..: ..

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

, 5 2013

Με ανακονωσ της η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗ.ΣΥ.) ζητ να συγκροτηθε τρα το Δ.Σ. της Διδασκαλικς Ομοσπονδας Ελλδος (ΔΟΕ) γιατ η μη συγκρτησ του σημανει τι η Ομοσπονδα εναι αποσα απ τις σημερινς καταιγιστικς εξελξεις που ζει ο χρος των δημοσων υπλληλων και ιδιατερα ο χρος της εκπαδευσης.

 

Η ανακονωση της ΔΗ.ΣΥ.

«Οι καταιγιστικς εξελξεις των τελευταων ημερν (διαθεσιμτητα, κινητικτητα και  απολσεις χιλιδων εκπαιδευτικν, απολσεις 2.200 σχολικν φυλκων) ρχονται να δικαισουν τη θση της Παρταξς μας, απ την πρτη συνεδραση του νου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., για την ανγκη μεσης συγκρτησς του σε σμα, με τη συμμετοχ λων των παρατξεων και με βση τη δναμ τους πως αυτ καταγρφηκε στην 82η Γενικ Συνλευση του Κλδου.

Τρα εναι η ρα που ο καθνας πρπει να πρει το βρος της ευθνης που του αναλογε, αυτ την κρσιμη περοδο για το μλλον των δομν της Δημσιας Εκπαδευσης αλλ και των εκπαιδευτικν. Κανες δεν δικαιοται να κρβεται πσω απ μικροπαραταξιακς  σκοπιμτητες και λογικς διαφλαξης μιας δθεν «καθαρτητας».

Καλομε μεσα, κυρως τις παρατξεις των Παρεμβσεων και της ΕΡΑ, που εμφανζονται με διαφορετικ προσωπεα σε Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. (στην πρτη δε συμμετχουν σε καμι διαδικασα εν στη δετερη συμμετχουν κανονικ και σχηματζουν προεδρεο) να λβουν μρος στη συγκρτηση του νο Δ.Σ. της Ομοσπονδας. Η ψφος των συναδλφων στο πρσφατο συνδριο της Δ.Ο.Ε. δεν μπορε να χει διαφορετικ ερμηνεα. νας εναι ο δρμος που οφελουμε ν’ ακολουθσουμε το επμενο διστημα, η εντητα γρω απ τα μεγλα προβλματα και η δυναμικ απντηση των εργαζομνων στην κατεθυνση οικοδμησης ενς πανεργατικο μετπου του δημσιου και ιδιωτικο τομα, που θα αποτρψει τις απολσεις, τη διαθεσιμτητα και την εξαφνιση κθε εργατικο δικαιματος. Οποιαδποτε δικαιολογα πρφαση  για τη μη συγκρτηση του Δ.Σ., εναι στην καλτερη περπτωση αναντστοιχη με την κρισιμτητα της περιδου και θα υπονομεσει ακμα πιο πολ την εμπιστοσνη των εκπαιδευτικν στα συνδικαλιστικ ργανα.  Κανες δεν περισσεει απ’ αυτν τον αγνα.»