¸îù õðÜñ÷åé ôéìùñßá, ìÝóá õðÜñ÷åé áôéìùñçóßá êáé åìåßò... êáèüüüìáóôå!

Ôñßôç 7 Öåâñïõáñßïõ 2012

Βασßλης Φουρτοýνης: δÜσκαλος, αναπληρωματικüς Αιρετüς ΑΠΥΣΠΕ ΑττικÞς

ΔιαβÜζω στο internet την παρακÜτω εßδηση:

«Πρüστιμο 22 εκατομμυρßων δολαρßων επÝβαλε το αμερικανικü υπουργεßο Δικαιοσýνης στην εκεß θυγατρικÞ της βρετανικÞς εταιρεßας ιατρικοý υλικοý Smith and Nephew, για την κατηγορßα της δωροδοκßας γιατρþν στην ΕλλÜδα. Η εταιρεßα παραδÝχθηκε üτι επß μßα δεκαετßα Ýως και το 2008 κατÝβαλλε...«παρÜτυπες πληρωμÝς» συνολικοý ýψους 9,4 εκατομμυρßων δολαρßων σε ¸λληνες γιατροýς μÝσω ενüς δικτýου υπερÜκτιων εταιρειþν. Οι πληρωμÝς αποσκοποýσαν στην εξασφÜλιση παραγγελιþν προúüντων της εταιρεßας, κυρßως ορθοπεδικþν εξαρτημÜτων και Ýφταναν στο 40% του κüστους των παραγγελλüμενων προúüντων.

Σε ηλεκτρονικü μÞνυμα του διανομÝα προúüντων της εταιρεßας στην ΕλλÜδα οι μßζες δικαιολογοýνται ως «αναπüφευκτο δεδομÝνο της ελληνικÞς ζωÞς», με την επισÞμανση üτι οι ανταγωνßστριες εταιρεßες πλÞρωναν 30% με 40% μεγαλýτερες μßζες.

Η αμερικανικÞ δικαιοσýνη εξετÜζει παρüμοιες καταγγελßες και κατÜ Üλλων εταιρειþν ιατρικοý υλικοý που διατηροýσαν εμπορικÞ σχÝση με την ΕλλÜδα. Οι υποθÝσεις αποκαλýφθηκαν μετÜ τις ανÜλογες ενÝργειες του φαρμακευτικοý κολοσσοý Johnson & Johnson, που οδÞγησαν στη φυλÜκιση στο Λονδßνο του πρþην επικεφαλÞς της βρετανικÞς θυγατρικÞς De Puy International.

Σε ανακοßνωσÞ της η Smith and Nephew τονßζει üτι οι πρακτικÝς του παρελθüντος δεν την εκφρÜζουν σÞμερα. Η εταιρεßα αποδÝχθηκε επιτÞρηση της οικονομικÞς λειτουργßας της επß 18 μÞνες.»

Στην ΕλλÜδα üμως δεν τιμωρÞθηκε κανεßς και οýτε θα τιμωρηθεß και για αυτü να εßστε βÝβαιοι. Το σýστημα δουλεýει μια χαρÜ!!

Εßναι εκπληκτικü να τιμωροýνται στο  εξωτερικü αυτοß που τα δßνουν, αλλÜ στο εσωτερικü δεν τιμωροýνται αυτοß που τα παßρνουν!!! Φοβερü!! Μüνο στη χþρα μας συμβαßνει αυτü! Κανεßς εκπρüσωπος της δικαιοσýνης στην ενοχλεßται!!! Κανενüς εισαγγελÝα το αυτß δεν ιδρþνει.

