O Óôñïò Êáí, ç êáìáñéÝñá, ï Æá÷üðïõëïò, ç ôñéáíôáðåíôÝ÷ñïíç êáé ôï êñÜôïò ðïõ áîßæåé óå êÜèå ëáü

Ôñßôç 17 ÌáÀïõ 2011

Βασßλης Φουρτοýνης: δÜσκαλος, αναπληρωματικüς Αιρετüς ΑΠΥΣΠΕ ΑττικÞς, Αντιπρüεδρος Συλλüγου Εκπ/κþν «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

 

ΚÜθε λαüς Ýχει και το κρÜτος που του αξßζει.Μπορεß να προσÜπτουμε διÜφορα (και üχι Üδικα) στους ΑμερικÜνους και üχι μüνο ...αλλÜ σε ορισμÝνα πρÜγματα Ýχουν κρÜτος, που κανεßς δεν εßναι υπÝρ Üνω του νüμου Þ δεν μπορεß οι διÜφοροι κρατικοß και παρακρατικοß μηχανισμοß να κατασκευÜζουν σκευωρßες κατÜ των πολιτþν και μετÜ να τους παρασημοφοροýν. Και επιπλÝον üτι ο νüμος λειτουργεß υπÝρ του αδυνÜτου.

 Και το Ýδειξαν με την στÜση τους και την συμπεριφορÜ τους απÝναντι στο Στρος Καν! Ο εκεß εισαγγελÝας δεν δÝχτηκε οýτε τη χρηματικÞ εγγýηση και Ýτσι ο κýριος ΔΝΤ κατÝληξε στις φυλακÞς τα σßδερα.

Αν üμως εßχαμε Ýνα αντßστοιχο περιστατικü εδþ στην χþρα μας, τüτε εßναι απüλυτα σßγουρο üτι η καμαριÝρα θα Þταν Þδη στο Κορυδαλλü με την κατηγορßα της εκβßασης και δεν ξÝρω και με ποιες Üλλες κατηγορßες και τα κανÜλια θα Ýκαναν θριαμβευτικÜ ρεπορτÜζ και θα εξüρκιζαν την εκβιÜστρια που Þθελε να κÜνει κακü στον σωτÞρα μας και να αποσταθεροποιÞσει την πολιτικÞ ζωÞ του τüπου !

Επßσης θα εßχαν μοιρÜσει δεκÜδες φωτογραφßες της στις αστυνομικÝς και «δημοσιογραφικÝς αρχÝς» για παραδειγματισμü των Üλλων καμαριÝρων που θα εßχαν το θρÜσος να καταγγεßλουν το βιαστÞ τους.

ΓρÜφοντας τα παραπÜνω μου Þρθε στο μυαλü η υπüθεση της τριανταπεντÜχρονης, üχι δεν θα πω το üνομÜ της, τüτε στην υπüθεση Ζαχüπουλος. Δεν τη θυμÜστε; Την ξεχÜσατε; ΒÝβαια πÝρασαν τρßα ολüκληρα χρüνια!!! Εßναι δυνατüν να τη θυμÜστε.

Τι Ýγινε τüτε; Το εντελþς φυσιολογικü για την ΕλλÜδα. Η τριανταπεντÝχρονη πÞγε φυλακÞ, με την κατηγορßα της εκβßασης και ο Ζαχüπουλος δεν Ýπαθε τßποτα. Το θýμα τιμωρÞθηκε και ο θýτης, ως μεγαλüσχημων, Ýμεινε ελεýθερος.

¸γραφα τüτε σε σχετικü Üρθρο μου: «…Θα πÜρουμε κÜποιες πειστικÝς απαντÞσεις σε αυτÜ και στα τüσα Üλλα ερωτηματικÜ που Ýχουν μÝχρι τþρα τεθεß σχετικÜ με την υπüθεση αυτÞ; ΦοβÜμαι να πω πως αυτü δεν θα συμβεß!!! Εκτιμþ üτι για Üλλη μια φορÜ θα κουκουλωθεß και η υπüθεση, üπως στον παρελθüν Ýχει γßνει και με Üλλες. Το μÞνυμα που μÝχρι τþρα εκπÝμπεται προς την κοινωνßα εßναι σαφÝστατο. «Μη θßγεις τη εξουσßα γιατß θα σε ισοπεδþσουμε»!!!»

Ναι! αυτü ισχýει στο τüπο μας και εßναι Ýνα απü αυτÜ που με εξοργßζουν πÜρα πολý.

ΚανÝνας μεγαλοσχÞμων της κοινωνικÞς Þ πολιτικÞς ζωÞς δεν Ýχει πληρþσει για ü,τι και αν Ýχει κÜνει. ΠÜντα θα βρεθει μια φüρμουλα þστε να τη γλυτþσει. Εßτε λÝγεται παραγραφÞ, εßτε λÝγετε κουκοýλωμα, εßτε üπως αλλιþς λÝγεται.

Χαρακτηριστικü εßναι üτι ο προηγοýμενος πρωθυπουργüς κ. Κþστας ΚαραμανλÞς εßχε κατηγορÞσει τον προκÜτοχο του ως “αρχιερÝα της διαπλοκÞς.” Τüτε, πριν γßνει πρωθυπουργüς, μιλοýσε για μια χþρα βυθισμÝνη στα σκÜνδαλα. ¼ταν Þρθε στην εξουσßα üμως ο κ. ΚαραμανλÞς δεν Ýστειλε οýτε Ýνα πολιτικü πρüσωπο της απßστευτα διεφθαρμÝνης προηγοýμενης κυβÝρνησης στην δικαιοσýνη.

ΦοβÜμαι üτι το ßδιο θα συμβεß και απü την τωρινÞ κυβÝρνηση, σε σχÝση με τους προηγοýμενους της Ν.Δ..

Αν, αγαπητοß μου φßλοι, το ßδιο περιστατικü,δηλαδÞ η υπüθεση Στρος Καν, εßχε συμβεß στη χþρα μας τüτε το πιο πιθανü θα Þταν να μην εßχαμε μÜθει απολýτως τßποτα. Θα εßχε εντÝχνως κουκουλωθεß. ΚÜποιοι θα εßχαν φροντßσει βοηθοýσης και της πολιτικÞς ηγεσßας να ταχτοποιηθεß Þ να αρχειοθετηθεß την υπüθεση. Η ελληνικÞ δημοσιογραφßα θα σφýριζε κλÝφτικα. Και αν το θýμα Þταν μια αφρικανÞ καμαριÝρα, üπως στην περßπτωση Στρος Καν, τüτε θα μποροýσαμε να Þμαστε σßγουροι üτι θα Þταν η πρþτη και μοναδικÞ μετανÜστρια που το ελληνικü κρÜτος θα εßχε αποφασßσει και επιβÜλλει την απÝλαση της.

Δυστυχþς εßμαι υποχρεωμÝνος να κλεßσω με την αρχικÞ μου πρüταση: «ΚÜθε λαüς Ýχει και το κρÜτος που του αξßζει.»