8 29

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Σββατο 27 Ιουλου 2013

http://s.enet.gr/resources/2009-12/20-37f1-thumb-large.jpgΜνο ως τραγελαφικ θα μποροσαν να χαρακτηριστον σο συμβανουν στη χρα μας με τους διορισμος των καθηγητν, τις αποσπσεις και τους κοπανατζδες. Χαρακτηριστικ εναι το παρδειγμα του Αγου Ευστρτιου που εν φοιτον μλις 8 μαθητς χουν διοριστε 29 καθηγητς (εκ των οποων οι 17 φυσικς αγωγς). Απ αυτος οι 11 διδσκουν και οι 18 χουν αποσπαστε.

πως αναφρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε ουκ ολγα σχολεα απουσιζουν καθηγητς, χι επειδ εναι κοπανατζδες, αλλ επειδ το σστημα διορισμν την τελευταα 20ετα, με μικροκομματικ στχευση, δομθηκε στη λογικ «κνε περισστερους διορισμος και θα δομε τι θα κνουμε με τους πλεονζοντες».

Η ηγεσα του υπουργεου Παιδεας δηλνει τι θα αντιμετωπσει το πρβλημα τη να σχολικ χρονι. Ββαια, το ΥΠΠΑΙΔ εναι και αναγκασμνο να προχωρσει σε εξορθολογισμ του συστματος τοποθετσεων και εκπαιδευτικν, οι οποοι απ την επμενη χρονι θα χουν δυο ρες επιπλον υποχρεωτικ ωρριο για να καλυφθον οι ανγκες λγω του παγματος των διορισμν μονμων.

Φυσικ τα ζτημα αυτ δεν εναι πρωτγνωρο για λους εμς που ασχολομαστε με την εκπαδευση. Μλιστα εμες εχαμε ασχοληθε με το ζτημα των στοχων, ας εμαστε επιεικες, τοποθετσεων απ το Μιο του 2008, πριν πντε χρνια. Ττε εχαμε αναρτσει ρθρο του Στρατ Μπαλσκα, απ την Ελευθεροτυπα, σχετικ με το ζτημα αυτ. Ττλος του ρθρου: Α-Στρτης: ρωες καθηγητς και φαντσματα. Δυστυχς στη χρα μας η ιστορα επαναλαμβνεται και μλιστα ως φρσα. Ντροπ!