Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

23 2013

Σντομη βιογραφα

Σντομη βιογραφα

γνωστες δηλσεις

Φωτογραφικ Υλικ

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/633.jpgΗ «εθνικ σταρ της Ελλδος», η Αλκη Βουγιουκλκη γεννθηκε στις 20 Ιουλου του 1934 στο Μαροσι και τρεις μρες μετ τη γννησ της αρρστησε απ πνευμονα και αμσως οι γονες της φναξαν ιερα να τη βαφτσει. Το νομα που της δωσαν: Αλκη - Σταματνα.

Τα παιδικ της χρνια ταν ιδιατερα δσκολα και φτωχικ και το χειρτερο εναι τι στην κατοχ ο πατρας της δολοφονθηκε και η μητρας της ανλαβε μνη της να μεγαλσει τα τρα παιδι, την Αλκη, τον Αντνη και τον Τκη.

Το 1952 δωσε εξετσεις στη δραματικ σχολ του Εθνικο Θετρου και πτυχε ως εξαιρετικ ταλντο. Φυσικ για τις εξετσεις δεν γνριζε τποτα η οικογνει της, καθς το επγγελμα του ηθοποιο εθεωρετο ντροπ την εποχ εκενη. Το 1953, ντας στο δετερο τος της σχολς, της ανατθηκε ο μικρς ρλος της Λουιζν στον «Κατ φαντασαν ασθεν» του Μολιρου, εν τον διο χρνο πρε και το ρλο της Ολυμπας στις «Φουσκοθαλασσις» του Δημτρη Μπγρη.

Το καλοκαρι του 1954, πριν ακμα τελεισει τη δραματικ σχολ κι εν επστρεφε απ τις διακοπς της, την κλεσε ο σπουδαος ηθοποις και σκηνοθτης Νκος Χατζσκος για να αντικαταστσει την ννα Συνοδινο, που αποχρησε απ το θασο, στο ρλο της Ιουλιτας. Για να παξει στο ργο χρειστηκε να πρει ειδικ δεια απ τη σχολ της, χοντας στη διθεσ της μνο τρα μερνυχτα για να προετοιμαστε και να μθει το ρλο. Η Ιουλιτα της μπορε να μην ταν υπδειγμα σεξπηρικς ερμηνεας, κοιν και κριτικο, μως, χειροκρτησαν την προσπθει της.

Ακολουθε η πρτη εμφνισ της στον κινηματογρφο το 1954 με την ταινα «Το Ποντικκι» και η συνεργασα της με το θασο Κοτοπολη, το θασο της Κατερνας και τλος με το θασο του Κστα Μουσορη, ο οποος την χρισε και πρωταγωνστρια.

Το 1961 η Αλκη Βουγιουκλκη συγκροτε τον δικ της θασο, ανεβζοντας τα ργα «Κασαρ και Κλεοπτρα», «Χτυποκρδια στο θρανο» κ.α.

Στο μεταξ, γνωρζεται με το Φιλοπομενα Φνο και συνεργζεται με την εταιρεα του, τη «Φνος Φιλμ» δημιουργντας τις μεγαλτερες επιτυχες του ελληνικο κινηματογρφου, πως: «Η Αλκη στο Ναυτικ», «Η Λζα και η λλη», «Η κρη μου η Σοσιαλστρια», «Η Μαρα της Σιωπς», «Ο αγαπητικς της Βοσκοπολας», «Το κορτσι με τα παραμθια», «Διακοπς στην Αγινα», «ρωτας στους αμμλοφους», «Αστρω», «Το ξλο βγκε απ τον παρδεισο», «Μανταλνα», «Η Υπολοχαγς Νατσσα», «Η ψετρα» κ.α.

Η συνντησ της το 1959 στα κινηματογραφικ πλατ και συγκεκριμλενα στην ταινα «Αστρω» με τον Δημτρη Παπαμιχαλ αποτλεσε την απαρχ της ιστορας του διασημτερου ζευγαριο στην ιστορα του ελληνικο κινηματογρφου και του θετρου. Στις 18 Ιανουαρου 1965 ενθηκαν με τα δεσμ του γμου και απκτησαν να παιδ, τον Γιννη. Ωστσο, ο θυελλδης γμος τους δεν κρτησε πολ… Διαλθηκε, πειτα απ δικαστικς μχες, στις 4 Ιουλου του 1979.

Στα τελευταα χρνια η Αλκη Βουγιουκλκη επικντρωσε τη δραστηριτητ της στο θατρο. Μεγλες θεατρικς επιτυχες ταν το «Καμπαρ», «Εβτα», «Ωραα μου κυρα», «Ππσι», «Λυσιστρτη». Η θεατρικ της παρουσα κλεισε το 1996 με το ργο «Η Μελωδα της Ευτυχας» των Ρτζερς και Χμερσταν, στο ρλο της Μαρας.

