11.000

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

22 2013

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120110/engine/assets_LARGE_t_420_54020025_type12128.jpgΤο υπουργεο Παιδεας χει δη χει εξασφαλσει την απασχληση 8500 αναπληρωτν στην Πρωτοβθμια και Δευτεροβθμια Εκπαδευση, για τη να σχολικ χρονι σε καινοτμες και χρηματοδοτομενες δρσεις απ το ΕΣΠΑ (πως η εφαρμογ του θεσμο του Μντορα, της ενισχυτικς διδασκαλας κλπ).

Επσης χουν εγκριθε απ την Κυβρνηση 2500 πιστσεις απ τον κρατικ προπολογισμ, για την πρληψη ισριθμων αναπληρωτν για την νησιωτικ και ορειν χρα.

Το υπουργεο Παιδεας εκτιμ τι με τους συνολικ 11.000 αναπληρωτς, την δωρη αξηση του ωραρου διδασκαλας των εκπαιδευτικν, τον αυστηρ περιορισμ των αποσπσεων εκπαιδευτικν σε φορες εντς και εκτς του υπουργεου Παιδεας, την εξντληση του υπρχοντος ωραρου, την αξιοποηση των δετερων πτυχων των εκπαιδευτικν και την επκταση πρτης και δετερης ανθεσης διδασκαλας θα επιτρψουν, λα τα παιδι σε λα τα σχολεα να χουν - και μλιστα γκαιρα – τον καθηγητ τους τον Σεπτμβριο.

Κλενοντας θα θελα να ρωτσω λους αυτος που θεωρον «καταραμνα» τα Ευρωπακ κονδλια, τι χουν να πουν σε αυτος του 8500 συναδλφους που του χρνου δεν θα συμπεριλαμβνονται στους πνακες ανεργας και θα χουν απασχληση, στω και με την ιδιτητα του αναπληρωτ; Θα συνεχσουν να μαξιμαλζουν και να κοροδεουν τους συναδλφους τζοντας τους λαγος με πετραχλια! Ο νον νοετω!