Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

14 2013

Βαλτσες για νες σχολικς μονδες ετοιμζουν 6.028 εκπαιδευτικοΧιλιδες εκπαιδευτικο ετοιμζουν βαλτσες για να υπηρετσουν σε λλες σχολικς μονδες απ τον Σεπτμβριο, αφο το υπουργεο δωσε στη δημοσιτητα τον αριθμ των εκπαιδευτικν που μετατσσονται υποχρεωτικ στην Πρωτοβθμια Εκπαδευση, αλλ και αυτν που πλεονζουν.

Συγκεκριμνα ανακοινθηκαν:

α) Το πλεονζον εκπαιδευτικ προσωπικ στη Δευτεροβθμια Εκπαδευση και οι κενς θσεις στην Πρωτοβθμια Εκπαδευση, αν κλδο ειδικτητα, κατηγορα, καθς και Διεθυνση Εκπαδευσης, αν Περιφερειακ Διεθυνση εκπαδευσης, και

β) Ο αριθμς αν Περιφρεια και Διεθυνση Εκπαδευσης, κατηγορα, κλδο και ειδικτητα, που μετατσσονται οι εκπαιδευτικο, υποχρεωτικ, με διαδικασα αιτσεων προτμησης:

1) σε θσεις εκπαιδευτικν στην Πρωτοβθμια Εκπαδευση αν Περιφρεια και Διεθυνση Εκπαδευσης, κλδο ειδικτητα και

2) αν Φορα σε κενς σε συνιστμενες με την πρξη μετταξης θσεις διοικητικο προσωπικο, συναφος μη κλδου της διας κατηγορας, με ταυτχρονη κατργηση ισριθμων κενν κενομενων, εφσον δεν υπρχουν, οργανικν θσεων της αυτς, αντερης και καττερης κατηγορας, σμφωνα με τη Διαπιστωτικ Πρξη και την Απφαση του Υπουργο Παιδεας και Θρησκευμτων αντστοιχα, πως προβλπονται στις διατξεις της παρ. 11 του ρθρου 82 του ν. 4172/2013 «Κ.Φ.Ε., Διαθεσιμτητα, ΟΤΑ, Φρμακα, Προσωριν διαταγ, Εργατικς διαφορς, Δημοτικ Αστυνομα» (Α’ 167), πως συμπληρθηκε με τo ρθρο 73, παρ 1, 2 του ν.4174/2013 (Α’ 170)

Μλιστα, η προθεσμα για τις αιτσεις προτμησης «τρχει» μχρι τις 23 Αυγοστου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αιτσεις προτμησης των εκπαιδευτικν υποβλλονται ηλεκτρονικ στην ειδικ διαμορφωμνη για το σκοπ αυτ ηλεκτρονικ σελδα ηλεκτρονικ απ το Υπουργεο http://teachers.exams.minedu.gov.gr

Σμφωνα με τους πνακες αν περιφρεια, περιοχ και ειδικτητα, πλεονζουν συνολικ 6.028 εκπαιδευτικο εκ των οποων οι 4.712 μετατσσονται υποχρεωτικ σε δημοτικ σχολεα και σε διοικητικς θσεις φορων του υπουργεου Παιδεας.

Ενδεικτικ, απ τους 6.028 που πλεονζουν, οι 1.266 βρσκονται στην Περιφρεια Αττικς, οι 710 στην Κεντρικ Μακεδονα και οι 580 στη Στερε Ελλδα.

Σχετικ με τον αριθμ αυτν που μετατσσονται, οι περισστεροι (1.268) μετακινονται στην Περιφρεια Αττικς.

Το βρος των υποχρεωτικν μετατξεων σηκνουν οι καθηγητς Φυσικς Αγωγς, ξνων γλωσσν, Πληροφορικς, Καλλιτεχνικν και Θεατρικν Σπουδν.

Για να δετε την Υπουργικ Απφαση «Αριθμς πλεονζοντος εκπαιδευτικο προσωπικο Δ.Ε. και κενς θσεις εκπαιδευτικο προσωπικο Π.Ε.» πατστε ΕΔΩ.

Για να δετε την Υπουργικ Απφαση «Καθορισμς αριθμο θσεων για μετταξη εκπαιδευτικν Δ.Ε. στην Π.Ε. και σε Διοικητικς θσεις φορων του Υ.ΠΑΙ.Θ» πατστε ΕΔΩ.