17 2011

Βασλης Φουρτονης: δσκαλος, αναπληρωματικς Αιρετς ΑΠΥΣΠΕ Αττικς

Η σημεριν κυβρνηση συγκροτθηκε απ στελχη του ΠΑΣΟΚ, την Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, τσι για πρτη φορ απ το ’74 και δθε η ελληνικ ακροδεξι μπανει στην κυβρνηση. Ναι, το καταφραμε κι αυτ!!!

Ββαια δεν θα παραδεχθε ποτ ο κ. Βορδης και κανες λλος απ τους μοιους του, τι εκπροσωπε, την ελληνικ ακροδεξι, το χρο που εναι συνδεδεμνος με τις μελαντερες σελδες της ιστορας μας.

Ποτ λλωστε μχρι τρα δεν το παραδχτηκαν και για να μπορσουν να γνουν υπολογσιμη δναμη ακολοθησαν 2 τακτικς με την αρωγ -φυσικ- των Μσων Μαζικς Ενημρωσης:

1. Προσπθησαν να αποποιηθον την ταμπλα του «ακροδεξιο», στε να εξωρασουν τη σκοτειν πλευρ των πολιτικν θσεων τους, λακζοντας συστηματικ, χρησιμοποιντας την απλοκ ρητορικ της «κοινς λογικς» και καπηλευμενοι τον Ελληνικ πατριωτισμ του στυλ «ταν-εμες-χτζαμε-Παρθεννες-εσες-τργατε-βελανδια»…

2. Αξιοποησαν ντεχνα την κοινωνικ ανασφλεια που προκλθηκε με την λευση των οικονομικν μεταναστν, ποντροντας στην ξενοφοβα για να αποσπσουν ψφους.

Ποιος εναι ραγε ο κυριτερος εκπρσωπος τους σμερα στην κυβρνηση; Μα, ποιος λλος απ τον κ. Βορδη και προσπαθε με κθε τρπο μα αποποιηθε την αλθεια. Το παρελθν τον διαψεδει.

0Ας προυμε τα πργματα με τη σειρ:

  •  Ο κ. Μκης Βορδης συγκεκριμνα, υπρξε, μετ τον κ. Μιχαλολικο και μχρι το 1990, Γενικς Γραμματας της Νεολαας της ΕΠΕΝ, του κμματος που αποσκοποσε να συγκεντρσει τους νοσταλγος των Απριλιανν αφο νωρτερα εχαν αποτχει οι προσπθειες των απριλιανν με την ΕΔΕ και την «Εθνικς Παρταξη» την οποα εχε ιδρσει ο επικεφαλς της Χοντας των Συνταγματαρχν, Γεργιο Παπαδπουλο.
  • Το Μρτιο του '85 διαγρφεται απ το φοιτητικ σλλογο της Νομικς για φασιστικ δρση.
  • Δο μνες αργτερα, χρησιμοποιντας να αυτοσχδιο τσεκορι, συμμετχει μαζ με λλα μλη της ΕΠΕΝ σε επθεση εναντον διαδηλωτν που διαμαρτρονταν για την "αστυνμευση των Εξαρχεων και την αστυνομικ βα". Το νομα του φιγουρρει στο εξφυλλο των ΝΕΩΝ της 13ης Μαου 1985, με λεζντα «ρα 10:45 - Επθεση Φασιστν».
  • να χρνο αργτερα η ΕΦΕΕ υποβλει μνυση εναντον του για την αιματηρ επιδρομ ΕΠΕΝιτν σε φοιτητς της Νομικς με στιλτα και λοστος τον Απρλιο του '86, γεγονς που κατγγειλαν σε ανακοινσεις τους λες οι φοιτητικς παρατξεις, συμπεριλαμβανομνης της ΔΑΠ.
  •  Το 1994 παρνει μρος το ιδρυτικ συνδριο του «Ελληνικο Μετπου», κμμα με ιδεολογικ βση στον ελληνικ εθνικισμ, απ στελχη του ευρτερου ακροδεξιο χρου πως ΕΝΕΚ, ΕΠΕΝ, Ελληνικ Δναμη κλπ και μλιστα αναλαμβνει τη θση του προδρου. Τραχρνια αργτερα τον Οκτβριο του 1997, το Ελληνικ Μτωπο διοργαννει την "Ευρωπακ Εθνικιστικ Συνδισκεψη", με την συμμετοχ του γαλλικο Front National του Jean Marie LePen που εκπροσωπθηκε απ τον Γενικ Γραμματα του Καρλ Λανγκ και τον Ευρωβουλευτ Λε Ρασινλ, του Φλαμανδικο Μπλοκ (Vlaams Blok) που εκπροσωπθηκε απ τον πρεδρ του Frank Vanheke και του Ισπανικο Εθνικο Μετπου (Frente Nacional) που εκπροσωπθηκε απ τον Κκε Φαλκν.

Κλενουμε με το δημοσευμα του «Ιο» της Ελευθεροτυπας το 2002 που αναφρεται στο "λφτινγκ της ελληνικς ακροδεξις":

Σκην στην τηλεραση του Antenna:

Η λλη Στη απευθνεται στον καλεσμνο της εκπομπς της Μκη Βορδη και τον χαρακτηρζει ακροδεξι. Αυτς δεχνει πειραγμνος και τη διαψεδει με χαμγελο: "Ποιος σας επε τι εμαι ακροδεξις;" Η κ. Στη ψελλζει αμχανη: "Εγ ξρω τι εσαστε ακροδεξις". Ο κ. Βορδης, μως, την αποστομνει: "Απ πο συμπερανετε τι εμαι ακροδεξις;" Η γνωστ δημοσιογρφος μνει εμβρντητη. Οι συνεργτες της δεν την εχαν προετοιμσει γι' αυτ το ενδεχμενο. Και εκε που οι τηλεθεατς γνριζαν τον Βορδη μνο ως δικηγρο της Γιολης Μπρκα, ξαφνικ διαπστωσαν τι πρκειται για εκπρσωπο μεγλου και ανερχμενου κμματος, ισοδναμου περπου με το ΠΑΣΟΚ και τη Να Δημοκρατα. Η πεποθησ τους εδραινεται την επομνη, ταν εμφανζεται και πλι ο κ. Βορδης, καλεσμνος αυτ τη φορ του Γιννη Πρετεντρη και του Mega, για να λσει το πρβλημα της "λαθρομετανστευσης" στην Ελλδα και να κατακεραυνσει τον υπουργ Μακεδονας Θρκης. Μταια ο κ. Πασχαλδης επισμαινε τι τα επιχειρματα του συνομιλητ του απβλεπαν απλ σε μια "διαχεριση του φβου" και στη δαιμονοποηση των μεταναστν. Ο κ. Βορδης εχε την μμεση υποστριξη την ουδετερτητα του υπλοιπου πνελ.

 

τσι απλ για να μην ξεχνιμαστε, μρα που εναι σμερα!!!