Επßσης στις 17 Δεκεμβρßου 2011 διαβÜζω στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Üρθρο της ΙωÜννας, ΜÜνδρου, απüσπασμα του οποßου παραθÝτω και το οποßο αναφÝρεται στις μßζες της Siemens, üπου και στην ΑμερικÞ αλλÜ, Üκουσον Üκουσον, και στην ΑργεντινÞ κÜποιοι τιμωρÞθηκαν, στην χþρα μας δεν τιμωρÞθηκε κανεßς!!!:

«Την þρα που οι ελληνικÝς δικαστικÝς αρχÝς συνεχßζουν με αργοýς ρυθμοýς τις Ýρευνες για τις πολιτικÝς πληρωμÝς στην υπüθεση της Siemens και η κυβÝρνηση επιχειρεß να κλεßσει ýστερα απü παλινωδßες μηνþν, το θÝμα των αποζημιþσεων του Δημοσßου, στην Üλλη Üκρη του Ατλαντικοý πÝφτουν βαριÜ πρüστιμα στον γερμανικü κολοσσü και σημαßνοντα στελÝχη του αντιμετωπßζουν κακουργηματικÝς κατηγορßες. Με την επιβεβαßωση πλÝον των εκτιμÞσεων üτι το σκÜνδαλο υπÞρξε διεθνοποιημÝνο, εμφανßζοντας χαρακτηριστικÜ Λερναßας ¾δρας, οκτþ πρþην υψηλüβαθμα στελÝχη της Siemens, διþχθηκαν την περασμÝνη εβδομÜδα ποινικÜ για βαρýτατες κατηγορßες σε βαθμü κακουργÞματος απü τη Δικαιοσýνη της ΑργεντινÞς που Ýχει ξεκινÞσει παρÜλληλα με τις ελληνικÝς αρχÝς, Ýρευνα σε βÜθος για μßζες και πολιτικÝς πληρωμÝς, για συμβÜσεις, ýψους ενüς δισ. δολαρßων.

ΠαρÜλληλα, το Διαιτητικü ΔικαστÞριο της ΟυÜσιγκτον επιδßκασε στη Siemens, βαρýτατο πρüστιμο 220 εκατ. δολαρßων για σειρÜ χρηματιστηριακþν παραβÜσεων της εταιρεßας. Απü την ενημÝρωση, που Ýφθασε στις ελληνικÝς δικαστικÝς αρχÝς απü τους ομολüγους τους σε ΑργεντινÞ και ΗΠΑ, προκýπτουν σαφεßς ομοιüτητες στην οργÜνωση και την υλοποßηση του σκανδÜλου με τις πολιτικÝς πληρωμÝς.

Σýμφωνα με το κατηγορητÞριο της ΑργεντινÞς, τα οκτþ στελÝχη κατÝβαλαν αρχικÜ 100 εκατ. δολÜρια σε μßζες σε κρατικοýς αξιωματοýχους και κυβερνητικοýς παρÜγοντες, προκειμÝνου να πÜρει η Siemens το μεγÜλο Ýργο της αντικατÜστασης του συστÞματος χειρüγραφης παραγωγÞς ταυτοτÞτων. Το μαýρο πολιτικü χρÞμα διακινÞθηκε μÝσω 17 off shore εταιρειþν, συμφερüντων ενδιÜμεσων προσþπων, που ανÝλαβαν να το ξεπλýνουν, εμφανßζοντας τις σχετικÝς πληρωμÝς ως παραστατικÜ ψεýτικων συμβολαßων παροχÞς συμβουλευτικþν υπηρεσιþν. Το ποσü των πολιτικþν πληρωμþν Þταν εξαρχÞς εξαιρετικÜ μεγÜλο, αλλÜ üταν Üλλαξε η κυβÝρνηση το 1999, χρειÜστηκε, üπως αναφÝρεται στο κατηγορητÞριο, να δοθοýν Üλλα 500 εκατ. δολÜρια για να συνεχιστεß η σýμβαση και να επεκταθεß το Ýργο!»

