.. - ..

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

2 2013

Για τη συγκρτηση του Δ.Σ.

Συγκροτθηκε σε σμα σμερα το νο Διοικητικ Συμβολιο της Διδασκαλικς Ομοσπονδας Ελλδος (ΔΟΕ), που προκυψε απ τις αρχαιρεσες της 82ης Γενικ Συνλευσης του κλδου των εκπαιδευτικν της Πρωτοβθμιας.

Στο νο Δ.Σ. της ΔΟΕ εκπροσωπονται οι εξς παρατξεις: ΔΑΚΕ δρες, ΔΗ ΣΥ 3 δρες, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 2 δρες, ΕΣΑΚ ΔΕΕ 2 δρες Και ΕΡΑ 1 δρα.

πως ταν αναμενμενο δεν προκυψε νο Δ.Σ. γιατ υπρξαν αντιμαχμενες απψεις σχετικ με τη συγκρτηση του Δ.Σ.

Συμφων με δικς μας πληροφορες οι παρατξεις ΔΑΚΕ, ΔΗ ΣΥ και ΕΣΑΚ ΔΕΕ πρτειναν αυτ που ταν φυσικ και λογικ διαπαραταξιακ, αντιπροσωπευτικ αναλογικ συγκρτηση του Δ.Σ. Η παρταξη των ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΩΝ επε τι δεν προτθεται να συμετσχει στο Δ.Σ. και η νεοεμφανιζμενη παρταξη ΕΡΑ, προσκεμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, πρτεινε κτι που το θεωρομε εξωπραγματικ: να πρει τον πρεδρο η παρταξη των ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΩΝ, το Γεν. Γραμματα η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, η οποα πως αναφρουμε παραπνω εχε ταχθε υπρ της διαπαραταξιακς, αντιπροσωπευτικς αναλογικς συγκρτησης.

Ας ελπσουμε τι θα πρυτανεσει η λογικ και η υπευθυντητα για «οι καιρο ου μενετο»!

 

Η ανακονωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Η Γραμματεα της Παρταξης εκφρζει τις θερμτερες ευχαριστες της προς τα εκατοντδες στελχη της που συμμετεχαν στα ψηφοδλτι της και τους χιλιδες συναδλφους που τα στριξαν στις πρσφατες εκλογς για την ανδειξη του νου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

λοι μαζ δσαμε τη μχη για τα μεγλα ζητματα του Κλδου, με την δια σοβαρτητα και υπευθυντητα που το κναμε πντα. Η σχση εμπιστοσνης μεταξ των συναδλφων και της Παρταξς μας εναι μια σχση που κρατει σαρντα χρνια και αφορ στη διαχεριση λων των μεγλων θεμτων που αφορον την Εκπαδευση και τους Εκπαιδευτικος, απ την κατργηση των επιθεωρητν πριν 32 χρνια μχρι και την αποτροπ της εφαρμογς της αξιολγησης - χειραγγησης σμερα. Γνμονας των δρσεν μας ταν πντα το συμφρον της Δημσιας Δωρεν Εκπαδευσης και των Εκπαιδευτικν, μακρι και ξω απ φιλοκυβερνητικ και αντικυβερνητικ σνδρομα. Αυτν τον δρμο θα ακολουθσουμε και τρα, αυτ εναι και η υπσχεσ μας για τη δσκολη συνχεια.

Η δικ σας ψφος, πως εκφρστηκε στην 82η Γενικ Συνλευση του Κλδου, φρνει την Παρταξ μας δετερη, με 3 μλη στο νο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (σα και η πρτη σε δναμη παρταξη). Με αφορμ τη σημεριν συνεδραση του νεοεκλεγμνου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με θμα τη συγκρτησ του σε σμα, ανακοιννουμε τα εξς:

  1. Στη σημεριν συγκυρα ο κλδος χει ανγκη την εντητα και τη συσπερωση για να αντιμετωπσει τα σοβαρ προβλματα που χουμε μπροστ μας και ιδιατερα τα ζητματα των απολσεων , των αναπληρωτν , της αξιολγησης, των πειθαρχικν κλπ.. Αυτ το μνυμα πρπει να βγει και απ τη συγκρτηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε σμα. Οι εκλογικς διαδικασες ληξαν στις 25 Ιουνου και η καταγραφ των δυνμεων αποτυπθηκε στα εκλογικ αποτελσματα. Τρα εναι η ρα της ευθνης για λους.
  2. Εναι προφανς τι δεν μπορε να συγκροτηθε προεδρεο προγραμματικς σγκλισης αφο εναι γνωστς οι "διαφορς" που υπρχουν μεταξ των παρατξεων για τα θματα του κλδου. μως εναι αδριτη ανγκη να προχωρσουμε στη συγκρτηση ενς ενωτικο - λειτουργικο - αναλογικο προεδρεου, τσι στε να μπορσει να λειτουργσει καλτερα το νο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Εξλλου οι συνδελφοι που μας εκλγουν, μας εκλγουν για να αναλβουμε και την ευθνη    που μας αναλογε, με βση τη δναμη που η κθε παρταξη κατγραψε.
  3. Σ αυτ το πλασιο δηλνουμε πως απ τη θση που μας κατταξε η ψφος σας θα αναλβουμε τις ευθνες μας και θα διεκδικσουμε ποιο αξωμα μας αντιστοιχε.
  4. Βασικ προπθεση, μως γι αυτ εναι η συμμετοχ λων των παρατξεων στη συγκρτηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με βση τη δναμ τους.

Κνουμε κκληση προς λες τις παρατξεις να συμμετχουν στη συγκρτηση του νου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και να συγκροτηθε αμσως σε σμα, γιατ τα προβλματα που χουμε μπροστ μας δεν περιμνουν.