!

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος Τρτη 29 Ιανουαρου 2013

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20110812/low/newego_LARGE_t_1101_53717853.JPGνας απ τους πρωτατιους του Απριλιανο πραξικοπματος του 1967, ο Νικλαος Ντερτιλς φησε την τελευταα του πνο χθες και η Χρυσ Αυγ βυθστηκε στο πνθος. Ο αμετανητος στρατηγς που εχε καταδικαστε σε ισβια για τη δολοφονα του 20χρονου Μιχλη Μυρογιννη ξω απ το Πολυτεχνεο προφανς αποτελοσε να νδαλμα για τους οπαδος του Νκου Μιχαλολικου.

Μλιστα τα μλη της Χρυσς Αυγς θεωρον πως δικα ταν φυλακισμνος ο Ντερτιλς και επιτθενται με βαρτατους χαρακτηρισμος στην πολιτεα πως «φυλακισμνος επ 38 τη απ το καθεστς της μικρψυχης και σπλαχνης Μεταπολτευσης».

Για του λγου το αληθς θα πρπει να πομε τι μλις γινε γνωστ η εδηση του θαντου του στην ιστοσελδα της Χρυσς Αυγς αναρτθηκε το παρακτω κεμενο:

«Πριν απ δο ρες πθανε ο στρατηγς Νικλαος Ντερτιλς, φυλακισμνος επ 38 τη απ το καθεστς της μικρψυχης και σπλαχνης Μεταπολτευσης. φυγε απροσκνητος, με ψηλ το κεφλι. φησε την τελευταα του πνο, πιστς στο λγο της στρατιωτικς του Τιμς, νας ξεχωριστς λληνας, νας Στρατιτης, που εχε χσει το αμα του για την Πατρδα, στο πεδο της μχης και που τα στθη του κοσμοσαν παρσημα ανδρεας! Ο Στρατηγς Ντερτιλς εναι νεκρς. φυγε απ τον κσμο αυτ χωρς να υπογρψει δλωση μετανοας στους δεσμτες του και τηρντας στο ακραιο τον λγο του, τι το αποφυλακιστρι του μπορον να το καρφσουν στο φρετρ του»!

Εμες τι να σχολισουμε;

Φυσικ για τους Χρυσαυγτες δεν υπρχει ο 19χρονος δολοφονημνος Μιχλης Μυρογιννης, ο ρωας της εξγερσης του Πολυτεχνεου το 1973, τον οποο δολοφνησε εν ψυχρ ο Ντερτιλς. Επσης δεν υπρχουν και τσοι λλοι λληνες πολτες που ταλαιπωρθηκαν και βασανστηκαν απ το Ντερτιλ και τη σκυλοπαρα του κατ την διρκεια της δικτατορας.

Γι’ αυτος υπρχουν μνο οι χουντικο και οι ναζιστς σο και αν δεν θλουν για λγους επικοινωνας και ψηφοθηρας να το παραδεχτον. Ας το καταλβει αυτ ο ελληνικς λας!