. : , ,

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

11 2013

http://www.star.gr/publishingimages/2013/03/110313142807_7492.jpgΤο ιστορικ στλεχος της αριστερς, ο Μανλης Γλζος, εξαπλυσε τους κεραυνος του στο Συνδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Κινθηκε σε πολ οξες τνους και κατγγειλε την ηγεσα του ΣΥΡΙΖΑ πως «θλει να σκοτσει τα λογα που φεραν τον ΣΥΡΙΖΑ ως εδ» ξεκαθαρζοντας τι ο διος δεν πρκειται να διαλσει τη συνιστσα του.

Με την ομιλα του διαφνηκε τι ο Μανλης Γλζος κινεται σε τροχι σγκρουσης με την ηγεσα του ΣΥΡΙΖΑ, καθς ο διος ξεκαθρισε τι δεν πρκειται να πειθαρχσει στην απφαση αυτ. «Τα λογα που σερναν το ρμα λον αυτ τον καιρ και εσες τα λτε συνιστσες, τρα θλουμε να τα σκοτσουμε», κατγγειλε ο βουλευτς Επικρατεας του ΣΥΡΙΖΑ και, απευθυνμενος στο προεδρεο του Συνεδρου και στην ηγεσα του ΣΥΡΙΖΑ, τνισε: «Κνε ,τι θες εσ, διαλσου διασπσου, πς μπορες μως να αποφασζεις για εμς»; Παρλληλα, ο Μανλης Γλζος φησε αιχμς και για τον τρπο λψης των αποφσεων, αλλ και συγκρτησης των οργνων του κμματος. «Αν εσες θλετε μα φορ κμμα των μελν, εμες το ζητμε χλιες. Αλλ να το θεσμοθετσουμε. Δεν πιστεω να θλει κανες απ εσς εδ να εναι χειροκροτητς», συνχισε, εν πρτεινε «να εναι τουλχιστον τριμερ και χι μονοπρσωπα λα τα ργανα». «Δεν εναι κμμα αρχηγικ, αλλ κμμα συλλογικ», υπενθμισε.

Παρλληλα, κατθεσε την πρταση «να τθενται ερωτματα απ λα τα μλη του ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργηθε μα ειδικ επιτροπ που θα τα συνθτει και θα δνει απαντσεις». Αιτιολγησε, μλιστα, την πρτασ του, λγοντας τι μνο με τον τρπο αυτ «θα εξασφαλσουμε τι μσω του ΣΥΡΙΖΑ θα ασκε την εξουσα ο λας». Μλιστα, πρτεινε να εφαρμζεται η εναλλαγ για λα τα ργανα, φρνοντας το παρδειγμα του δημοτικο συνδυασμο στην Προ, του οποου ηγεται ο διος και… εναλλσσονται τα πρσωπα για τη θση του ενς δημοτικο συμβολου που εξλεξε στις τελευταες εκλογς.

 

Οι αιχμς που εξαπλυσε

Ο Μανλης Γλζος φησε αιχμς και κατ του Συνασπισμο, που αυτοδιαλθηκε χθες, σημεινοντας τι «μοναχς του ο ΣΥΝ δεν εχε καταφρει με το να το λλο νομ του αυτ που κατφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πτε μπαινε και πτε χι στη Βουλ». Επανερχμενος στην ρνησ του να αυτοδιαλσει την συνιστσα «Ενεργο Πολτες», της οποας ηγεται, επισμανε πως «δεν εναι αντιθετικ να εσαι μλος του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτχρονα να ανκεις σε μα κνηση απ αυτς που τον δρυσαν», εν πταξε το γντι στην ηγεσα του κμματος, καλντας την «να ξεκαθαρσει τ θα κνει με εμς που δεν δεχμαστε να αυτοδιαλυθομε». «Δε διαφωνομε εμες με αυτ που χουμε ως τρα, εσες διαφωνετε μαζ μας. Να μην καταστρψουμε την ελπδα του λαο μας, τ θα κνετε με εμς που δεν θλουμε να αυτοδιαλυθομε, πρπει να το ξεκαθαρσετε», κατληξε το ιστορικ στλεχος της Αριστερς, λγοντας: «Εμες ξεκαθαρζουμε: να μην καταργηθε το σχμα που μας φερε ως εδ και να υπρχει ενιαος φορας και χι χωριστς. Εμες ποτ δεν εχαμε σημαικια και ποτ δεν χειροκροτοσαμε κποιον ανλογα με το πο ανκε, αλλ ανλογα με αυτ που λεγε».