Οι βρωμολληνες στις Η.Π.Α.

«No rats, no Greeks, all American = Καννας αρουραος, καννας λληνας, λοι Αμερικνοι »

30 2011

Βασλης Φουρτονης: δσκαλος, αναπληρωματικς Αιρετς ΑΠΥΣΠΕ Αττικς, Αντιπρεδρος Συλλγου Εκπ/κν «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

 

Στις μρες μας δεν εναι λγοι εκενοι που ξεχννε το παρελθν μας. Ξεχννε τι πριν απ καμι εξηνταρι χρνια στην πατρδα μας, την Ελλδα, κυριαρχοσε η φτχια και η ανχεια. ταν ττε που εχαμε ββαια εθνικ καθαρτητα, γιατ δεν ερχταν, λγω φτχιας, κανες εδ να δουλψει. Αλλοδαπ βλεπες μνο ως τουρστα!

 

Τρα τα πργματα λλαξαν και οι καιρο λλαξαν και φυσικ το πρτο που κναμε ταν να ξεχσουμε το παρελθν μας. Βλπεις εναι ενοχλητικ να θυμσαι τι κποτε σουν εσ στη θση του μετανστη που σε εκμεταλλεονταν και σε λοιδοροσαν και σμερα εσαι ο εργοδτης μεταναστν που εκμεταλλεεσαι και λοιδορες αυτος τους φουκαρδες.

 

Ξεχσαμε τι σημανει μετανστευση και προσφυγι. Δεν θλουμε να τα θυμμαστε το παρελθν γιατ μας ενοχλε η ιδα τι πως υπρχουν στη χρα μας Αλβανο, Ουκρανο, Αφρικανο, Ινδο, Πακιστανο, Βολγαροι και κθε λλης εθντητας νθρωποι οι οποοι χουν ρθει στη χρα μας να εργαστον και να βελτισουν τη ζω τους, τσι καναν και οι λληνες πριν απ πολλ χρνια.

 

Για να ενεργοποισω τη μνμη, σας δημοσιεω να μρος απ το ντοκιμαντρ του Σ. Κολογλου με ττλο «Βρωμολληνες», που μου στειλες ο φλος μου ο Παναγιτης Κακουλδης, τον οποο και ευχαριστ πολ.