.

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

1 2013

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/pictures/v65b65b64b6bb65b6.jpgΟ Γιννης Αντετοκονμπο εναι να απ εκενα τα παιδι που ο Αντνης Σαμαρς υποσχταν τι θα απελσει απ τη χρα, θλοντας να τραβξει με το μρος του να συγκεκριμνο ακροατριο.

Τα περιγραφε ως απειλ για την κοινωνικ συνοχ και για το ελληνικ θνος. Η Να Δημοκρατα σε κθε ευκαιρα τνιζε και τονζει τι θα κνει ,τι μπορε για να αλλξει και το νομ Ραγκοση για την ιθαγνεια, για να μην μπορον οι Γιννηδες που γεννθηκαν αι μεγλωσαν στη χρα μας να προυν την ελληνικ ιθαγνεια.

Κι μως. Αριο, ο Αντνης Σαμαρς, ζητιανεοντας για δημοσιτητα και επιχειρντας να κερδσει κτι απ τη λμψη του Γιννη, θα τον υποδεχθε στο Μγαρο Μαξμου για να τον συγχαρε για την επιλογ του στο Νo15 του ντραφτ του ΝΒΑ απ τους Μιλγουκι Μπακς.

Ο ρατσισμς του πρωθυπουργο μας εναι κτι παραπνω απ χυδαος. Δεν διαχωρζει τους ανθρπους σε σπρους μαρους. Τους διαχωρζει σε χρσιμους κι χρηστους για το προφλ του. Μνο αηδα για τα πιστεω, μνο απχθεια για τον τυχοδιωκτισμ του.

 

Ολκληρη η συνντευξη του Γιννη στο gazzetta.gr

Διαβστε τι λει ο Γιννης στον Αντνη Καλκαβορα του gazzetta.gr. Νομζω τι αξζει τον κπο και μλιστα σε τρεις απαντσεις τους ξευτιλζει λους εκενους εκφρζουν αναχρονιστικς εθνικιστικς – ρατσιστικς κορνες, λγω της θλιβερς ανδου της Χρυσς Αυγς στα πολιτικ πργματα.

 

-Ποιο ταν το συνασθημα που νιωσες, ταν κουσες τον κομισριο του ΝΒΑ, Ντιβιντ Στερν, να ανακοιννει την επιλογ σου στο Νο.15 του draft;

Πραγματικ εναι να συνασθημα πρα πολ μορφο, το οποο, μως, δεν μπορ να περιγρψω με λγια! Γενικ η ατμσφαιρα ταν εορταστικ, λα τα παιδι, που επελγησαν πριν απ εμνα, δειχναν να απολαμβνουν και να διασκεδζουν αυτ τη μοναδικ εμπειρα και, ταν κουσα το νομ μου, αισθνθηκα να αδειζω απ' το γχος και να πλημμυρζω απ χαρ! Χρηκα πρα πολ που τα κατφερα σ' αυτ το δσκολο βμα, κνοντας περφανους τους δικος μου ανθρπους και τους φλους μου, που με παρακολουθοσαν απ' την Αθνα! ταν μα φοβερ στιγμ, που δεν πρκειται να ξεχσω ποτ.

-Πτε πστεψες τι δεν ονειρεεσαι; σως ταν ανβηκες πνω στη σκην, σφιξες το χρι του ισχυρο νδρα του ΝΒΑ και φρεσες το καπλο των Μιλγουκι Μπακς;

Να σου πω την αλθεια, ακμη τσιμπιμαι και κουνω το κεφλι μου. Απ' τη στιγμ που προσγειωθκαμε τη Να Υρκη και βλπω τα κτρια, νομζω τι ονειρεομαι! «Πριν απ ενμιση μνα δεν εχα χαρτι και τρα βρσκομαι στο draft του ΝΒΑ;», αναρωτιμουν συνεχς! Μοιζει απστευτο! Εμαι ευγνμων στους δο εκπροσπους μου, στον Γιργο Δημητρπουλο και στον Γιργο Πνου, που χουν μεγλη εμπειρα και με οδγησαν εκ του ασφαλος σε αυτ τα δσβατα μονοπτια.

-Ποιους λλους νιθεις την ανγκη να ευχαριστσεις για την συμπαρστασ τους;

Κατ' αρχν τους γονες μου, που, παρ τα δσκολα χρνια που πρασαν, στριξαν με υπομον την επιθυμα μου να τελεισω το σχολεο και να παξω μπσκετ! Η οικονομικ μας κατσταση ταν τσο δσκολη, που κλλιστα θα μποροσαν να με στελουν κατ' ανγκη να δουλψω ετε στους δρμους ετε στην οικοδομ! Τυχαα μιλω για την οικοδομ, γιατ καμα δουλει δεν εναι... ντροπ! Επλεξαν, μως, να ακολουθσω τον δρμο της μρφωσης και της θλησης κι αυτ μου βγκε σε καλ. Θα τους ευχαριστ πντα γι' αυτ! Δε θλω να ξεχσω τα αδρφια μου και κυρως τον Θανση, που ταν ο νθρωπος που με σπρωξε στο μπσκετ κα αυτς τις μρες πρπει να εναι εναι ο πιο περφανος αδελφς στον κσμο, καθς επσης και την ομδα μου, τον Φιλαθλητικ, τους συμπακτες μου και τους προπονητς μου!

