, - 24 -

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

8 2013

να νο καυτ μτωπο ανογει για την κυβρνηση, λγω της διαθεσιμτητας και των απολσεων στους Οργανισμος Τοπικς Αυτοδιοκησης με βση το σχδιο που προωθεται μεσα. Με να 24ωρη απεργα απαντ η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην κυβρνηση.

Σμφωνα με τον πρεδρο της ΚΕΔΕ Κστα Ασκονη, οποος νωρτερα εχε συνντηση με τον υπουργς Εσωτερικν Γιννη Μιχελκη, στα τλη Ιουλου τθενται σε διαθεσιμτητα 2.200 σχολικο φλακες και στα τλη Σεπτεμβρου 3.500 δημοτικο αστυνομικο.

Οι υπλοιποι υπλληλοι, που θα τεθον σε διαθεσιμτητα απ τους ΟΤΑ, θα προκψουν απ την αξιολγηση των δμων.

Αριο στις 9:30 το πρω συνεχζεται η συνντηση μεταξ της ΚΕΔΕ και της ηγεσας των υπουργεων Εσωτερικν και Διοικητικς Μεταρρθμισης, προκειμνου να επιλυθον μια σειρ ζητματα που προκπτουν απ τη διαθεσιμτητα.

Κατ την αυριαν συνντηση, θα συζητηθε με ποιους τρπους θα αναπληρωθον οι αρμοδιτητες των σχολικν φυλκων και των δημοτικν αστυνμων, αλλ και η αναπλρωση των εσδων που προκπτουν για τους δμους με τη λειτουργα της Δημοτικς Αστυνομας.

 

Απεργιακ «θελλα»

Σε νδειξη διαμαρτυρας για τη διαθεσιμτητα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κλιμακνει τις κινητοποισεις της. Προχωρε σε να 24ωρη απεργα αριο Τρτη στους ΟΤΑ και συγκντρωση στις 11 το πρω στην πλατεα Καρασκκη.

Απ την απεργα εξαιρονται και πλι οι υπηρεσες πρνοιας των δμων.

Εν τω μεταξ δεκδες εργαζμενοι στους ΟΤΑ, παραμνουν συγκεντρωμνοι ξω απ το υπουργεο Εσωτερικν, συγκινησιακ φορτισμνοι για το αββαιο μλλον τους.

Αριο το βρδυ, θα συνεδρισει εκ νου η εκτελεστικ επιτροπ της Ομοσπονδας για να εκτιμσει τα δεδομνα, που θα προκψουν στην αυριαν μρα. Εξλλου οι δημοτικο αστυνομικο προσανατολζονται σε απεργα διαρκεας.

 

Η σημεριν πορεα

Σμερα, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποησε συγκντρωση στην πλατεα Καρασκκη και στη συνχεια πορεα ενντια στις ενδεχμενες απολσεις και μετακινσεις των υπαλλλων του δημσιου τομα. Παρλληλα, η ΑΔΕΔΥ εχε προκηρξει παναττικ στση εργασας απ τις 12.00 ως τη λξη της βρδιας, προκειμνου να διευκολνει τη συμμετοχ των εργαζομνων του Δημοσου στις σημερινς κινητοποισεις. Να σημειωθε τι οι εργαζμενοι στη Δημοτικ Αστυνομα απχουν και σμερα απ τα καθκοντ τους αντιδρντας στην αιφνιδιαστικ απφαση για την κατργησ τους και τη μετταξ τους στο Υπουργεο Δημσιας Τξης, εν εκτς λειτουργας θα βρσκονται και οι δμοι λης της χρας.

Οι εργαζμενοι δεν μειναν ικανοποιημνοι απ τα αποτελσματα της συνντησης με τον υπουργ ο οποος τους παρουσασε τα σχδια για την κινητικτητα στο δημσιο, καθς μεταξ λλων φρεται να τους ανακοινθηκε πως το σμα της δημοτικς αστυνομας θα καταργηθε και μρος των υπαλλλων σε αυτ θα απορροφηθον απ λλες υπηρεσες στους αντστοιχους δμους. Ειδικτερα, ο κ. Μητσοτκης, σμφωνα με πληροφορες, ανακονωσε στους εκπροσπους των συγκεντρωμνων πως μχρι το τλος Ιουλου θα τεθον σε διαθεσιμτητα οι σχολικο φλακες και μχρι το τλος Σεπτεμβρου, οι δημοτικο αστυνομικο. 

Οι συγκεντρωμνοι προχρησαν σε αποδοκιμασες ξω απ το υπουργεο, εν λλοι στο κουσμα της διαθεσιμτητας ξσπασαν σε κλματα. 

 

Ακολουθε δικ μας φωτογραφικ υλικ απ τη πορεα