Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

23 2013

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130502/low/assets_LARGE_t_420_54195145.JPGΣτην απαγρευση του συσσιτου που απευθνεται μνο σε λληνες και  οργαννει αριο η Χρυσ Αυγ στην Πλατεα Αττικς προβη σμερα ο Δμαρχος Αθηναων Γιργος Καμνης ο οποος εχε και τηλεφωνικ επικοινωνα με του υπουργο Δημοσας Τξης Νκο Δνδια. Αντιδρ η Χρυσ Αυγ τονζοντας τι το συσστιο θα διεξαχθε κανονικ.

«Η δημοτικ αρχ της Αθνας χει καταστσει σαφς, προς λες τις κατευθνσεις, τι για τη δημσια διανομ ειδν σε δημσιο χρο της πλης, απαρατητη εναι η σχετικ δεια απ τον δμο Αθηναων. Ως εκ τοτου, η προγραμματισμνη για αριο διανομ ειδν και τροφμων απ τη Χρυσ Αυγ στην πλατεα Αττικς εναι παρνομη, καθς δεν τηρθηκε η προβλεπμενη διαδικασα αδειοδτησης και πολιτικ απαρδεκτη, διτι προγει συνειδητ το ρατσισμ και την ξενοφοβα.

Σε κθε περπτωση πντως, εφαρμζοντας τη νομοθεσα, ο δμος Αθηναων, σε συνεργασα με τις αρμδιες κρατικς αρχς, δεν πρκειται να ανεχθε την πραγματοποηση της εν λγω εκδλωσης» τονζεται στην ανακονωση.

Ωστσο διαφορετικ ποψη χει η Χρυσ Αυγ κνοντας λγο για «παρνομο σχδιο απαγρευσης της διανομς τροφμων απ Δνδια και Καμνη με τις ευλογες Σαμαρ».

«σον αφορ το γελοο επιχερημα Καμνη περ… μη λψης της απαιτομενης δειας, γνωστοποιομε σε κθε ενδιαφερμενο πως δη η Χρυσ Αυγ χει ενημερσει επισμως τις αρμδιες αρχς (τοπικ αστυνομικ τμμα, αρχηγ ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελα υπηρεσας). Εμαστε 100% νμιμοι και κανες δεν μπορε να απαγορεσει την δραστηριτητ μας» αναφρεται στην ανακονωση και τονζεται τι η  διανομ τροφμων στην πλατεα Αττικς θα πραγματοποιηθε κανονικ με λη την  κοινοβουλευτικ ομδα συμπεριλαμβανομνου και του Ν. Μιχαλολικο.

Υπενθυμζεται τι σε αντστοιχη «επιχερηση» το Πσχα, η πρωτοβουλα της Χρυσς Αγης  κατληξε στην επθεση εναντον του κ. Καμνη απ τον Γερμεν ο οποος επιχερησε να βγλει το πλο του, εν να 12χρονο κορτσι δχθηκε τη  γροθι του κ.Γερμεν, που προοριζταν για τον δμαρχο Αθηναων.