.

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

7 2013

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20110418/low/newego_LARGE_t_1101_53079548.JPGΠροπηλακισμ, πιθαντατα απ ομδα συγκεντρωμνων εργαζμενων στην Τοπικ Αυτοδιοκηση, καταγγλλει ο δμαρχος Αθηναων, Γιργος Καμνης. Σμφωνα με τις πρτες πληροφορες, αποχωρντας απ την κτακτη συνεδραση της ΚΕΔΕ για να αποφασσει με ποιους τρπους θα αντιδρσει ενντια στα μτρα κινητικτητας που προωθε η κυβρνηση το δμαρχο πλησασαν γνωστοι, του επιτθηκαν φραστικ εν αυτπτες μρτυρες αναφρουν τι χει δεχθε και χτυπματα και μεταφρθηκε προληπτικ στο νοσοκομεο, εν προκλθηκαν και φθορς στο αυτοκνητ του.

ξω απ τα γραφεα της ΚΕΔΕ εχαν συγκεντρωθε απ νωρς μερικς εκατοντδες δημοτικν υπαλλλων, που διαμαρτρονται για την νταξ τους στο καθεστς κινητικτητας.

Ο δμαρχος Κηφισις στειλε το εξς tweet: «Χτπησαν τον δμαρχο Αθηναων. Οδεει προς το νοσοκομεο».

 

Η ανακονωση του γραφεου τπου του Δμου Αθηναων

Για την επθεση που δχθηκε νωρτερα ο Δμαρχος Αθηναων, το γραφεο τπο του Δμου εξδωσε ανακονωση, η οποα χει ως εξς:

«Η σωματικ επθεση εναντον του δημρχου Αθηναων, κ. Γιργου Καμνη, κατ την ξοδ του απ τη συνεδραση της Κεντρικς νωσης Δμων Ελλδας, αποτελε την πιο τραν απδειξη για τους επικνδυνους δρμους, στους οποους οδηγε η συνδικαλιστικ ηγεσα της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζμενους στην τοπικ αυτοδιοκηση.
Στοχοποιντας ρητ τον δμαρχο Αθηναων, ο οποος με ιδιατερη σαφνεια χει τοποθετηθε σε λα τα ανοιχτ ζητματα, ο πρεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασπουλος, επιχειρε να συγκαλψει τη διαχρονικ εμπλοκ του στο σστημα των πελατειακν σχσεων στην τοπικ αυτοδιοκηση.
Οι συνθκες κατατρομοκρτησης που κποιοι επιχερησαν να επιβλουν στη συνεδραση της ΚΕΔΕ και οι τραμποκικες επιθσεις, δεν συμβλλουν στην εξερεση λσεων στον ευασθητο αυτ χρο, και απαιτεται η ομθυμη και απερφραστη καταδκη τους
».

 

Καταδικζει η ΚΕΔΕ την επθεση σε βρος του Γ. Καμνη

«Φασιστικ και απαρδεκτη» χαρακτηρζει η ΚΕΔΕ την επθεση απ αγνστους που δχθηκε ο Δμαρχος Αθηναων, Γιργος Καμνης, κατ την αποχρησ του το βρδυ της Κυριακς απ την κτακτη συνεδραση της.

«Το Διοικητικ Συμβολιο της ΚΕΔΕ καταδικζει απερφραστα την φασιστικ και απαρδεκτη επθεση κατ του Δημρχου Αθηναων, κ. Γιργου Καμνη, που εκδηλθηκε κατ την αποχρησ του απ τα γραφεα της ΚΕΔΕ, την ρα που λοι οι Δμαρχοι της Ελλδας, διναν ομφωνα την μχη για την προστασα του θεσμο, τη διατρηση της κοινωνικς συνοχς και την προσπιση των εργαζομνων στην Τοπικ Αυτοδιοκηση.

Ττοια φαινμενα, που δυστυχς το τελευταο διστημα επαναλαμβνονται κατ αιρετν εκπροσπων της Αυτοδιοκησης, πρπει να καταδικζονται απ το σνολο της κοινωνας και του πολιτικο συστματος και να παρνουν τχιστα το δρμο της ποινικς δικαιοσνης».

 

Η ανακονωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

 «Οι εργαζμενοι στην Τοπικ Αυτοδιοκηση χουν αποδεξει και στο παρελθν πως με ψηλ το κεφλι ενωμνοι και αποφασισμνοι ξρουν να αγωνζονται για το δικαωμα στη δουλει και την αξιοπρπεια. Η μνη απντηση σε σους θλουν να προβοκρουν και να συκοφαντσουν με ττοιες ενργειες το δκαιο αγνα των εργαζομνων στην Τοπικ Αυτοδιοκηση θα πσει στο κεν και θα την προυν απ τη μαζικ, ενωτικ και αγωνιστικ συμμετοχ τους στη Συγκντρωση Διαμαρτυρας τη Δετερα 8 Ιουλου 2013, στις 12.00 το μεσημρι, στην Πλατεα Καρασκκη-Αθνα.

Γιατ απλ παλεουν να κρατσουν τις θσεις εργασας τους, γιατ με τα 800 – 900 ευρ που λαμβνουν σαν φιλοδρημα προσπαθον να ζσουν με αξιοπρπεια τις οικογνεις τους» αναφρει η ομοσπονδα των εργαζομνων στην τοπικ αυτοδιοκηση.