, ... !

7 2012

Βασλης Φουρτονης: δσκαλος, αναπληρωματικς Αιρετς ΑΠΥΣΠΕ Αττικς

Διαβζω στο internet την παρακτω εδηση:

«Πρστιμο 22 εκατομμυρων δολαρων επβαλε το αμερικανικ υπουργεο Δικαιοσνης στην εκε θυγατρικ της βρετανικς εταιρεας ιατρικο υλικο Smith and Nephew, για την κατηγορα της δωροδοκας γιατρν στην Ελλδα. Η εταιρεα παραδχθηκε τι επ μα δεκαετα ως και το 2008 κατβαλλε...«παρτυπες πληρωμς» συνολικο ψους 9,4 εκατομμυρων δολαρων σε λληνες γιατρος μσω ενς δικτου υπερκτιων εταιρειν. Οι πληρωμς αποσκοποσαν στην εξασφλιση παραγγελιν προντων της εταιρεας, κυρως ορθοπεδικν εξαρτημτων και φταναν στο 40% του κστους των παραγγελλμενων προντων.

Σε ηλεκτρονικ μνυμα του διανομα προντων της εταιρεας στην Ελλδα οι μζες δικαιολογονται ως «αναπφευκτο δεδομνο της ελληνικς ζως», με την επισμανση τι οι ανταγωνστριες εταιρεες πλρωναν 30% με 40% μεγαλτερες μζες.

Η αμερικανικ δικαιοσνη εξετζει παρμοιες καταγγελες και κατ λλων εταιρειν ιατρικο υλικο που διατηροσαν εμπορικ σχση με την Ελλδα. Οι υποθσεις αποκαλφθηκαν μετ τις ανλογες ενργειες του φαρμακευτικο κολοσσο Johnson & Johnson, που οδγησαν στη φυλκιση στο Λονδνο του πρην επικεφαλς της βρετανικς θυγατρικς De Puy International.

Σε ανακονωσ της η Smith and Nephew τονζει τι οι πρακτικς του παρελθντος δεν την εκφρζουν σμερα. Η εταιρεα αποδχθηκε επιτρηση της οικονομικς λειτουργας της επ 18 μνες.»

Στην Ελλδα μως δεν τιμωρθηκε κανες και οτε θα τιμωρηθε και για αυτ να εστε ββαιοι. Το σστημα δουλεει μια χαρ!!

Εναι εκπληκτικ να τιμωρονται στο  εξωτερικ αυτο που τα δνουν, αλλ στο εσωτερικ δεν τιμωρονται αυτο που τα παρνουν!!! Φοβερ!! Μνο στη χρα μας συμβανει αυτ! Κανες εκπρσωπος της δικαιοσνης στην ενοχλεται!!! Κανενς εισαγγελα το αυτ δεν ιδρνει.

Επσης στις 17 Δεκεμβρου 2011 διαβζω στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ρθρο της Ιωννας, Μνδρου, απσπασμα του οποου παραθτω και το οποο αναφρεται στις μζες της Siemens, που και στην Αμερικ αλλ, κουσον κουσον, και στην Αργεντιν κποιοι τιμωρθηκαν, στην χρα μας δεν τιμωρθηκε κανες!!!:

«Την ρα που οι ελληνικς δικαστικς αρχς συνεχζουν με αργος ρυθμος τις ρευνες για τις πολιτικς πληρωμς στην υπθεση της Siemens και η κυβρνηση επιχειρε να κλεσει στερα απ παλινωδες μηνν, το θμα των αποζημισεων του Δημοσου, στην λλη κρη του Ατλαντικο πφτουν βαρι πρστιμα στον γερμανικ κολοσσ και σημανοντα στελχη του αντιμετωπζουν κακουργηματικς κατηγορες. Με την επιβεβαωση πλον των εκτιμσεων τι το σκνδαλο υπρξε διεθνοποιημνο, εμφανζοντας χαρακτηριστικ Λερναας δρας, οκτ πρην υψηλβαθμα στελχη της Siemens, διχθηκαν την περασμνη εβδομδα ποινικ για βαρτατες κατηγορες σε βαθμ κακουργματος απ τη Δικαιοσνη της Αργεντινς που χει ξεκινσει παρλληλα με τις ελληνικς αρχς, ρευνα σε βθος για μζες και πολιτικς πληρωμς, για συμβσεις, ψους ενς δισ. δολαρων.

Παρλληλα, το Διαιτητικ Δικαστριο της Ουσιγκτον επιδκασε στη Siemens, βαρτατο πρστιμο 220 εκατ. δολαρων για σειρ χρηματιστηριακν παραβσεων της εταιρεας. Απ την ενημρωση, που φθασε στις ελληνικς δικαστικς αρχς απ τους ομολγους τους σε Αργεντιν και ΗΠΑ, προκπτουν σαφες ομοιτητες στην οργνωση και την υλοποηση του σκανδλου με τις πολιτικς πληρωμς.