Λγο αργτερα, οι γιατρο διγνωσαν καρκνο καλπζουσας μορφς. Στις 7 Μαου, η Αλκη Βουγιουκλκη ταξδεψε στο Μναχο, που υποβλθηκε σε μια σειρ επιπλον εξετσεων. Στις 15 Μαου, κανε το τελευταο της ταξδι στη Βοστνη των Ηνωμνων Πολιτειν σε μια στατη προσπθεια να αντιμετωπσει το σοβαρ πρβλημα της υγεας της. Ποτ δεν μαθε τι οι γιατρο στις ΗΠΑ της δωσαν μλις 15 μρες ζως.

Στις 19 Μαου επστρεψε οριστικ στην Αθνα και στις 22 Μαου μπκε στο Ιατρικ Κντρο Αθηνν σαν Λζα Παπασταρου και εκε τη βρκε ο θνατος τρεις μρες μετ τα γενθλι της, στις 23 Ιουλου 1996.

γνωστες δηλσεις

Σντομη βιογραφα

γνωστες δηλσεις

Φωτογραφικ Υλικ

17 χρνια χωρς την Αλκη: Σπνιες φωτογραφες και γνωστες δηλσεις της, για τις κρσεις πανικο και τα ηρεμιστικ χπιαταν πντα «μια ροζ γτα πνω σε ανεπολωτα τραματα», πως εχε γρψει ο Κστας Γεωργουσπουλος πως την περιγραφε η Μαλβνα Κραλη στο βιβλο της : «Την λεγαν Αλκη παιξε σε σαρντα μα ταινες, ταν ευτυχισμνη. Την λεγαν Αλκη, ζγιζε πενντα δυο κιλ, εχε ψος 1.60. Δεν ταν ευτυχισμνη». Ας θυμηθομε την εθνικ μας σταρ μσα απ τα δικ της λγια.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ

• Κατστρεψα τον εαυτ μου εξαιτας των υψηλν προσδοκιν μου. Εχα λλοθι για να αγνοσω εντελς τη ζω; Αν με ρωτοσες τρα τι θα θελα να χω πιο πολ απ λα, θα σου λεγα το χρισμα της ζως. Αυτ που χουν οι γτες απ γεννησιμιο τους.

• Ασφαλς και χω νισει την απρριψη. Πολλς φορς χω ξενυχτσει να περιμνω ναν νδρα που ργησε η που δεν ρθε ποτ. ναν νδρα που τρεξα να δω αν εναι εκε που μου εχε πει. Αλλ ταν νιθω τι ο λλος χει φτσει στο σημεο να με απορρψει φεγω. Αυτ εννο ταν λω «επιλγω». Το τελεινω, χω πισει πτο, πς να στο πω. Απ εκε και πρα το να συρθ, δεν το θλω. Το σορσιμ εναι σκοπο. Προτιμ να υποφρω μετ και ας υποφρω και ας μετανινω. Μετνιωσα που χρισα τον Παπαμιχαλ.

• Θα θελα η ζω μου να εχε πρει μια λλη τροπ. χι με τον συγκεκριμνο νθρωπο αλλ να, θα θελα να γμο που να εχε πει ομαλ, ωραα να εχα κνει και λλα παιδι. Δεν τυχε. Τον Δημτρη τον αγαποσα, εχαμε και το παιδ αλλ στην ουσα τα πργματα μπαιναν στην τροχι της φθορς. Απ το σστημα, απ τη δουλει που κναμε και οι δυο, απ την ανταγωνιστικτητα που καλλιεργοσανε απξω. Κτι γινε και χωρσαμε, κποια στιγμ εχαμε πολ ανγκη ο νας τον λλον.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΛΕΙΑ

• Δεν ζηλεω ποτ τις συναδλφους μου. Αντιζηλα νιθω μνο ως γυνακα. Αν ο ντρας που αγαπ κοιτξει κποια λλη ττε μπορ να την σκοτσω.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

• Αν εμαι δυνατ; Μα στον ρωτα λοι εμαστε αδνατοι και εγ εμαι συνεχς ερωτευμνη, αλλις η ζω μου δεν χει καννα απολτως νημα. Δυνατ νιθω ταν δουλεω και ετοιμζω τις μεγλες μου θεατρικς παραγωγς . Αλλ μνο εκε.

• Χαρς τους πολλος ρωτες που εχα. Δυο τρεις αξιλογους ανθρπους και δυο τρεις λαμπερος και αυτ ταν λο. Νομζω πως κπου στην «προσωπικ μου ζω» εν φανεται τι περνω πολ καλ χω «ταλαιπωρηθε» με την ννοια τι ψχνω απ μικρ να ηθικ στριγμα, ναν ντρα, δεν χει σημασα η ηλικα του που θα μπορε να με λει «κορτσι μου» και σως φτασε η στιγμ να πω «αυτ θλω». Ναι θα’θελα να παντρευτ. Πντα θελα να χω μια οικογνεια. Καρκνος ζδιο κλασικ που του αρσει η οικογνεια, το σπτι, η τξη. Οικογνεια δεν μπρεσα να χω εκτς απ την περοδο που ζησα με τον Δημτρη. Αλλ τελεωσε και το τλος μιας σχσης εμνα με πονει.

