70.000

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

22 2013

wpid dimosiokatargiseis 838027752 Σε διαθεσιμτητα 70.000 δημσιοι υπλληλοι μχρι το 2016Κοντ στη ζνη της διαθεσιμτητας βρσκονται 70.000 υπλληλοι του Δημοσου που εργζονται σε διφορους φορες με τη διταξη που εντχθηκε στο Πολυνομοσχδιο και αφορ εκενους τους υπαλλλους που προσελφθησαν μεν μσω ΑΣΕΠ αλλ οι προκηρξεις των διαγωνισμν δεν γιναν απ την Ανεξρτητη Αρχ αλλ απ το τους διους τους φορες.

Σμφωνα με ρεπορτζ κυριακτικης εφημερδας με τη συγκεκριμνη διταξη μσω μοριοδτησης, υποτθεται τι θα διασφαλσουν τη θση τους και θα αποφγουν τις αρνητικς συνπειες τις διαθεσιμτητας (βλ. απλυση μετ απ οκτ μνες):

  • Οι υπλληλοι που διορστηκαν στο δημσιο μσω γραπτο διαγωνισμο του ΑΣΕΠ
  • σοι προσελφθησαν με τη διαδικασα των μορων, μνον μως εφσον οι διαδικασες πλρωσης θσεων με σειρ προτεραιτητας γιναν εξ ολοκλρου απ το ΑΣΕΠ.

Ωστσο σοι προσελφθησαν με διαγωνισμος που προκρυξαν και διενργησαν διφοροι φορες του δημοσου (δμοι πανεπιστμια, ΝΠΙΔ κλπ) και τα αποτελσματ του ελγχθηκαν και επικυρθηκαν απ το ΑΣΕΠ δεν μοριοδοτονται ανλογα με τις προηγομενες δο κατηγορες, με αποτλεσμα να χουν αυξημνες πιθαντητες να ενταχθον σε καθεστς διαθεσιμτητας.

πως προαναφρθηκε πρκειται για περπου 70.000 δημοσους υπαλλλους απ τους 200.000 που προσλφθηκαν τα τελευταα 19 χρνια λειτουργας του ΑΣΕΠ.