Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

9 2014

www.fourtounis.grΣμερα του Αγου Πνεματος ανεβκαμε ψηλ στο βουν, σε να πανμορφο τοπο με θα την λμνη Τριχωνδα. Εκε πγαμε για να εορτσουμε την εορτ του  γιου Πνεματος στο εκκλησκι του Α Γιργη Κονταρ. Εκε κθε χρνο ανταμνουν προσκυνητς απ τα τρα χωρι της περιοχς: το Τρκορφο, την Καλαβροζα και τη Βλαχομνδρα που συνεορτζουν λοι μαζ σαν μια μεγλη παρα.

Μετ το τλος της θεας λειτουργας το εκκλησιαστικ συμβολιο πρσφερε στους παρευρισκμενους, δωρεν, κρασ και σουβλκια και πως ταν αναμενμενο, οι προσκυνητς δεν ργησαν να αρχσουν το χορ. Το μελωδικ κλαρνο του Κστα Πατογιννη και το παραδοσιακ τραγοδι του Αντνη Γλαβνου μας παρσυραν λους τσο που το γλντι κρτησε μχρι αργ το απγευμα.

Ττοιου εδους εκδηλσεις, κυριολεκτικ στο πουθεν, εναι αξιπαινες και αξιοπρσεχτες.

Να ευχηθομε και του χρνου με υγεα!

 

Αναγκαα διευκρνιση του διαχειριστ, για την αποκατσταση της αλθειας

 

Στην αρχικ μας ανρτηση εχαμε αναδημοσιεσει απ τη διεθυνση (http://kalavrouza.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8246.html) με ττλο «Λγα ιστορικ στοιχεα για τον γιο Γιργη Κονταρ, απ τον καλ συνδελφο κ. Λκη Καλαβρουζιτη.» να κεμενο που δεν βρσκει σμφωνους κποιους και επειδ δεν γνωρζουμε τα γεγοντα, αποφασσαμε να κατεβσουμε το συγκεκριμνο κεμενο.

Στχος μας δεν εναι να δημιουργσουμε το παραμικρ πρβλημα, αλλ να βοηθσουμε και να ενισχσουμε το πανηγρι, που λλωστε θεωρομε τι εναι και μοναδικ.

Τλος δηλνουμε τι δεν εχαμε καμα μα καμα πρθεση να μεισουμε να υποτιμσουμε κανναν μα κανναν. λλωστε και μπρακτα χουμε αποδεξει τι το συγκεκριμνο πανηγρι το θεωρομε δικ μας και γι’ αυτ το στηρζουμε και θα το στηρζουμε και στο μλλον.

 

Ακολουθε φωτογραφικ υλικ απ το πανηγρι

 

www.fourtounis.gr

 

www.fourtounis.gr