγουν στην Αλβανα που λογζεται ως παρδεισος για αγορ μεταχειρισμνων, αλλ και στη Γεωργα.

«Αυτο που νμιζαν πως εναι πλοσιοι και αγραζαν Porsche Cayenne με 60.000 ευρ, τρα τις πουλνε για 16.000 ευρ σε χρες πως η Γεωργα» λει ο Χρστος Σαββδης που ταν χασε τη δουλει του ως ηλεκτρονικς γινε οδηγς ταξ και προσθτει: «Τρα ανακλυψαν πως ττοια αυτοκνητα χουν αρκετ υψηλ ξοδα συντρησης. Πλον οτε οι τρπεζες δεν θλουν να επανακτσουν την κυριτητα των αυτοκιντων, διτι δεν αντχουν να πληρνουν χρους φλαξης των κατασχεμνων».

Ο γενικς γραμματας του υπουργεου Μεταφορν, Δημτρης Πτσιος, πντως απορρπτει την εικνα της Ελλδας με τα πρα πολλ υπερπολυτελ αυτοκνητα και θεωρε πως αυτ η εικνα δημιουργθηκε επειδ σε Αθνα και Θεσσαλονκη δεν υπρχαν καλ δκτυα μσων μεταφορς κι ο κσμος μετακινονταν με τα αυτοκνητ του. «Οι πωλσεις πολυτελν αυτοκιντων στην Ελλδα ακμα και στην περοδο ακμς της ταν κτω απ το μσο ρο της Ευρπης», επε σχετικ. Οι ιστορες με τους φοροφυγδες που αγραζαν τα καλτερα αυτοκνητα της αγορς, μως παραμνουν θρυλικς.

Λγο μετ την εκδλωση της κρσης χρους στα τλη του 2009 οι πολιτικο κκλοι γμισαν με φμες που λεγαν πως η Λρισα μια αγροτικ πλη 250.000 κατοκων εναι τα περισστερα κατ κεφαλν Porsche Cayenne στην Ευρπη.

Ο καθηγητς Ηρακλς Πολυμαρχκης, νας πρην σμβουλος του πρωθυπουργο και οικονομικς λκτορας στο πανεπιστμιο Γουργουικ το πγε ακμα πιο μακρι λγοντας πως υπρχαν περισστερα Cayenne στην Ελλδα παρ τομα που δηλνουν εισδημα νω των 50.000 ευρ ετησως. «Η Λρισα εχε διπλσια κατ κεφαλν Cayenne απ οποιαδποτε λλη χρα του ΟΟΣΑ», επε.

Πσω στο κατστημα Ferrari η Καρτσα αρνεται να αποκαλψει τα στοιχεα του αγοραστ της 458 Spider. Οι φμες λνε πως ταν Βρετανς, ο οποος θλησε να αποφγει τις μεγλες λστες αναμονς στη Μεγλη Βρετανα που εναι η μεγαλτερη αγορ Ferrari στην Ευρπη».

Διαβστε το ρθρο στα αγγλικ πατντας ΕΔΩ