Ç åëëçíéêÞ áêñïäåîéÜ ãéá ðñþôç öïñÜ óôçí êõâÝñíçóç

ÐÝìðôç 17 Íïåìâñßïõ 2011

Βασßλης Φουρτοýνης: δÜσκαλος, αναπληρωματικüς Αιρετüς ΑΠΥΣΠΕ ΑττικÞς

Η σημερινÞ κυβÝρνηση συγκροτÞθηκε απü στελÝχη του ΠΑΣΟΚ, την Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, Ýτσι για πρþτη φορÜ απü το ’74 και δþθε η ελληνικÞ ακροδεξιÜ μπαßνει στην κυβÝρνηση. Ναι, το καταφÝραμε κι αυτü!!!

ΒÝβαια δεν θα παραδεχθεß ποτÝ ο κ. Βορßδης και κανεßς Üλλος απü τους üμοιους του, üτι εκπροσωπεß, την ελληνικÞ ακροδεξιÜ, το χþρο που εßναι συνδεδεμÝνος με τις μελανüτερες σελßδες της ιστορßας μας.

ΠοτÝ Üλλωστε μÝχρι τþρα δεν το παραδÝχτηκαν και για να μπορÝσουν να γßνουν υπολογßσιμη δýναμη ακολοýθησαν 2 τακτικÝς με την αρωγÞ -φυσικÜ- των ΜÝσων ΜαζικÞς ΕνημÝρωσης:

1. ΠροσπÜθησαν να αποποιηθοýν την ταμπÝλα του «ακροδεξιοý», þστε να εξωραÀσουν τη σκοτεινÞ πλευρÜ των πολιτικþν θÝσεων τους, λαúκßζοντας συστηματικÜ, χρησιμοποιþντας την απλοúκÞ ρητορικÞ της «κοινÞς λογικÞς» και καπηλευüμενοι τον Ελληνικü πατριωτισμü του στυλ «üταν-εμεßς-χτßζαμε-Παρθενþνες-εσεßς-τρþγατε-βελανßδια»…

2. Αξιοποßησαν Ýντεχνα την κοινωνικÞ ανασφÜλεια που προκλÞθηκε με την Ýλευση των οικονομικþν μεταναστþν, ποντÜροντας στην ξενοφοβßα για να αποσπÜσουν ψÞφους.

Ποιος εßναι Üραγε ο κυριüτερος εκπρüσωπος τους σÞμερα στην κυβÝρνηση; Μα, ποιος Üλλος απü τον κ. Βορßδη και προσπαθεß με κÜθε τρüπο μα αποποιηθεß την αλÞθεια. Το παρελθüν τον διαψεýδει.

0Ας πÜρουμε τα πρÜγματα με τη σειρÜ:

