. :

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

4 2013

http://s.enet.gr/resources/2009-10/20-13-thumb-large.jpgΟ αιρετς του ΚΥΣΠΕ Δημτρης Μπρτης με ανακονωσ ενημερνει τους εκπαιδευτικος της Πρωτοβθμιας για τη μεγλη καθυστρηση υπογραφς των εγκυκλων για τις αποσπσεις και τις μετατξεις απ το υπουργεο Παιδεας κατηγορντας το για πλρη απραξα.

Συγκεκριμνα αναφρει στην ανακονωσ του:

«Σε στασιμτητα παραμνουν λες οι διαδικασες που αφορον στις υπηρεσιακς μεταβολς των εκπαιδευτικν της Πρωτοβθμιας Εκπαδευσης, αφο τα πντα στο Υπουργεο Παιδεας βρσκονται σε πλρη ακινησα.

Οι εγκκλιοι για τις αποσπσεις - μετατξεις, αν και βρσκονται εδ και αρκετς ημρες, στο γραφεο του Υπουργο, ακμη δεν χουν υπογραφε. Οι συνδελφοι, για μια ακμη χρονι, βρσκονται σε ομηρα και ελογα αναρωτιται και ανησυχε κανες για το πτε θα τοποθετηθον οι εκπαιδευτικο και πς θα ξεκινσουν κανονικ τη λειτουργα τους τα σχολεα το Σεπτμβρη.

Εναι ββαιο τι η κατσταση αυτ θα χει σοβαρς επιπτσεις στην ομαλ ναρξη της νας σχολικς χρονις. Η πολιτικ ηγεσα οφελει ΤΩΡΑ να κινσει μεσα τις διαδικασες για να γνουν γκαιρα οι υπηρεσιακς μεταβολς των εκπαιδευτικν, τσι στε τα σχολεα μας να χουν εκπαιδευτικος το Σεπτμβρη. Ταυτχρονα η πολιτικ ηγεσα θα πρπει να κατανοσει τι και οι εκπαιδευτικο εναι νθρωποι με ανγκες, δικαιματα και υποχρεσεις και ταν καλονται να προσφρουν τις υπηρεσες τους σε λες τις περιοχς της χρας, μακρι απ τα σπτια τους, θα πρπει να χουν τον ελχιστο χρνο που απαιτεται για να μετακινηθον και να εγκατασταθον. Για λα τα παραπνω δεν απαιτονται χρματα αλλ στοιχειδης οργνωση των υπηρεσιν του Υπουργεου κτι που, δυστυχς, λεπει τα τελευταα χρνια απ την εκπαδευση.

Την ερχμενη Τετρτη 10 Ιουλου θα συνεδρισει το ΚΥΣΠΕ, εκτς απροπτου ββαια, για να εξετσει τις αμοιβαες μεταθσεις, τις μετατξεις (τις κανονικς που γνονται κθε χρνο κι χι τις 900 των νων κλδων ) και τις ενστσεις για τις μεταθσεις που ανακοινθηκαν.»