, !

29 2012

T

Περιγραφ: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRrXOBPHg-pdsMSod4KOt6AXA_vfeuAiS63AzRHEV2PKSyxqaRImQ&t=1

Εμαστε μια αποσαθρωμνη χρα, με θεσμος... ελαστικος και a la carte ως προς την αυτονητη υποχρωση εφαρμογς τους, που καθημεριν επιδικουμε ως εθνικ ζητομενο το αυτονητο και πφτουμε απ τα σννεφα ταν το λογικς αναμενμενο συμβε.

Επιδιδμαστε μετ μανας σε κυνγι μαγισσν, χουμε διαρκ πλεμο «εμες» με τος «λλους» τους οποους θεωρομε αποκλειστικ υπεθυνους κθε φορ πο καλομεθα να πληρσουμε τα επχειρα των πρξεων και παραλεψεν μας. Και χουμε αποδειχθε ολυμπιονκες στο θλημα της υποκρισας!

Τα σα κωμικοτραγικ συνβησαν τα τελευταα 24ωρα με την δημοσευση της ( κποιας εκδοχς της...) «λστας Λανγκρντ», αντ να μας... ξαφνιζουν, να μας οργζουν, να μας προβληματζουν, απλς πρεπε να μας καθησυχζουν τι η κατσταση στην χρα μας εναι "business as usual"! ταν η ελληνικ «μερδα» της ομνυμης λστας βρσκεται στα πλον αρμδια χρια της εξουσας πνω απ 2,5 χρνια και δεν χει κινηθε κανες να την εκμεταλλευθε (πως καναν Γερμανα, Γαλλα, Ιταλα, Ισπανα-ακμη και η εκτς ευρωζνης Βρετανα - που μσα σε λγους μνες κατρθωσαν να την αξιοποισουν καταλλλως και να εισπρξουν δισεκατομμρια απ τους δικαιοχους λογαριασμν στο εξωτερικ υπηκους τους...), ταν αναμενμενο πς κποια στιγμ με εξωθεσμικ και αμφβολης νομιμτητας μσα θα δημοσιοποιοταν. Για να δημιουργσει προβλματα, εντυπσεις, για να... καε, για να «αθωωθον» μαζ με τα χλωρ και κμποσα ξερ.

Αν αποδεικνει κτι λος αυτς ο ντρος που ξσπασε με την δημοσευση της «λστας» (κατασκευασμνης, "φτιαγμνης", μη..), εναι πως σε τοτη την χρα λατρεουμε να διυλζουμε τον κνωπα και να καταπνουμε την κμηλο! Να συμφωνσουμε απολτως τι η δημοσιοποησ της προσκροει σ' να σωρ νομικ και ηθικ προβλματα και δημιουργε λλον να σωρ ερωτημτων ως προς την σκοπιμτητα της κνησης. Προηγουμνως, μως, θα πρπει να συναποδεχθομε τι και η εσκεμμνη, πως αποκαλπτεται, επ σχεδν τρα χρνια απκρυψη και μη εκμετλλευσ της, καθς επσης και οι προκλητικς δικαιολογες των υπεθυνων πολιτικν που την εχαν λον αυτν τον καιρ στα χρια τους, πς... «μυστηριωδς»... χθηκε, πραν της αυταπδεικτης γελοιτητας συνιστον και γκλημα - και χι μνο πολιτικ που ξεπερνιται απ τυχν ανληψη πολιτικν ευθυνν. Κποιοι πολ συγκεκριμνοι απ το υπεθυνο προσωπικ εξουσας θελαν και πτυχαν η λστα να θαφτε, να μενει ανεκμετλλευτη, να προστατευθον «φλοι και κολλητο» στο πλασιο του πελατειακο συστματος, να τους δοθε χρνος να καλψουν ποπτα χνη και διαδρομς!

Δικαιολογε και νομιμοποιε η ποπτη και κολσιμη αβελτηρα των μεν, την αυθαιρεσα και την περιφρνηση νμων και αρχν του λλου πο «μπουμπονισε» για τους ποιους λγους την λστα που του δθηκε (πως και απ ποιους και με ποια σκοπιμτητα;), παραβιζοντας προσωπικ δεδομνα, ανακατεοντας δυνμει αθους με δυνμει υπλογους; Αν και κποια... θαμμνα ψγματα λακισμο μσα μας φωνζουν να πομε «ναι!», δεν θα το κνουμε, δεν θα «πατσσουμε» παρανομες, οτε θα υποκψουμε στο παραπλανητικ για την δημοκρατικ τξη (κι' αλμον μας αν εκολα , απερσκεπτα και ευκαιριακ γλιστρσουμε στην υπονμευσ της...) «ο σκοπς αγιζει τα μσα...». Αν μως πρπει ο Βαξεβνης να πει φυλακ, μαζ μ' αυτν αφο... δεν προηγθηκαν, θα πρπει να πνε και οι πολιτικο και υπηρεσιακο διαχειριστς, τα τελευταα τρα χρνια, της πολυθρλητης λστας. Και επιτλους να βγει δημσια και επσημα και η σημεριν κυβρνηση και να εξηγσει στον κσμο πο βλπει τους μισθος και τις συντξεις του να πετσοκβονται... απ δση σε δση, πς και πτε σκοπεει να αξιοποισει το περιεχμενο της λστας και για καθαρ δημοσιονομικος αλλ και -για να μην πομε πρωτστως- ηθικος λγους που θα ηρεμσουν κπως την εν οργ κοινωνα...

Και μιας και μιλσαμε για υποκρισα: Δεν εχε δικο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι... λοιπς δημοκρατικς δυνμεις πο διαμαρτυρθηκαν για κατφωρη παραβαση των προσωπικν δεδομνων ταν το κρτος δημοσιοποησε τα ονματα των ιερδουλων που εχαν ιτζ, κι' ας το πραξε για την προστασα του κοινωνικο συμφροντος. Με την περπτωση της δημοσιοποησης της λστας, που πλι παραβιστηκαν προσωπικ δεδομνα, γιατ χι μνο δεν καταδκασε την «διαρρο» αλλ στιγμτισε και την εισαγγελικ πρωτοβουλα εναντον του Βαξεβνη; Δημοκρατικς ευαισθησες a la carte, μλλον δεν νοονται. ;