-

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

10 2013

http://www.alfavita.gr/sites/default/files/styles/large/public/paad74847_0.jpg?itok=bIlkoFFZΜεγλη συγκντρωση διαμαρτυρα κατ της διαθεσιμτητας των εκπαιδευτικν πραγματοποησαν οι καθηγητς ξω απ το υπουργεο Παιδεας. ταν ττοια η νταση που στις 13.30 εκπαιδευτικο που διαμαρτρονταν για την κινητικτητα σπασαν τα κγκελα και μπκαν στον προαλιο χρο του υπουργεου. Ττε δχθηκαν χημικ απ τις δυνμεις των ΜΑΤ που προσττευαν το Υπουργεο.

Την δια ρα το ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντθηκε με τον υπουργ Παιδεας κ. Κ. Αρβανιτπουλο, στερα απ πρσκλησ του.

Επσης το Δ.Σ. της Διδασκαλικς Ομοσπονδας Ελλδος (Δ.Ο.Ε.) εχε καλσει τα μλη της να προυν μρος μαζικ στο συγκεκριμλενο συλλαλητριο με βασικ σνθημα «ΟΧΙ στη διαθεσιμτητα και τις απολσεις.

Το αγαθ της δημσιας δωρεν παιδεας εναι αδιαπραγμτευτο.».

Το νο ΔΣ της ΟΛΜΕ στην πρτη συνεδρασ του αποφσισε το σχεδιασμ των επμενων αγωνιστικν κινητοποισεων ενντια στις χιλιδες υποχρεωτικς μετατξεις και διαθεσιμτητες εκπαιδευτικν (και λλων εργαζομνων στο δημσιο) που θα οδηγσουν σε απολσεις

http://www.alfavita.gr/sites/default/files/u683/r.jpgΑναλυτικ οι κινητοποισεις χουν ως εξς:

1. Το η ΟΛΜΕ καλε τους εκπαιδευτικος να συμμετχουν τη Πμπτη 11/7/13 στις 12.30 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμνος  (στην Αθνα) στο συλλαλητριο που οργαννεται με συμμετοχ και της ΑΔΕΔΥ.

2. Μετ το συλλαλητριο (2.30 μμ περπου) καλομε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ της Αττικς σε σσκεψη στα γραφεα της ομοσπονδας για ενημρωση και σχεδιασμ των επμενων κινητοποισεν μας.

3. Μεγλη συγκντρωση την επμενη Τρτη Τετρτη στην Αθνα (ημρα που θα συζητιται στη βουλ το νο νομοσχδιο-φονις που θα επικυρνει τη συμφωνα κυβρνησης και τροκανν για τις διαθεσιμτητες και τις απολσεις μαζ με λλα βρβαρα μτρα στο πλασιο των μνημονων). Την δια ημρα καλομε τις ΕΛΜΕ σε συντονισμ με σωματεα της περιοχς τους να οργανσουν αντστοιχες κινητοποισεις. Οι ΕΛΜΕ που βρσκονται κοντ στην Αττικ, εφσον δεν οργανωθε συγκντρωση στην περιοχ τους να οργανσουν τη συμμετοχ των συναδλφων στην συγκντρωση της Αθνας.

4. Καλομε λες τις ΕΛΜΕ, σε συνεννηση με τους αιρετος στα ΠΥΣΔΕ να οργανσουν τις επμενες ημρες κινητοποισεις στις Διευθνσεις εκπαδευσης με στχο να ακυρσουν την ονομαστικοποηση και νομιμοποηση καταστσεων εκπαιδευτικν σε διαθεσιμτητα «υπεραριθμα».

http://www.zougla.gr/file.ashx?fid=10504495. Καλομε λα τα μλη των ΠΥΣΔΕ (διορισμνα και αιρετ) να μη βλουν την υπογραφ τους σε καμι υπεραριθμα – διαθεσιμτητα – απλυση εκπαιδευτικο.

6. Κοιν αγωνιστικ μτωπο με την ΠΟΕ-ΟΤΑ ενντια στις διαθεσιμτητες απολσεις.

Δεν θα αφσουμε την κυβρνηση να καταστρφει λλο το δημσιο σχολεο και να εξαθλινει τους εκπαιδευτικος. Κοιν μτωπο λων τρα για την ανατροπ αυτς της βρβαρης πολιτικς. Θα εμαστε λο το καλοκαρι σε αγωνιστικ ετοιμτητα.

Καμα διαθεσιμτητα, καμα υποχρεωτικ μετθεση, καμα απλυση εκπαιδευτικο δεν θα γνει αποδεκτ και θα εναι «αιτα πολμου» Αναφρει χαρακτηριστικ η ανακονωση της ΟΛΜΕ