O , , ,

17 2011

Βασλης Φουρτονης: δσκαλος, αναπληρωματικς Αιρετς ΑΠΥΣΠΕ Αττικς, Αντιπρεδρος Συλλγου Εκπ/κν «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

 

Κθε λας χει και το κρτος που του αξζει.Μπορε να προσπτουμε διφορα (και χι δικα) στους Αμερικνους και χι μνο ...αλλ σε ορισμνα πργματα χουν κρτος, που κανες δεν εναι υπρ νω του νμου δεν μπορε οι διφοροι κρατικο και παρακρατικο μηχανισμο να κατασκευζουν σκευωρες κατ των πολιτν και μετ να τους παρασημοφορον. Και επιπλον τι ο νμος λειτουργε υπρ του αδυντου.

 Και το δειξαν με την στση τους και την συμπεριφορ τους απναντι στο Στρος Καν! Ο εκε εισαγγελας δεν δχτηκε οτε τη χρηματικ εγγηση και τσι ο κριος ΔΝΤ κατληξε στις φυλακς τα σδερα.

Αν μως εχαμε να αντστοιχο περιστατικ εδ στην χρα μας, ττε εναι απλυτα σγουρο τι η καμαριρα θα ταν δη στο Κορυδαλλ με την κατηγορα της εκβασης και δεν ξρω και με ποιες λλες κατηγορες και τα κανλια θα καναν θριαμβευτικ ρεπορτζ και θα εξρκιζαν την εκβιστρια που θελε να κνει κακ στον σωτρα μας και να αποσταθεροποισει την πολιτικ ζω του τπου !

Επσης θα εχαν μοιρσει δεκδες φωτογραφες της στις αστυνομικς και «δημοσιογραφικς αρχς» για παραδειγματισμ των λλων καμαριρων που θα εχαν το θρσος να καταγγελουν το βιαστ τους.

Γρφοντας τα παραπνω μου ρθε στο μυαλ η υπθεση της τριανταπεντχρονης, χι δεν θα πω το νομ της, ττε στην υπθεση Ζαχπουλος. Δεν τη θυμστε; Την ξεχσατε; Ββαια πρασαν τρα ολκληρα χρνια!!! Εναι δυνατν να τη θυμστε.

Τι γινε ττε; Το εντελς φυσιολογικ για την Ελλδα. Η τριανταπεντχρονη πγε φυλακ, με την κατηγορα της εκβασης και ο Ζαχπουλος δεν παθε τποτα. Το θμα τιμωρθηκε και ο θτης, ως μεγαλσχημων, μεινε ελεθερος.

γραφα ττε σε σχετικ ρθρο μου: «…Θα προυμε κποιες πειστικς απαντσεις σε αυτ και στα τσα λλα ερωτηματικ που χουν μχρι τρα τεθε σχετικ με την υπθεση αυτ; Φοβμαι να πω πως αυτ δεν θα συμβε!!! Εκτιμ τι για λλη μια φορ θα κουκουλωθε και η υπθεση, πως στον παρελθν χει γνει και με λλες. Το μνυμα που μχρι τρα εκπμπεται προς την κοινωνα εναι σαφστατο. «Μη θγεις τη εξουσα γιατ θα σε ισοπεδσουμε»!!!»

Ναι! αυτ ισχει στο τπο μας και εναι να απ αυτ που με εξοργζουν πρα πολ.

Καννας μεγαλοσχμων της κοινωνικς πολιτικς ζως δεν χει πληρσει για ,τι και αν χει κνει. Πντα θα βρεθει μια φρμουλα στε να τη γλυτσει. Ετε λγεται παραγραφ, ετε λγετε κουκολωμα, ετε πως αλλις λγεται.

Χαρακτηριστικ εναι τι ο προηγομενος πρωθυπουργς κ. Κστας Καραμανλς εχε κατηγορσει τον προκτοχο του ως “αρχιερα της διαπλοκς.” Ττε, πριν γνει πρωθυπουργς, μιλοσε για μια χρα βυθισμνη στα σκνδαλα. ταν ρθε στην εξουσα μως ο κ. Καραμανλς δεν στειλε οτε να πολιτικ πρσωπο της απστευτα διεφθαρμνης προηγομενης κυβρνησης στην δικαιοσνη.

Φοβμαι τι το διο θα συμβε και απ την τωριν κυβρνηση, σε σχση με τους προηγομενους της Ν.Δ..

Αν, αγαπητο μου φλοι, το διο περιστατικ,δηλαδ η υπθεση Στρος Καν, εχε συμβε στη χρα μας ττε το πιο πιθαν θα ταν να μην εχαμε μθει απολτως τποτα. Θα εχε εντχνως κουκουλωθε. Κποιοι θα εχαν φροντσει βοηθοσης και της πολιτικς ηγεσας να ταχτοποιηθε να αρχειοθετηθε την υπθεση. Η ελληνικ δημοσιογραφα θα σφριζε κλφτικα. Και αν το θμα ταν μια αφρικαν καμαριρα, πως στην περπτωση Στρος Καν, ττε θα μποροσαμε να μαστε σγουροι τι θα ταν η πρτη και μοναδικ μετανστρια που το ελληνικ κρτος θα εχε αποφασσει και επιβλλει την απλαση της.

Δυστυχς εμαι υποχρεωμνος να κλεσω με την αρχικ μου πρταση: «Κθε λας χει και το κρτος που του αξζει.»