4.200

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

9 2013

Την υπαγωγ σε καθεστς διαθεσιμτητας 4.200 υπαλλλων, οι οποοι αποτελον το πρτο κμα του σχετικο σχεδιασμο (πρκειται για εκπαιδευτικος, σχολικος φλακες και εργαζμενους στο Υπ. Διοικητικς Μεταρρθμισης) ανακονωσε και επισμως το αρμδιο υπουργεο.

Μλιστα ο κ. Μητσοτκης μιλντας το πρω της Τρτης στην εκπομπ του MEGA «Κοινωνα ρα Mega», φησε και κποιες αιχμς για τους χειρισμος των προκατχων του.

«ταν εγ πγα στο υπουργεο απ τους 12.500 υπαλλλους που πρεπε να βρεθον στις δεξαμενς της κινητικτητας βρκα ακριβς μηδν. Εχε γνει μα προεργασα, αλλ χι στο βαθμ που πρεπε. Αυτ εναι η κατσταση την οποα παρλαβα. Και τρεις μρες μετ ρθε η τρικα», επε.

Αναφερμενος στη «δεξαμεν» απ την οποα θα προλθουν οι υπλληλοι της κινητικτητας ο κ. Μητσοτκης υποστριξε κυνικτατα τι «δεν θα καταστραφε η χρααν δεν υπρχουν σχολικο φλακες» και ξεκαθρισε τι εφσον «κποιος μπει στη δεξαμεν της κινητικτητας θα πηγανει στη θση που του προσφρεται θα φεγει».

 

Η ανακονωση του υπουργεου αναφρειι:

«Η διαπραγμτευση του Υπουργεου Διοικητικς Μεταρρθμισης & Ηλεκτρονικς Διακυβρνησης με τους εκπροσπους της Τρικας για τα ζητματα της αρμοδιτητς του κατληξε στα εξς:

Το Υπουργεο εξασφλισε παρταση στην ολοκλρωση του πρτου κματος της κινητικτητας (12.500) μχρι το τλος Σεπτεμβρου 2013 με την πρβλεψη τι να μρος (4.200) θα χει ολοκληρωθε μχρι το τλος Ιουλου 2013.

Η πρτη αυτ φση της κινητικτητας (4.200) θα απαρτζεται απ εκπαιδευτικος, σχολικος φλακες και εργαζμενους στο Υπουργεο Διοικητικς Μεταρρθμισης & Ηλεκτρονικς Διακυβρνησης.

Ο μγιστος χρνος παραμονς στο καθεστς της κινητικτητας περιορζεται απ τους 12 μνες που εναι σμερα, στους 8.

Ο συμφωνημνος απ το Φεβρουριο του 2012 αριθμς των 15.000 υποχρεωτικν αποχωρσεων τη διετα 2013 - 2014, αλλ και η κατανομ αν τος - 4.000 για το 2013 και 11.000 για το 2014 - παραμνει σταθερς.

Το Υπουργεο Διοικητικς Μεταρρθμισης & Ηλεκτρονικς Διακυβρνησης δεσμεεται στη σημαντικ επιτχυνση της διαδικασας διερενησης σοβαρν πειθαρχικν παραπτωμτων δημοσων υπαλλλων, τσι στε σο το δυνατν μεγαλτερος αριθμς απολσεων να προκψει απ αυτν την κατηγορα».

Στο μεταξ, την ντονη αντθεσ τους για την νταξη της Δημοτικς Αστυνομας και των σχολικν φυλκων στο σχεδιασμ για την κινητικτητα εξφρασαν οι δμαρχοι. Σε συνντηση που εχε το προεδρεο της Κεντρικς Ενωσης Δμων Ελλδας (ΚΕΔΕ) με τον υπουργ Εσωτερικν, Γιννη Μιχελκη, παρουσιστηκαν ακμα και εναλλακτικς προτσεις.

πως δλωσε μετ τη συνντηση ο πρεδρος της ΚΕΔΕ, Κστας Ασκονης, προτθηκε επσης να γνουν μετακινσεις υπαλλλων μεταξ των δμων, πως χει δη σχεδιαστε απ την προηγομενη ηγεσα του υπουργεου Εσωτερικν, σε να πργραμμα που αφορ καταρχν 2.741 υπαλλλους.

Ο κ. Μιχελκης απντησε κατ' αρχν θετικ, τνισε ωστσο τι πρτο μλημα της κυβρνησης, αυτ τη στιγμ εναι «να προχωρσει η αξιολγηση των δομν των δμων» και κατπιν να γνουν οι ποιες μετακινσεις για την κλυψη κενν θσεων.

Ο κ. Ασκονης, απ την πλευρ του, επανλαβε τι η αξιολγηση στους δμους χει καθυστερσει, διτι τα κριτρια για την αξιολγηση φθασαν στους δμους στις 4 Μαου και αναρωτθηκε: «Τι γνεται με την αξιολγηση των υπουργεων;».