Ï åñùôéóìüò óôçí Áñ÷áßá Áßãõðôï

Βασßλης Φουρτοýνης, δÜσκαλος

ÐáñáóêåõÞ 11 Éïõëßïõ 2014

http://www.fourtounis.gr/«¸φτασε μπροστÜ του τυλιγμÝνη σε Ýνα χαλß, το οποßο ξεδιπλþθηκε με χÜρη για να αποκαλυφθοýν τα κÜλλη της». Με αυτü τον τρüπο η ΚλεοπÜτρα Ýκλεψε την καρδιÜ του Καßσαρα, αν πιστÝψουμε τον Πλοýταρχο ο οποßος αναπαριστÜ μια «καυτÞ» σκηνÞ της αρχαιüτητας.

Το σεξ και το ερωτικü παιχνßδι στην Αρχαßα Αßγυπτο μÝνουν σÞμερα στο σκοτÜδι. Ο ΓÜλλος ιστορικüς Thierry Do Espirito, με το βιβλßο του Pharao-nique! La vie sexuelle au temps des pharaons: Histoire et révélations κÜνει μια ρÞξη στις μελÝτες για την αρχαßα Αßγυπτο, üλες σοβαρÝς, χωρßς ßχνος διεßσδυσης στην ερωτικÞ ζωÞ. Δεν εßναι τυχαßο üτι τα σεξουαλικÜ γκρÜφιτι των Αιγυπτßων που ανακαλýφθηκαν στον ναü της βασßλισσας Hatchepsout μÝνουν μακριÜ απü τα μÜτια των τουριστþν. ¹ ακüμη üτι ο «πορνογραφικüς» πÜπυρος του Τοτßνο Ýμενε ως πρüσφατα κρυφüς.

Ο ΓÜλλος ιστορικüς βυθßζεται στα αρχαßα κεßμενα και διαβÜζει τα ιερÜ βιβλßα του Ατοýμ, ο οποßος Ýγινε στην συνÝχεια ο βασιλιÜς Ηλιος Ρε: «ΠÞρε στο χÝρι του τον φαλλü του και εκσπερμÜτωσε γλυκÜ, και Ýτσι γεννÞθηκαν τα δßδυμα Shou και Tefnout».

 

Το χαρÝμι του Φαραþ

Ο Do Espirito Ýσκυψε, μεταξý Üλλων, στην προσωπικÞ ζωÞ του Φαραþ ΡαμσÞ ΙΙ (1301 ως 1236 π.Χ.) και ιδοý τι ανακÜλυψε: Ηταν Ýνας πολý ψηλüς Üντρας για την εποχÞ του -η μοýμια του Ýχει ýψος 1,73. Στον τÜφο του με την κωδικÞ ονομασßα KVI, ο οποßος ανακαλýφθηκε το 1995, ευρÝθηκαν 120 σοροß παιδιþν του και ßσως υπÜρχουν περισσüτερα.

Ο εν λüγω Φαραþ εßχε 200 παλλακßδες, απü τα χÝρια του πÝρασαν περßπου 12 σýζυγοι (εκ των οποßων η αγαπημÝνη του ΝεφερτÜρι). Εßχε επßσης παντρευτεß Ýξι απü τις κüρες του και σýμφωνα με ορισμÝνους αιγυπτιολüγους παντρεýτηκε και μια απü τις εγγονÝς του.

http://www.fourtounis.gr/Πρüκειται για πτυχÞ της αρχαßας Αιγýπτου που δεν εßναι γνωστÞ στο πλατý κοινü οýτε Ýχει προσεχθεß üσο πρÝπει απü τους επιστÞμονες. Ωστüσο οι πυραμßδες βρßθουν αποδεßξεων, γρÜφει ο ιστορικüς και θυμßζει üτι ο ΡαμσÞς ΙΙΙ εμφανßζεται να χαúδεýει το üργανο της βασßλισσας Hatshepsout ενþ τον «συλλαμβÜνουν» ο σýμβουλüς του Senmout, ο Ακενατüν και η ωραßα Νεφερτßτι, οι οποßοι ανεβαßνουν σε Ýνα κρεβÜτι απλþνοντας τα χÝρια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

