Η Αθήνα δε χρειάζεται δήμαρχο με όνομα υψηλής αναγνωσιμότητας αλλά με αίσθημα υψηλής ευθύνης

Νίκος Σπυρόπουλος, δάσκαλος

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010
 

Ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της πόλης μας αποτελεί η υπερκομματική υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη. Έπειτα από μια μακρόχρονη θητεία πολιτικών προσώπων, με  βίους παράλληλους.στο δημαρχικό θώκο του Δήμου Αθηναίων, ένα νέο, άφθαρτο πρόσωπο με τόσο αξιόλογη κοινωνική δράση και προσφορά όπως αυτή του πρώην Συνηγόρου του Πολίτη εγγυάται τη συσπείρωση και την αξιοποίηση όλων των ανανεωτικών δυνάμεων που θα εφαρμόσουν τις μεγάλες αυτοδιοικητικές αλλαγές προς όφελος των πολιτών.

Η πλάτη του Αθηναίου δεν αντέχει άλλες πολιτικές σκοπιμότητες από Δημάρχους που χρησιμοποιούν το Δήμο ως εφαλτήριο για υψηλότερες θέσεις και αντί να δουλέψουν για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας αναλώνουν την καθημερινότητά τους σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα προσπαθώντας να ενισχύσουν το ηγετικό τους προφίλ.

Χρήσιμα τα καγκελάκια, τα σιντριβανάκια, τα καλαθάκια, τα κολωνάκια, αλλά τα μεγάλα έργα ανάπλασης στις γειτονιές της Αθήνας τα είδαμε μόνο σε ταμπέλες που στήθηκαν για να μας θυμίζουν ότι θα.γίνουν! Κανένα άλλωστε από αυτά τα έργα δεν προχωρά αν δεν εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο προγραμματίστηκε, δηλ. τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών (βλ. δικαστική εμπλοκή και καθυστέρηση της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού λόγω της σύνδεσής του στη σύμβαση με το εμπορικό κέντρο του Βωβού).

Χρήσιμες οι φιέστες και τα ετήσια πανηγυράκια στην πλατεία Συντάγματος για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα.Ανακύκλωσης.Περιβάλλοντος.Οικολογικής Μετακίνησης κλπ, αλλά μόνο για να εξυπηρετήσουν τις δημόσιες σχέσεις, αφού η καθημερινότητα του πολίτη απαιτεί να υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο.περισσότερο πράσινο στις γειτονιές(χωρίς να κόβονται υπεραιωνόβια δέντρα για να τσιμεντοποιηθούν οι χώροι)...δημοτική συγκοινωνία με μικρού τύπου λεωφορεία στις γειτονιές που δε συνδέονται με αστικά δρομολόγια.πρωτοβουλίες για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της μικρής και μεσαίας τάξης.

Και ο άνθρωπος που μπορεί να πάει το Δήμο μπροστά και ν' ασχοληθεί με την ουσία των προβλημάτων του πρώτου δήμου της χώρας δεν είναι αυτή τη στιγμή άλλος από αυτόν που τόσα χρόνια τώρα δούλευε άοκνα και αθόρυβα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των πολιτών. Δεν είναι άλλος από το Γιώργο Καμίνη!