• Οι ντρες δεν τολμνε να με επιλξουν. Χωρς να το θλω κατ κποιο τρπο χω γνει απρθητη. Δεν τολμει ο λλος σου λει την Αλκη Βουγιουκλκη; Σαν να φοβονται οι ντρες. Οπτε εγ πρπει να δσω το πρσινο φως να περσω στο παρασνθημα :«Μην φοβσαι». Αλλ μλις δω την φθορ τελεινω την σχση. Δεν αντχω την φθορ. Μπορε να την βλπουμε και οι δο, αλλ εγ ναι, χω το κουργιο να φγω πρτη, και ας με πονει αυτ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΡ ΑΛΙΚΗ

• Εγ νομζω, μουν αληθιν, χι δθεν. Δεν εμαι δθεν σταρ εμαι πραγματικ σταρ. Δεν εμαι δθεν ταλαντοχα εμαι πραγματικ ταλαντοχα. Δεν χω κνει δθεν αποτυχες. χω κνει μεγλες αποτυχες. Δεν χω κνει δθεν επιτυχες χω κνει τα μεγαλτερα ρεκρ. Κατλαβες; Δεν εμαι δθεν μορφη. Εμαι αυτ που εμαι. Δεν διεκδικ πργματα που δεν εμαι. Για αυτ κρατω στον χρνο, για αυτ και οι γυνακες χουν πντα την περιργεια να τους αποκαλψω κποιο μυστικ. Το μυστικ εναι να μθεις να διεκδικες αυτ που σου αξζει και να σβεσαι τον εαυτ σου. Εγ, απ την μρα που μπκα στην δραματικ σχολ, κρυφ απ την μνα μου εχα να στχο: να ξεφγω απ μια ζω που δεν μου ρεσε. Διεκδικοσα αυτ που δεν εχα, πρεπε να το κερδσω.

• Μπκα πρτη στην σχολ σαν εξαιρετικ ταλντο, πγαινα ακμη στο σχολεο. Ξεχρισα. νιωθα τι χω κτι που με κνει να ξεχωρζω. Τι ταν αυτ δεν το ψαχνα. βγαινε απ μσα μου γιατ δεν μουν η πιο μορφη οτε η πιο…ξρω εγ. Α, χι ! Η πιο ταλαντοχα μουνα σγουρα. Αλλ εν πση περιπτσει δεν φτνει μνο το ταλντο. Πρπει να χεις και κτι λλο. Ε, φανεται πως αυτ το εχα εγ. θελα να το εχα γιατ θελα τσο πολ να ξεπερσω τα δικ μου προβλματα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

• Ο Χρνος δεν μου χει δημιουργσει προβλματα μχρι τρα. Εναι με το μρος μου με υποστηρζει. Εγ δεν χω πρβλημα μαζ του. Το χουν ββαια οι λλοι, σοι ασχολονται με την ηλικα μου. Ας το λσουν μνοι τους.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΑ, ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑ

• Τι θα πει αν εμαι ευτυχισμνη. Ευτυχισμνες στιγμς ζομε λοι οι νθρωποι. Ευτυχα στην διρκεια δεν υπρχει και πως και μια ηρωδα σε να ργο που χω παξει, «Την ευτυχα δεν την μετρς με το μνα οτε την απαιτες. Μνο της ευχαριστες ταν ρθει, αν ρθει, ση ρθει. Και την ευχαριστες ταν θα φγει, αν φγει, που θα φγει και εκενη την στιγμ λες καλτερα που στθηκε μαζ μου στω και μια στιγμ, δυο στιγμς» Ε, λοιπν, λω και εγ σε λο τον κσμο: Αυτς τις δυο στιγμς ευτυχας που μπορες να τις ζσεις ουσιαστικ και ειλικριν, εναι λη η ουσα, η ομορφι και η γεση της ζως. Και εγ αυτς τις στιγμς τις χω πρει στην ζω μου και τις γεομαι ακμα.

• Περνω κθε μρα στιγμς πανικο. Γιατ ζω και ζω ντονα. ρα και ο πανικς μου χει πολ νταση, πολλ ρχτερ. Αλλ δεν κολλω στο πρβλημα για πολ. Θα προσπαθσω να βρω την λση και θα την βρω. Και αν πσει η νχτα και δεν την χω βρει θα πρω το ηρεμιστικ μου χπι και θα πω σαν την Σκρλετ Ο’ Χρα «καλ σου νχτα Αλκη αριο ξημερνει μια λλη μρα».