¸νας πορνογραφικüς πÜπυρος

http://www.fourtounis.gr/Ποια Þταν η ερωτικÞ ζωÞ των αριστοκρατþν της αρχαßας Αιγýπτου και των μορφωμÝνων τÜξεων; Ενας πÜπυρος «πορνογραφικüς», ο οποßος φυλÜσσεται στο Μουσεßο Αιγυπτιακþν ΑρχαιοτÞτων του Τορßνο της Ιταλßας, απευθýνεται σε αυτοýς. Ο διÜσημος Σαμπολιüν αρνÞθηκε να τον μεταφρÜσει. Οπως αναφÝρει ο ΓÜλλος ιστορικüς, στο αριστερü μÝρος του πÜπυρου και επß 2,59 μÝτρα «ξετυλßγονται 12 σεξουαλικÝς σκηνÝς σαν Ýνα εßδος ΚÜμα-Σοýτρα της αρχαιüτητας».

«Η σκηνÞ αρχßζει με Ýναν Üντρα που διαθÝτει Ýνα πελþριο üργανο και διεισδýει απü πßσω σε μια γυναßκα που κÜθεται κουλουριασμÝνη, με το χÝρι τοποθετημÝνο στο Ýδαφος. Λßγο παρακÜτω, Ýνας Üλλο Üντρας με τα ßδια προσüντα κÜνει σεξ με μια γυναßκα ακουμπισμÝνη σε Ýνα Üρμα. ¹ ακüμη μια γυναßκα, καθισμÝνη σε Ýνα σκαμπü, με τα πüδια ανοιχτÜ. ΑυτÝς οι γυναßκες εßναι Ýμπειρες στο σεξ, πιθανüν να εßναι πüρνες» αναφÝρει ο Do Espirito. Οι Üντρες εμφανßζονται πιο πρωτüγονοι, με γÝνια και μακριÜ μαλλιÜ και το σεξ εμφανßζεται εδþ σαν μια ευχÜριστη απασχüληση για εýπορους ανθρþπους, διατεßνεται ο ιστορικüς.

 

Τα ζευγαρþματα του λαοý

http://www.fourtounis.gr/Οι Αιγýπτιες δεν ερÝθιζαν τα αρσενικÜ με προκλητικÜ εσþρουχα. Το εσþρουχο Þταν στην αρχαßα Αßγυπτο Ýνα τριγωνικü κομμÜτι ýφασμα που Ýδεναν γýρω απü τη μÝση. Αν πιστÝψουμε τις αναπαραστÜσεις, ο ερωτισμüς κρυβüταν στα μαλλιÜ. Πλοýσια μαλλιÜ Þ περοýκες. «Οι γυναßκες Ýφτιαχναν περßτεχνες κοτσßδες, φρÜτζες, μποýκλες, κατσαρþματα Þ ακüμη και εξτÝνσιονς με αληθινÜ Þ ψεýτικα μαλλιÜ», αναφÝρει ο ΓÜλλος ιστορικüς και προσθÝτει üτι τα μαλλιÜ ταυτßζονται με τον ερωτικü πüθο και η γυναßκα χτενßζοντας τα μαλλιÜ της πÝφτει στο ερωτικü κρεβÜτι.

Μια Üλλη ενδιαφÝρουσα πτυχÞ που αναλýει ο Do Espirito εßναι üτι τα σþματα των αρχαßων Αιγυπτßων, ανδρþν και γυναικþν, εßναι εντελþς Üτριχα. Τα ξυρßζουν Þ τα αποτριχþνουν πριν τα τυλßξουν με τα αρþματα ελαßων απü μýρτο και μÝλι. Οι Αιγýπτιοι, λÝει ο ιστορικüς, ξÝρουν üτι ο χρüνος εßναι μετρημÝνος. Το προσδüκιμο ζωÞς εßναι στα 25 με 35 χρüνια. ΠρÝπει να κÜνουν παιδιÜ πολý νÝοι. ΠηγÞ Liberation

 

ΔιαβÜστε, πατþντας ΕΔΩ, το Üρθρο με τßτλο «Οι πειρασμοß του Νεßλου» το αυθεντικü, üπως εßναι δημοσιευμÝνο στα γαλλικÜ απü την εφημερßδα Liberation