- 902

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

7 2013

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR0_a6jZkVzaQN2K683c03zB_M4oTUAABP_MkJq7fxQuTTp7JBnqAΣε ανοιχτ σγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΣΑΡ με ΚΚΕ εξελσσεται η πληση του κομματικο τηλεοπτικο σταθμο 902

Πλεμος μεταξ των κομμτων της Αριστερς χει ξεσπσει με αφορμ την πληση του ραδιοτηλεοπτικο σταθμο 902, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να εξαπολουν δριμεα επθεση κατ του ΚΚΕ για τις διαδικασες που ακολοθησε και τη νομιμτητ τους.

ντονη ταν η αντδραση του κοινοβουλευτικο εκπροσπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημτρη Παπαδημολη. «Η ηγεσα του ΚΚΕ οφελει με ευθνη να πει πο και πς πουλθηκε ο 902, αν εναι νμιμο μια δεια που δθηκε σε να κμμα δωρεν να πουλιται στην "πιτσα", ποιες νομικς δικλδες χρησιμοποησαν για να ικανοποισουν τις απαιτσεις του νου αγοραστ κι αν εναι αλθεια τι ο αγοραστς εναι ο ιδιοκττης του Extra», τνισε χαρακτηριστικ. Στο διο μκος κματος και η εφημερδα «Αυγ», που κατηγρησε χθες το ΚΚΕ τι εκποιε «στη ζολα» (sic) περιουσα της Αριστερς.

Ο κ. Παπαδημολης, αναφερμενος στη μνιμη απορριπτικ στση του ΚΚΕ ναντι κθε πρτασης κοινς δρσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτθηκε: «Πς το ΚΚΕ, που δεν σηκνει μγα στο σπαθ του, επλεξε να πουλσει το κανλι και το ραδιφων του σε ναν ιδιοκττη που υπερπροβλλει τη Χρυσ Αυγ και ο διος εναι συχν ομοτρπεζος του κ. Σαμαρ;».

ΟΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ. Σε ανακονωσ του πντως ο ιδιοκττης του Extra Φλιππος Βρυνης διψευσε τι χει «οποιαδποτε σχση ιδιοκτησας με την αγορστρια εταιρεα του ραδιοτηλεοπτικο σταθμο 902». Σε ανλογη διψευση προχρησε και ο επιχειρηματας και πρεδρος του Ολυμπιακο Βαγγλης Μαρινκης, μετ τις πληροφορες που τον φεραν να σχετζεται με την αγοραπωλησα. «Κατηγορηματικ το διαψεδω. Δεν υπρχει καν συζτηση. Το θεωρ σκνδαλο ταν να κανλι με πανελλαδικ εμβλεια πωλεται να μην ξρουμε ποιος εναι ο ιδιοκττης», σημεωσε χθες ο κ. Μαρινκης.

Σε σκληρος τνους κινθηκε και η ανρτηση του εκπροσπου Τπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρα Παπαδπουλου στο facebook, στην οποα αφνει αιχμς για τη διαδικασα πλησης μιας δημσιας συχντητας χωρς αναφορ στο ποιος την αγρασε και ναντι ποιου τιμματος.

Σε περιπαικτικ φος ο κ. Παπαδπουλος σχολιζει την ενργεια του ΚΚΕ: «Μπορες, για παρδειγμα, να απολεις μαζικ και να μην ανογει ρουθονι, διτι παρακμπτεις τη νομοθεσα, μεταφροντας - προσωριν - τους απολυμνους σε λλη κομματικ υπηρεσα. Φυσικ και δεν επιτρπεις σε κανναν να κνει χι απεργα, οτε καν διαδλωση διαμαρτυρας στση εργασας». Και καταλγει: «Τελικ σε αυτ τη χρα εναι ,τι καλτερο να εσαι ΚΚΕ».

Κριτικ σκησε και η ΕΣΗΕΑ, τσο στον τρπο απλυσης των εργαζομνων του 902 σο και στο γεγονς τι μεταβιβστηκε η συχντητα «σε χρια επενδυτν αγνστων προθσεων». Η νωση σε ανακονωσ της καταγγλλει επσης τι «η παραπομπ των πντων στη θεσταλτη επσημη σχετικ ανακονωση του ΚΚΕ εναι απαρδεκτη».

