Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

16 2013

Ενωτικ Κοινωνικ ΜτωποΜεγλη δυσφορα επικρατε στα στελχη του ΣΥΡΙΖΑ που προρχονται απ το ΠΑΣΟΚ και εχαν συγκροτσει ως το συνδριο το περφημο ΕΚΜ (Ενωτικ Κοινωνικ Μτωπο). Ο λγος εναι τι αυτ το ιδρυτικ συνδριο του νου ΣΥΡΙΖΑ τος επιφλαξε μα δυσρεστη κπληξη: τη μη στριξ τους απ την «προεδρικ» πλειοψηφα και ουσιαστικ την απρριψ τους απ την πλειοψηφα των συνδρων.

Παρτι μεταξ των «ΠΑΣΟΚογενν» και των συνεργατν του Αλξη Τσπρα εχε γνει συνεννηση για περισστερες απ δκα θσεις στην να Κεντρικ Επιτροπ, εν τλει η προεδρικ πλειοψηφα δεν πειθρχησε στις οδηγες της ηγεσας της Κουμουνδορου. τσι, στις αρχαιρεσες για την Κεντρικ Επιτροπ σημειθηκε μεγλη «σφαγ» των στελεχν του Ενωτικο Κοινωνικο Μετπου, με αποτλεσμα μλις 3 εξ αυτν να καταφρουν να εκλεγον ως μλη της Κεντρικς Επιτροπς -που αριθμε 201 τομα!

Μλιστα, και οι τρεις εξελγησαν πολ χαμηλ και τους πρασαν σε αριθμ σταυρν ακμη και μλη της νεολαας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ποιοι εξελγησαν, ποιοι απτυχαν

Μλη της Κεντρικς Επιτροπς εξελγησαν μνο ο επικεφαλς των «ΠΑΣΟΚογενν», Αλξης Μητρπουλος, ο συνεργτης του Διονσης Τεμπονρας και ο συνταγματολγος Κστας Χρυσγονος. Αντιθτως, εκτς οργνου μειναν ο βουλευτς Δημτρης Τσουκαλς, ο Γιννης Μιχελογιαννκης, αλλ και ο Αντνης Κοτσακς. Σμφωνα με συνομιλητς του Αλξη Μητρπουλου, πντως, ο βουλευτς της Περιφρειας Αττικς εμφανζεται απογοητευμνος απ τις εξελξεις και ενοχλημνος με τη στση της πλειοψηφας. Παρλληλα, απ την κβαση των αρχαιρεσιν κατστη σαφς τι οι προερχμενοι απ το ΠΑΣΟΚ παραμνουν, ουσιαστικ, «ξνο σμα» για τον κορμ του ΣΥΡΙΖΑ, παρ το γεγονς τι η συμμαχα Τσπρα-ΠΑΣΟΚογενν χει στρατηγικ χαρακτηριστικ και χι χαρακτρα εκλογικς ευκαιριακς πολιτικς σμπραξης. Φυσικ αυτ πρεπε να το περιμνουν γιατ αυτ το ργο χει ξαναπαιχτε και στο παρελθν, ταν οι εισρος ταν προς το ττε κραται ΠΑΣΟΚ.

 

Ποιοι απφυγαν την ψηφοφορα και δεν «τσαλακθηκαν»

Για τους «παροικοντες στην Ιερουσαλμ», το κλμα για τους ΠΑΣΟΚογενες ταν εδ και ημρες αρνητικ, αφο στους διαδρμους του Τε Κβον Ντο, πολλ στελχη και σνεδροι δεν κρυβαν τη… «δυσκολα» τους να σταυρσουν υποψηφους του Ενωτικο Κοινωνικο Μετπου, αυτς φυσικ ταν ο λγος που δο προβεβλημνοι «ΠΑΣΟΚογενες», η Σοφα Σακορφα και ο Παναγιτης Κουρουμπλς, ξυπνα σκεπτμενοι, αποφσισαν να μην εκτεθον στην ψφο των συνδρων μη θτοντας υποψηφιτητα για την Κεντρικ Επιτροπ, εκτιμντας τι τα αποτελσματα θα τους «τσαλκωνε» το προφλ που χουν δημιουργσει εκλογμενοι στη Β’ Αθνας – η μεν κ. Σακορφα πρτη σε σταυρος και ο κ. Κουρουμπλς δετερος στις περυσινς εθνικς εκλογς.