Γ. Ραγκοσης: Ανντιμος και πολιτικς κερδοσκπος ο Σαμαρς γιατ κρβεται πσω απ τις αποφσεις του ΣτΕ

2 2012

Σφοδρ επθεση στον Αντνη Σαμαρ εξαπλυσε ο Γιννης Ραγκοσης με αφορμ την κατργηση του νμου του για την ιθαγνεια μετ απ απφαση του πρωθυπουργο.

Ραγκοσης για Σαμαρ: «Ανντιμος και πολιτικς κερδοσκπος, κρβεται πσω απ τιΟ πρην υπουργς μιλντας στο ραδιοφωνικ σταθμ βμα FM τνισε τι «γινε ανντιμη και μεγλη πολιτικ κερδοσκοπα για να μπερδψουν οι πολτες αυτ το νμο με την παρνομη μετανστευση και σε αυτ την κερδοσκοπα πρωταγωνιστικ ρλο εχε ο σημερινς πρωθυπουργς Αντνης Σαμαρς». Μλιστα χαρακτρισε δεξι ως ακροδεξι την αντληψη τι να παιδ νμιμων μεταναστν θα πρπει να βρσκεται σε ομηρα μχρι τα 18 προκειμνου ττε να αποφασσει η πολιτεα αν θα του δσει την ιθαγνεια.

«Μνο λλειψη πολιτικο θρρους εναι αυτ που οδγησε κποιους να κρβονται πσω απ τις αποφσεις του Συμβουλου της Επικρατεας.

Εγ θα σεβαστ την απφαση του Συμβολιο της Επικρατεας δεν θα μιλσω για πολιτικς σκοπιμτητες πσω απ´ αυτ την απφαση δχομαι τι υπρχουν διαφορετικς απψεις για το θμα , θα πρπει μως να φγουμε απ αυτ την αντληψη που συγχει το θμα της παρνομης μετανστευσης με το θμα των νμιμων μεταναστν.»

Ο κ. Ραγκοσης πλεξε εμμσως πλην σαφς το εγκμιο του Νκου Δνδια για τις επιχειρσεις της αστυνομας κατ των λαθρομεταναστν και φησε σαφες αιχμς κατ του Χρστου Παπουτσ που αρνονταν να κινητοποισει την αστυνομα για το θμα. «Τους τελευταους μνες η ελληνικ αστυνομα κνει αυτ που θα πρεπε να κνει εδ και πολλ χρνια η δικ μας κυβρνηση και αυτ ταν να απ τα μεγλα προβλματα μου στις κυβερνσεις του Γιργου Παπανδρου. Τους τελευταους μνες που ελληνικ Αστυνομα χει κινητοποιηθε κατ της παρνομης μετανστευσης εχε καθαρσει να περιβλλον και χει επανλθει να ασθημα ασφλειας στους κατοκους του κντρου της Αθνας. Η λλειψη πολιτικς βολησης να κνει τσο καιρ αυτ που κνει σμερα η ελληνικ αστυνομα δωσε το δαφος για να μπορσουν ακροδεξις αντιλψεις αλλ και πρακτικς να ευδοκιμσουν. Και εγ και λλοι συνδελφο μου στις κυβερνσεις του ΠΑΣΟΚ πιζαμε να υπρξει κινητοποηση της Αστυνομας σον αφορ στους λαθρομετανστες αλλ ττε μας φερναν την καταστροφ, μας λεγαν δεν γνεται, δεν μπορομε, που θα τους πμε. Ορστε που λα γνονται. Τρα εκφρστηκε η πολιτικ βοληση , δθηκε εντολ, κινητοποιθηκε η αστυνομα και μαζετηκε η κατσταση»

Σφοδρ μως ταν η κριτικ του κ. Ραγκοση και κατ του ΠΑΣΟΚ για το οποο πως επε φτνει στο τλος του. «Το ΠΑΣΟΚ εναι να κμμα που δεν χει πια καμα ηθικ και πολιτικ νομιμοποηση ,φτνει προς το τλος του σο και αυτ εναι μια πραγματικτητα που μας πονει και μας θλβει για τη διαδρομ αυτο του κμματος. Η γνμη μου και για το ΣΥΡΙΖΑ εναι πολ αρνητικ, χει πολιτευτε με ναν απαρδεκτο και ανεθυνο τρπο πως και ο κριος Σαμαρς και δεν χω καμα δυσκολα επιφλαξη αυτ να το λω συνεχς και να το επαναβεβαινω. μως σε καμα περπτωση δεν συμφων να χρησιμοποιομε τον ΣΥΡΙΖΑ τη χρυσ Αυγ σαν το χαλ κτω απ το οποο θα κρψουμε τα λθη μας, τις αντιλψεις και τις πρακτικς που οδγησαν την Ελλδα στη χρεοκοπα. Κποτε το ΠΑΣΟΚ ταν θελε να συγκαλψει τα λθη του και τις αδυναμες του χρησιμοποιοσε τον μπαμπολα της δεξις, λεγε "ο λας δεν ξεχν τι σημανει δεξι" και πσω απ αυτ κρυβε να σωρ πρακτικς που μας οδγησαν στη σημεριν κατσταση. Πρπει να δομε τι εναι αυτ που τροφοδοτε τη δναμη και του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσς Αυγς και χι να τους χρησιμοποιομε σαν μπαμπολα».