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. Παρ τη θελλα αντιδρσεων, απ την πλευρ του το ΚΚΕ απφυγε και χθες να κνει λγο για την ταμπακιρα, προχωρντας σε επθεση κατ μσων ενημρωσης και της ΕΣΗΕΑ.

Στην ανακονωσ του το ΚΚΕ μεταξ των λλων αναφρει:

«Στη διρκεια των τεσσρων χρνων της οικονομικς κρσης η εταιρεα "Ραδιοτηλεοπτικ", καθς και οι εργαζμενοι με τη δουλει τους στο σταθμ, κατβαλλαν μεγλες προσπθειες για να αντξει ο σταθμς στις οικονομικς δυσκολες. Παρ’ λες τις προσπθειες και τη στριξη του ΚΚΕ, δεν γινε δυνατ να αποφευχθε η επιδενωση της οικονομικς κατστασης του σταθμο. 

Για τα προβλματα αυτ και τις δυσκολες εχαμε ενημερσει επσημα και δημσια, πριν να χρνο, μαζ με το γεγονς τι η συνχιση της λειτουργας, ιδιατερα της τηλερασης, κτω απ αυτς τις συνθκες, ταν αδνατη. Αυτ που κυριαρχοσε στην προσπθει μας ταν και εναι να ικανοποιηθον οι υποχρεσεις του σταθμο στους εργαζμενους, καθς και στα ασφαλιστικ Ταμεα. Στις προσπθειες που κναμε στε να αντιμετωπιστον τα χρη και οι δυσκολες πληρωμς στους εργαζμενους, εξετσαμε και την περπτωση να πωληθε η εταιρεα "Ραδιοτηλεοπτικ". 

Η σημεριν οικονομικ κατσταση της "Ραδιοτηλεοπτικς" δεν μπορε να εξασφαλσει πλον τη λειτουργα του σταθμο και την αντιμετπιση συσσωρευμνων οικονομικν προβλημτων. Δεν εναι σε θση και δεν μπορε να εκπληρσει τις υποχρεσεις της στους εργαζμενους και τα ασφαλιστικ Ταμεα. 

Υπρξε τελικ δυναττητα πλησης και καταλξαμε να δοθε αυτ η λση, στε να αντιμετωπιστον οι υποχρεσεις του σταθμο. Η πληση αφορ υποδομς, μηχανματα και αυτοκνητα της εταιρεας. Ο διακριτικς ττλος και τα σματα, λεκτικ και ηχητικ, παραμνουν στο Κμμα. 

γινε αυτ η επιλογ σε σχση με το κλεσιμο, γιατ δνει τη δυναττητα να ικανοποιηθον οι υποχρεσεις του σταθμο προς τους εργαζμενους και τα ασφαλιστικ Ταμεα. 

Γνωρζετε τι ο σταθμς στηριζταν πντα οικονομικ απ το ΚΚΕ. Στις σημερινς συνθκες δεν υπρχει η δυναττητα να εξασφαλιστε η απαρατητη ενσχυση για τη λειτουργα του σταθμο. 

Γνωρζουμε τι θα υπρξει λλειμμα στην ενημρωση του λαο, αλλ δεν υπρχε λλη εναλλακτικ λση. 

Γνωρζουμε τι η επιλογ αυτ θα αποτελσει μια ακμη αφορμ για κακβουλες επιθσεις στον "902" και το ΚΚΕ. Εμαστε μως σγουροι τι οι φλοι του Κμματος και του σταθμο θα υπερασπιστον το Κμμα και την πολιτικ του και θα βρουν τον τρπο να αναπληρωθε το κεν στην ενημρωση που αφνει η λλειψη του "902". Αυτ η λλειψη της λλης φωνς μπορε να καλυφθε με συζητσεις μσα στο λα που οργαννει το ΚΚΕ, απ τον Ριζοσπστη, το portal 902.gr στο διαδκτυο. Παρ τις δυσκολες που δημιουργονται εμαστε σγουροι τι το δκιο δεν πνγεται και ο λας θα βλει τλος στο δικο σστημα που ζομε».