  •  Ο κ. ΜÜκης Βορßδης συγκεκριμÝνα, υπÞρξε, μετÜ τον κ. ΜιχαλολιÜκο και μÝχρι το 1990, Γενικüς ΓραμματÝας της Νεολαßας της ΕΠΕΝ, του κüμματος που αποσκοποýσε να συγκεντρþσει τους νοσταλγοýς των Απριλιανþν αφοý νωρßτερα εßχαν αποτýχει οι προσπÜθειες των απριλιανþν με την ΕΔΕ και την «ΕθνικÞς ΠαρÜταξη» την οποßα εßχε ιδρýσει ο επικεφαλÞς της Χοýντας των Συνταγματαρχþν, Γεþργιο Παπαδüπουλο.
  • Το ΜÜρτιο του '85 διαγρÜφεται απü το φοιτητικü σýλλογο της ΝομικÞς για φασιστικÞ δρÜση.
  • Δýο μÞνες αργüτερα, χρησιμοποιþντας Ýνα αυτοσχÝδιο τσεκοýρι, συμμετÝχει μαζß με Üλλα μÝλη της ΕΠΕΝ σε επßθεση εναντßον διαδηλωτþν που διαμαρτýρονταν για την "αστυνüμευση των Εξαρχεßων και την αστυνομικÞ βßα". Το üνομα του φιγουρÜρει στο εξþφυλλο των ΝΕΩΝ της 13ης ΜαÀου 1985, με λεζÜντα «¿ρα 10:45 - Επßθεση Φασιστþν».
  • ¸να χρüνο αργüτερα η ΕΦΕΕ υποβÜλει μÞνυση εναντßον του για την αιματηρÞ επιδρομÞ ΕΠΕΝιτþν σε φοιτητÝς της ΝομικÞς με στιλÝτα και λοστοýς τον Απρßλιο του '86, γεγονüς που κατÞγγειλαν σε ανακοινþσεις τους üλες οι φοιτητικÝς παρατÜξεις, συμπεριλαμβανομÝνης της ΔΑΠ.
  •  Το 1994 παßρνει μÝρος το ιδρυτικü συνÝδριο του «Ελληνικοý Μετþπου», κüμμα με ιδεολογικÞ βÜση στον ελληνικü εθνικισμü, απü στελÝχη του ευρýτερου ακροδεξιοý χþρου üπως ΕΝΕΚ, ΕΠΕΝ, ΕλληνικÞ Δýναμη κλπ και μÜλιστα αναλαμβÜνει τη θÝση του προÝδρου. Τρßαχρüνια αργüτερα τον Οκτþβριο του 1997, το Ελληνικü ΜÝτωπο διοργανþνει την "ΕυρωπαúκÞ ΕθνικιστικÞ ΣυνδιÜσκεψη", με την συμμετοχÞ του γαλλικοý Front National του Jean Marie LePen που εκπροσωπÞθηκε απü τον Γενικü ΓραμματÝα του Καρλ Λανγκ και τον ΕυρωβουλευτÞ Λε ΡασινÝλ, του Φλαμανδικοý Μπλοκ (Vlaams Blok) που εκπροσωπÞθηκε απü τον πρüεδρü του Frank Vanheke και του Ισπανικοý Εθνικοý Μετþπου (Frente Nacional) που εκπροσωπÞθηκε απü τον Κßκε Φαλκüν.

Κλεßνουμε με το δημοσßευμα του «Ιοý» της Ελευθεροτυπßας το 2002 üπου αναφÝρεται στο "λßφτινγκ της ελληνικÞς ακροδεξιÜς":

ΣκηνÞ στην τηλεüραση του Antenna:

Η ¸λλη ΣτÜη απευθýνεται στον καλεσμÝνο της εκπομπÞς της ΜÜκη Βορßδη και τον χαρακτηρßζει ακροδεξιü. Αυτüς δεßχνει πειραγμÝνος και τη διαψεýδει με χαμüγελο: "Ποιος σας εßπε üτι εßμαι ακροδεξιüς;" Η κ. ΣτÜη ψελλßζει αμÞχανη: "Εγþ ξÝρω üτι εßσαστε ακροδεξιüς". Ο κ. Βορßδης, üμως, την αποστομþνει: "Απü ποý συμπεραßνετε üτι εßμαι ακροδεξιüς;" Η γνωστÞ δημοσιογρÜφος μÝνει εμβρüντητη. Οι συνεργÜτες της δεν την εßχαν προετοιμÜσει γι' αυτü το ενδεχüμενο. Και εκεß που οι τηλεθεατÝς γνþριζαν τον Βορßδη μüνο ως δικηγüρο της Γιοýλης ΜπÜρκα, ξαφνικÜ διαπßστωσαν üτι πρüκειται για εκπρüσωπο μεγÜλου και ανερχüμενου κüμματος, ισοδýναμου περßπου με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝÝα Δημοκρατßα. Η πεποßθησÞ τους εδραιþνεται την επομÝνη, üταν εμφανßζεται και πÜλι ο κ. Βορßδης, καλεσμÝνος αυτÞ τη φορÜ του ΓιÜννη ΠρετεντÝρη και του Mega, για να λýσει το πρüβλημα της "λαθρομετανÜστευσης" στην ΕλλÜδα και να κατακεραυνþσει τον υπουργü Μακεδονßας ΘρÜκης. ΜÜταια ο κ. Πασχαλßδης επισÞμαινε üτι τα επιχειρÞματα του συνομιλητÞ του απÝβλεπαν απλÜ σε μια "διαχεßριση του φüβου" και στη δαιμονοποßηση των μεταναστþν. Ο κ. Βορßδης εßχε την Ýμμεση υποστÞριξη Þ την ουδετερüτητα του υπüλοιπου πÜνελ.

 

¸τσι απλÜ για να μην ξεχνιüμαστε, μÝρα που εßναι σÞμερα!!!