Óôï ðáíçãýñé ôïõ Áú Ãéþñãç ÊïíôáñÜ

Βασßλης Φουρτοýνης, δÜσκαλος

ÄåõôÝñá 9 Éïõíßïõ 2014

www.fourtounis.grΣÞμερα του Αγßου Πνεýματος ανεβÞκαμε ψηλÜ στο βουνü, σε Ýνα πανÝμορφο τοπßο με θÝα την λßμνη Τριχωνßδα. Εκεß πÞγαμε για να εορτÜσουμε την εορτÞ του  ¶γιου Πνεýματος στο εκκλησÜκι του Αú Γιþργη ΚονταρÜ. Εκεß κÜθε χρüνο ανταμþνουν προσκυνητÝς απü τα τρßα χωριÜ της περιοχÞς: το Τρßκορφο, την Καλαβροýζα και τη ΒλαχομÜνδρα üπου συνεορτÜζουν üλοι μαζß σαν μια μεγÜλη παρÝα.

ΜετÜ το τÝλος της θεßας λειτουργßας το εκκλησιαστικü συμβοýλιο πρüσφερε στους παρευρισκüμενους, δωρεÜν, κρασß και σουβλÜκια και üπως Þταν αναμενüμενο, οι προσκυνητÝς δεν Üργησαν να αρχßσουν το χορü. Το μελωδικü κλαρßνο του Κþστα ΠατογιÜννη και το παραδοσιακü τραγοýδι του Αντþνη Γλαβßνου μας παρÝσυραν üλους τüσο που το γλÝντι κρÜτησε μÝχρι αργÜ το απüγευμα.

ΤÝτοιου εßδους εκδηλþσεις, κυριολεκτικÜ στο πουθενÜ, εßναι αξιÝπαινες και αξιοπρüσεχτες.

Να ευχηθοýμε και του χρüνου με υγεßα!

 

Αναγκαßα διευκρßνιση του διαχειριστÞ, για την αποκατÜσταση της αλÞθειας

 

Στην αρχικÞ μας ανÜρτηση εßχαμε αναδημοσιεýσει απü τη διεýθυνση (http://kalavrouza.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8246.html) με τßτλο «Λßγα ιστορικÜ στοιχεßα για τον ¶γιο Γιþργη ΚονταρÜ, απü τον καλü συνÜδελφο κ. ΛÜκη Καλαβρουζιþτη.» Ýνα κεßμενο που δεν βρßσκει σýμφωνους κÜποιους και επειδÞ δεν γνωρßζουμε τα γεγονüτα, αποφασßσαμε να κατεβÜσουμε το συγκεκριμÝνο κεßμενο.

Στüχος μας δεν εßναι να δημιουργÞσουμε το παραμικρü πρüβλημα, αλλÜ να βοηθÞσουμε και να ενισχýσουμε το πανηγýρι, που Üλλωστε θεωροýμε üτι εßναι και μοναδικü.

ΤÝλος δηλþνουμε üτι δεν εßχαμε καμßα μα καμßα πρüθεση να μειþσουμε Þ να υποτιμÞσουμε κανÝναν μα κανÝναν. ¶λλωστε και Ýμπρακτα Ýχουμε αποδεßξει üτι το συγκεκριμÝνο πανηγýρι το θεωροýμε δικü μας και γι’ αυτü το στηρßζουμε και θα το στηρßζουμε και στο μÝλλον.

 

Ακολουθεß φωτογραφικü υλικü απü το πανηγýρι

 

www.fourtounis.gr

 

www.fourtounis.gr