ΠÜλι τιμωροýνται κÜποιοι στο εξωτερικü, δηλαδÞ, αυτοß που τα δßνουν, μα στη χþρα μας εκεßνοι ποý τα παßρνουν δεν τιμωροýνται!!! Δεν εßναι καταπληκτικü αυτü;

Η «ευαßσθητÞ», ναι σε εισαγωγικÜ, δικαιοσýνη «περß Üλλων τυρβÜζει» και δεν τιμωρεß, ως θα üφειλε εκ της αποστολÞς της. Στο σημεßο αυτü να ξεκαθαρßσω üτι υπÜρχουν φωτεινÜ παραδεßγματα Þθους και ακεραιüτητας στο χþρο της δικαιοσýνης τα οποßα üμως δεν φαßνονται και αντιλαμβÜνεστε το γιατß.

Το νομοθετικü πλαßσιο και η απονομÞ της δικαιοσýνη τÝτοια þστε να μπορεß να εφαρμοστεß ευκολüτερα σε κÜθε αδýναμο, ανÞμπορο Þ σε üποιον δεν μπορεß να πληρþσει και να Ýχει επþνυμη εκπροσþπηση στα δικαστÞρια!

Και σαν να μην Ýφτανε αυτü, η λειψÞ λειτουργßα της δικαιοσýνης, δυστυχþς στα ßδια επßπεδα κινοýνται και οι Üλλοι φορεßς της συντεταγμÝνης δημοκρατικÞς πολιτεßας.

Τα πολιτικÜ κüμματα ακüμα βρßσκονται στο παρελθüν και Ýχουν αντιληφθεß üτι η παλαιοκομματικÞ προσÝγγιση δεν τα βγÜζει πουθενÜ. Μπορεß προσωρινÜ να προσποριστοýν  κÜποια οφεßλει μα πολý σýντομα θα τα χÜσουν. Ο καιρüς της Μεταπολßτευσης Ýχει τελειþσει.

Τα συνδικÜτα στο περιθþριο με δικÞ τους ευθýνη σε μεγÜλο βαθμü. ΕγκλωβισμÝνα στη θολοýρα τους, χωρßς να μποροýν να θÝσουν νÝους και δυναμικοýς στüχους για την παραπÝρα πορεßα τους.

Η αυτοδιοßκηση ψÜχνει να βρει το ρüλο της αλλÜ δεν μπορεß γιατß εßναι και αυτÞ στον παρελθüν. Γενικþς μπÜχαλο παντοý!!!

Και  απü την Üλλη μεριÜ ακοýς συχνÜ να λÝνε üτι μας φταßνε οι Üλλοι, οι ξÝνοι.

Σε τι, ρε παιδιÜ, μας φταßνε οι ξÝνοι που δεν λειτουργεß η δημοκρατßα και οι θεσμοß της;

ΕνδεχομÝνως σε üτι αφορÜ τα οικονομικÜ να υπÜρχουν ευθýνες και στους ξÝνους μα η σημαντικüτερη ευθýνη ανÞκει σε εμÜς τους ßδιους που τüσα χρüνια δεν απαιτÞσαμε, δε διεκδικÞσαμε Þ βολευτÞκαμε σε üλο αυτü το σýστημα.

¼μως τþρα εßναι καιρüς να αναλÜβουμε τις ευθýνες που μας αναλογοýν στον καθÝνα απü εμÜς και να διορθþσουμε τα του οßκου μας!

Εßναι καιρüς να απαιτÞσουμε, εδþ και τþρα, την ýπαρξη την ισοπολιτεßας και ισονομßας και της δημοκρατßας, με κÜθε τρüπο.

Εßναι καιρüς να σταματÞσει η ατιμωρησßα και το κουκοýλωμα.

Εßναι καιρüς να γßνει κÜποια στιγμÞ η επανÜσταση του αυτονüητου, δηλαδÞ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε τοýτο τον τüπο.

Δεν γνωρßζω αν οικονομικÜ θα πτωχεýσουμε, üμως εßμαι απüλυτα σßγουρος üτι Ýχουμε πτωχεýσει σε üτι αφορÜ την Δημοκρατßα σε και τους Δημοκρατικοýς θεσμοýς στο σýνολü τους. Απαιτεßται αντßδραση και μÜλιστα σýντομη! Ακüμα πιστεýω üτι υπÜρχει περιθþριο!