Σμφωνα με το κατηγορητριο της Αργεντινς, τα οκτ στελχη κατβαλαν αρχικ 100 εκατ. δολρια σε μζες σε κρατικος αξιωματοχους και κυβερνητικος παργοντες, προκειμνου να πρει η Siemens το μεγλο ργο της αντικατστασης του συστματος χειργραφης παραγωγς ταυτοττων. Το μαρο πολιτικ χρμα διακινθηκε μσω 17 off shore εταιρειν, συμφερντων ενδιμεσων προσπων, που ανλαβαν να το ξεπλνουν, εμφανζοντας τις σχετικς πληρωμς ως παραστατικ ψετικων συμβολαων παροχς συμβουλευτικν υπηρεσιν. Το ποσ των πολιτικν πληρωμν ταν εξαρχς εξαιρετικ μεγλο, αλλ ταν λλαξε η κυβρνηση το 1999, χρειστηκε, πως αναφρεται στο κατηγορητριο, να δοθον λλα 500 εκατ. δολρια για να συνεχιστε η σμβαση και να επεκταθε το ργο!»

Πλι τιμωρονται κποιοι στο εξωτερικ, δηλαδ, αυτο που τα δνουν, μα στη χρα μας εκενοι πο τα παρνουν δεν τιμωρονται!!! Δεν εναι καταπληκτικ αυτ;

Η «ευασθητ», ναι σε εισαγωγικ, δικαιοσνη «περ λλων τυρβζει» και δεν τιμωρε, ως θα φειλε εκ της αποστολς της. Στο σημεο αυτ να ξεκαθαρσω τι υπρχουν φωτειν παραδεγματα θους και ακεραιτητας στο χρο της δικαιοσνης τα οποα μως δεν φανονται και αντιλαμβνεστε το γιατ.

Το νομοθετικ πλασιο και η απονομ της δικαιοσνη ττοια στε να μπορε να εφαρμοστε ευκολτερα σε κθε αδναμο, ανμπορο σε ποιον δεν μπορε να πληρσει και να χει επνυμη εκπροσπηση στα δικαστρια!

Και σαν να μην φτανε αυτ, η λειψ λειτουργα της δικαιοσνης, δυστυχς στα δια εππεδα κινονται και οι λλοι φορες της συντεταγμνης δημοκρατικς πολιτεας.

Τα πολιτικ κμματα ακμα βρσκονται στο παρελθν και χουν αντιληφθε τι η παλαιοκομματικ προσγγιση δεν τα βγζει πουθεν. Μπορε προσωριν να προσποριστον  κποια οφελει μα πολ σντομα θα τα χσουν. Ο καιρς της Μεταπολτευσης χει τελεισει.

Τα συνδικτα στο περιθριο με δικ τους ευθνη σε μεγλο βαθμ. Εγκλωβισμνα στη θολορα τους, χωρς να μπορον να θσουν νους και δυναμικος στχους για την παραπρα πορεα τους.

Η αυτοδιοκηση ψχνει να βρει το ρλο της αλλ δεν μπορε γιατ εναι και αυτ στον παρελθν. Γενικς μπχαλο παντο!!!

Και  απ την λλη μερι ακος συχν να λνε τι μας φτανε οι λλοι, οι ξνοι.

Σε τι, ρε παιδι, μας φτανε οι ξνοι που δεν λειτουργε η δημοκρατα και οι θεσμο της;

Ενδεχομνως σε τι αφορ τα οικονομικ να υπρχουν ευθνες και στους ξνους μα η σημαντικτερη ευθνη ανκει σε εμς τους διους που τσα χρνια δεν απαιτσαμε, δε διεκδικσαμε βολευτκαμε σε λο αυτ το σστημα.

μως τρα εναι καιρς να αναλβουμε τις ευθνες που μας αναλογον στον καθνα απ εμς και να διορθσουμε τα του οκου μας!

Εναι καιρς να απαιτσουμε, εδ και τρα, την παρξη την ισοπολιτεας και ισονομας και της δημοκρατας, με κθε τρπο.

Εναι καιρς να σταματσει η ατιμωρησα και το κουκολωμα.

Εναι καιρς να γνει κποια στιγμ η επανσταση του αυτονητου, δηλαδ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε τοτο τον τπο.

Δεν γνωρζω αν οικονομικ θα πτωχεσουμε, μως εμαι απλυτα σγουρος τι χουμε πτωχεσει σε τι αφορ την Δημοκρατα σε και τους Δημοκρατικος θεσμος στο σνολ τους. Απαιτεται αντδραση και μλιστα σντομη! Ακμα πιστεω τι υπρχει περιθριο!