• Δεν χρειζεται να φορσω Valentino η Armani για να τηγανσω δυο αυγ μτια η καμι ομελτα. Που παρεμππτοντος την κνω και πολ καλ. Δεν μου χρειζεται τποτα παραπνω απ τι χρειζεται σε κθε νθρωπο που θλει να ζει σαν νθρωπος. Σκψου να πινα καφ σε μπρκι με χρυσ λαβ. Ποιος εμαι ; Ο Ζχος Χατζηφωτου που πως γραψε εχε χρυσ γκιο-γκιο στα παιδικ του χρνια. χι δεν μου χρειζεται η πολυτλεια σε καθημεριν εππεδο. Τρω καρποζι με την φλοδα. λα τα σφζω λα τα μαχαιρνω.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

• Φοβμαι πολ τον θνατο και την μοναξι. Τον θνατο γιατ αγαπ πολ την ζω, γιατ μου εναι αδνατο να ανεχτ την ννοια του αναπφευκτου τλους. Και την μοναξι με την ννοια της απομνωσης. Ποτ δεν χω ζσει μνη. Εμαι πντα περιτριγυρισμνη απ κσμο. Απ το κοιν απ τους δημοσιογρφους απ τους φλους απ τους ανθρπους τους δικος μου στο σπτι.

• Δεν πιστεω τι ο νθρωπος φεγει και τελεινει , γνεται χμα, αρας και εξαφανζεται απ προσπου γης. Πιστεω πως κποτε επανρχεται, ζει, δημιουργε, ανανενεται μσα σε να αινιο παιχνδι της ζως και του θαντου.

Φωτογραφικ Υλικ

Σντομη βιογραφα

γνωστες δηλσεις

Φωτογραφικ Υλικ

http://www.xanthipress.gr/wp-content/uploads/2013/07/aliki.jpg

 

http://www.xanthipress.gr/wp-content/uploads/2013/07/aliki3.jpg

 

http://www.xanthipress.gr/wp-content/uploads/2013/07/aliki4.jpg

 

aliki5

aliki2

 

aliki1

 

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/1120.jpg

 

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/290.jpg

 

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/367.jpg

 

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/454.jpg

 

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/1121.jpg

 

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/558.jpg

 

http://www.zappit.gr/files/Image/01_SEASON_2011-12/01_TV_EVERYDAY/10_JULY/22/cache/kspyr2_494x320-614x378.jpg

 

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/728.jpg

 

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/828.jpg

 

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/922.jpg

 

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/1020.jpg

 

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/1220.jpg

 

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/1317.jpg

 

http://joytv.gr/wp-content/uploads/2013/07/1416.jpg

 

http://christinapoliti.files.wordpress.com/2012/10/20121028-000603.jpg

 

http://1.bp.blogspot.com/-WjW6pwcbySo/UA1eaZvMeKI/AAAAAAAAGSU/nFf0FZYzMGQ/s320/600full-aliki-vougiouklaki.jpg

 

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/168337_602918416387337_1551572342_n.jpg

 

http://www.tlife.gr/files/Image/NEWS/2011/FEVROUARIOS11/15-02/ventetaaliki.jpg

 

 

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/24fb7b7ee1be4802425fa21400981534_M.jpg

 

http://cosmopoliti.com/wp-content/uploads/2013/04/%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9-1-738x1024.jpg

 

 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQaePdF81kQpgKAtp7hC_UyQY_LxHwHJ2A6TtXhywtIg43kVgyZ

 

http://pics.ricardostatic.gr/14_693887608_Big/comics-periodika/aliki-bougiouklaki-periodiko-oikogeneiakos-thisauros-1207.jpg

 

http://pics.ricardostatic.gr/14_693889338_Big/comics-periodika/aliki-bougiouklaki-periodiko-katerina-609.jpg

 

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/vougiouklaki-aliki-eksofilo-8.jpg

 

http://4.bp.blogspot.com/-ZPtSL0QtcDQ/UGD4I3QEG5I/AAAAAAAAdLE/zcSPotkLqPc/s1600/%CE%B9%CF%86+3.jpg

 

http://pics.ricardostatic.gr/14_693887752_Big/comics-periodika/aliki-bougiouklaki-periodiko-oikogeneiakos-thisauros-1231.jpg

 

http://www.onlycy.com/wp-content/uploads/2013/01/alikimain-614x378.jpg

 

21. διαλγοντας σενριο

 

στο σχολικ θρανο

 

23. σε σκαμν ανβηκες;

 

http://4.bp.blogspot.com/_KCuHoU9QBUU/TQ-WtHPKcvI/AAAAAAAAtOM/jXQX0bJUq0s/s400/bioygioyklaki-finos.jpg