: ,

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

31 2013

http://s.enet.gr/resources/2011-10/19-1--3-thumb-large.jpg«Ορισμνα ΜΜΕ που δεν εναι ιδιαιτρως φιλικ προς τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθον, σε σα επα χθες (σ.σ. μετ απ τοποθετσεις συναδλφων του εξφρασε την ποψη τι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορε να τζει λαγος με πετραχλια) να βρουν μια διαφοροποηση απ τη συλλογικ γραμμ του ΣΥΡΙΖΑ» επισμανε σε συνντευξ του, στον Alpha 989, ο βουλευτς του κμματος Δημτρης Παπαδημολης. «Ποτ δεν υποσχεθκαμε τι θα πατσουμε να κουμπ και οι μισθο, οι συντξεις, οι κοινωνικς παροχς θα βρεθον εκε που ταν το 2008 το 2009. Εμαστε αριστερο, χι δημαγωγο και τσαρλατνοι» τνισε και υπενθμισε δηλσεις του προδρου του κμματος, Αλξη Τσπρα.

«Παραπμπω σε σα επε πολ πρσφατα, στις αρχς Ιουλου ο Αλξης Τσπρας, μιλντας στη Δραπετσνα και παρουσιζοντας το πργραμμ μας για την καταπολμηση της φτχειας και την ενσχυση του κοινωνικο κρτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβανει, ωριμζει, μεγαλνει, ακριβς γιατ παρνει αποστσεις απ το παρελθν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ταζαν λαγος με πετραχλια προεκλογικ και καναν τα εντελς ανποδα μετεκλογικ. Ο στχος μας εναι να βλουμε να φρνο στον κατφορο των Μνημονων και ν’ αρχσουμε βμα-βμα και με τον ταχτερο δυνατ ρυθμ να υλοποιομε την προσπθεια μεωσης της ανεργας, ανπτυξης, διρθωσης αδικιν, στριξης του μισθο και της σνταξης, πντα με γνμονα τους πιο αδνατους. Επ λξει, τα δια επε και ο Αλ.Τσπρας, στις αρχς Ιουλου, κι αυτ εναι η συλλογικ μας θση. Ποτ δεν υποσχεθκαμε τι θα πατσουμε να κουμπ και οι μισθο, οι συντξεις, οι κοινωνικς παροχς θα βρεθον εκε που ταν το 2008 το 2009. Εμαστε αριστερο, χι δημαγωγο και τσαρλατνοι.

Τα δια ισχουν και στο θμα του Δημοσου. Αν απολυθον κποιοι επορκοι για παρδειγμα, η δικ μας δσμευση δεν εναι να τους επαναπροσλβουμε. Εννοεται ασφαλς τι θα πρεπε να εχαν απολυθε χθες. που πλι υπρχουν αποφσεις δικες, αναξιοκρατικς και αντισυνταγματικς, φυσικ θα επανορθσουμε τις αδικες και θα επαναφρουμε τα πργματα στη νομιμτητα, αξιοποιντας λες τις δυναττητες που θα μας δνει η δημοσιονομικ κατσταση της χρας ττε. Σε ,τι αφορ τα χιλιδες ρουσφτια προσλψεων στο Δημσιο του κ.Σαμαρ της οικογνειας Μητσοτκη, αν αυτ μποροσαν να ελεγχθον, ττε θα εχαμε λσει το πρβλημα. Ο Κυρικος Μητσοτκης εναι ο επικεφαλς του αρμδιου υπουργεου και ο κ.Σαμαρς ο πρωθυπουργς. Αν οι διοι μας εχαν απαλλξει απ τα ρουσφτια τους, δεν θα την «πλρωναν» οι δημοτικο αστυνομικο, οι σχολικο φλακες και οι εκπαιδευτικο»υποστριξε ο κ. Παπαδημολης.     

 «Η αναξιοκρατα δεν αφορ μνο στους δημσιους υπαλλλους αλλ και τους λειτουργος   Ο αριθμς των εργαζομνων στη δημσια διοκηση σμερα εναι κτω απ το μσο ρο της Ευρωζνης. Το θμα εναι τι οι υπλληλοι εναι κακ τοποθετημνοι και σε πολλς περιπτσεις χι επαρκς εκπαιδευμνοι, χωρς σγχρονα μσα, εν και οι αποφσεις για το ποιος θα στελεχσει τι παρνονται με κομματικ κι χι αξιοκρατικ κριτρια. Αυτ δεν αφορ μνο τους δημσιους υπαλλλους αλλ και τους δημσιους λειτουργος. Αν δει κανες, για παρδειγμα, ποιοι βρσκονται στο τιμνι της Εθνικς Τρπεζας, του ΣΔΟΕ, της ΕΥΠ, ακμη και ο εκκαθαριστς της ΕΡΤ, θα διαπιστσει τι πρκειται για «κολλητος» του κ. Σαμαρ, λοι Καλαματιανο. Τι σχση χει αυτ με την αξιοκρατα;», κατληξε.