-Εδ και λγες ρες ανκεις στο ΝΒΑ, χωρς καν να χεις παξει σε επσημο αγνα της Εθνικς Ομδος. Θα αγωνιστες τελικ στο Eurobasket Νων, που αρχζει στις 9 Ιουλου στην Εσθονα; Θα παξεις αργτερα στην Εθνικ Ανδρν; Σε ρωτμε γιατ, ταν οι πακτες μπλκουν με το ΝΒΑ, συνθως παραμελον τα αντιπροσωπευτικ συγκροτματα...

Σου χω ξαναπε τι η Εθνικ Ελλδος για μνα εναι νειρο! Εννοεται τι θα παξω με την Εθνικ Νων, για την ακρβεια ανυπομον γι' αυτος τους αγνες. Αλλ χι μνο φτος. Κθε χρνο θα εμαι στην διθεσ της και θα παλεω για να μετλλιο!

-Στην Ελλδα, πντως, προκλεσε μεγλη συγκνηση η ταπειντητα με την οποα κανες τον σταυρ σου κι η θερμτητα με την οποα ο αδελφς πανηγρισε την επιτυχα σου, κρατντας την ελληνικ σημαα. Δο γνσιοι λληνες, που πριν απ λγο καιρ δεν εχαν ελληνικ διαβατριο...

Το διαβατριο εναι να απλ χαρτ! Το τι γεννηθκαμε και μεγαλσαμε στην Ελλδα, τελεισαμε το σχολεο και μιλμε την γλσσα ταν δεδομνο! Δεν χρειαζταν αυτ το χαρτ για να πιστοποισουμε την ελληνικτητ μας! Απλς τρα εμαστε λληνες και με... τη βολα, που λνε.

-Με τους γονες σου μλησες; Τι σου επαν;

Μλησα στις 8 το πρω, για λγο, μως, γιατ δεν θελα να τους ενοχλσω! Απ την ημρα που φυγα, δεν χουν κλεσει μτι απ' το γχος και την αγωνα κι ταν πολ κουρασμνοι! ταν πολ χαρομενοι και περφανοι! Ανυπομον να τους συναντσω, ταν επιστρψω.

-Μλησες με κποιον απ' τους πακτες, που επελγησαν στο draft; Γνρισες κανναν; Τι σου επαν;

Γνρισα πρα πολλος, δχθηκα κι δωσα «συγχαρητρια», αλλ αυτς που μου κανε πολ θετικ εντπωση ταν ο Βκτορ Ολαντπο απ' το κολγιο της Ιντινα, που χει γεννηθε στην Αμερικ, αλλ εναι Νιγηριανς κι επελγη στο Νο.2 του draft απ' τους Ορλντο Μτζικ! ταν πολ φιλικς και διαχυτικς μαζ μου. ρθε, με αγκλιασε, μου δωσε το τηλφων του και μου επε τι «εμες οι δο πρπει να βοηθσουμε την Εθνικ Νιγηρας να φτσει ψηλ...»! Αμσως τον δικοψα και του επα τι εμαι λληνας κι αγωνζομαι στην Εθνικ Ελλδος! Ελπζω να τον συναντσω στην διρκεια της σεζν και να γνωριστομε καλτερα.

-Οι νθρωποι των Μπακς τι περιμνουν απ σνα;

Ξρουν τι δεν εμαι τοιμος να παξω αμσως στο ΝΒΑ, αλλ με επλεξαν στο draft, επειδ με πιστεουν και θλουν να επενδσουν πνω μου! Γι' αυτ και θα βλω τα δυνατ μου και θα δουλψω πολ σκληρ για να τους αποδεξω τι δεν καναν λθος!

-Εσ τι περιμνεις απ τον εαυτ σου;

Το ΝΒΑ εναι πολ απαιτητικ και το εππεδο του μπσκετ εκε εναι πολ υψηλ, αλλ αυτ δεν με φοβζει! Θα κνω σο πιο σκληρ προπνηση γνεται και θα προσπαθσω να ετοιμαστ το συντομτερο δυνατν! Μπορε να λνε τι θα παξω σε δο χρνια, ο δικς μου στχος, μως, εναι να τους δεξω τι θα μπορσω να παξω σε ναν χρνο σε ξι μνες! Θλω να παξω πιο γργορα και μαζ με τον Κστα Κουφ να εκπροσωπσω επξια το ελληνικ μπσκετ!

-Κλενοντας, θα θλαμε να σου θσουμε να ερτημα, που βρσκεται στα χελη της πλειοψηφας της φλαθλης κοινς γνμης, που μχρι πριν απ λγο καιρ δεν σε ξερε... Ο Ολυμπιακς κι ο Παναθηνακς ενδιαφρθηκαν ποτ να σε αποκτσουν;

Υπρξε να φιλολογικ ενδιαφρον απ' την πλευρ του Ολυμπιακο, το οποο, μως, δεν προχρησε. Δεν ξρω περισστερες λεπτομρειες, μως...