ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  1. Για να μην κλαίμε, όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια, τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά, καθαρίζουμε πρώτα όλο το κρεμμύδι και στο τέλος τη ρίζα του.
  2. Αν βάλουμε στον πάτο της γλάστρας ένα φίλτρο καφέ πάνω στην τρύπα εξόδου του νερού, θα εμποδίζει το χώμα να φύγει, αλλά θα κρατάει και καλύτερα την υγρασία στο φυτό.
  3. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ λευκαντικά μαζί με χλωρίνη ή κάτι παρόμοιο γιατί ο συνδυασμός μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες αναθυμιάσεις.
  4. Μπορούμε να διατηρήσουμε φρέσκα τα λεμόνια μας, αν τα βάλουμε σε ένα πλαστικό κουτί στην κατάψυξη.
  5. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα τονωτικό για τα αδύνατα μαλλιά, χτυπώντας μισό φλιτζάνι γιαούρτι με ένα αυγό. Κάνουμε ένα καλό μασάζ στα μαλλιά μας, τα αφήνουμε για 10 λεπτά και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
  6. Οι πατάτες μα θα διατηρηθούν, αρκετό καιρό χωρίς να φυτρώσουν αν βάλουμε κοντά τους μερικά μήλα.
  7. 0 λεκές από κόκκινο κρασί πάνω στο χαλί βγαίνει με σόδα.
  8. Για να μειώσουμε κατά πολύ τον χρόνο σιδερώματος, πρέπει να απλώνουμε με προσοχή τα ρούχα και να τα διπλώνουμε καλά μόλις τα μαζέψουμε ή μόλις τα βγάλουμε από το στεγνωτήριο.
  9. Για να εξαφανίσουμε την μυρωδιά του καπνού από τα ρούχα μας, τα περνάμε με μία βούρτσα που θα έχουμε βυθίσει σε διάλυμα αμμωνίας. (1 κουταλάκι αμμωνία για 1 λίτρο νερό)
  10. Τους λεκέδες από μελάνι τους βγάζουμε όσο ακόμη είναι νωποί με τη λακ των μαλλιών μας. Ψεκάζουμε τον λεκέ αρκετές φορές και κατόπιν πλένουμε το ρούχο κανονικά.
  11. Για να είμαστε σίγουροι ότι τα φρούτα και τα λαχανικά που θα πάρουμε είναι φρέσκα, προσέχουμε τα φύλλα τους να είναι ζωηρά και να μην έχουν κίτρινα σημάδια.
  12. Για να διατηρηθούν τα δερμάτινα μας περισσότερο καιρό μαλακά, τα περνάμε ελαφρά με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο γάλα.
  13. Για να καθαρίσουμε τα φύλλα του φίκου μας, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γλυκερίνη σε ένα μάλλινο πανί και περνάμε προσεκτικά τα πράσινα φύλλα από τη γυαλιστερή τους πλευρά.
  14. Οι λεκέδες από καφέ καθαρίζουν από ένα μίγμα με ξύδι και οινόπνευμα που θα ετοιμάσω σε ίση αναλογία.
  15. Δεν πετάμε το φθαρμένο πανί της σανίδας σιδερώματος. Από τα γερά μέρη μπορούμε να φτιάξουμε αντιθερμικές πιάστρες για το φούρνο.
  16. Ένα καλό μαλακτικό για το λαιμό είναι ένα μίγμα από κονιάκ, ουίσκι, μέλι και τσάι του βουνού. Βράζω τα υγρά, διαλύω το μέλι και κάνω γαργάρες.
  17. Ένα αυτοσχέδιο καθαριστικό για μπρούντζινα μπορούμε να φτιάξουμε με ένα μέρος αμμωνία, 1 μέρος δυνατό ξύδι και 1 μέρος νερό. Τρίβω δυνατά με ένα σφουγγαράκι και γυαλίζω με μάλλινο ύφασμα.
  18. Τα βρασμένα φύλλα από το τσάι του βουνού είναι λίπασμα καλό για φυτά εσωτερικού χώρου.
  19. Για να ξεμπερδέψουμε εύκολα μία λεπτή χρυσή αλυσίδα, την πασπαλίζουμε με λίγο ταλκ. Οι κόμποι θα εξαφανιστούν γρήγορα.
  20. Το αφέψημα δεντρολίβανου μας δίνει επιδερμίδα λαμπερή και καθαρή και επίσης βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.
  21. Για να διατηρήσουμε τα κρεμμύδια μας περισσότερο χωρίς να φυτρώσουν, τα βάζουμε σε χάρτινη σακούλα και τα τοποθετούμε στη θήκη του ψυγείου για τα λαχανικά.
  22. Αν μας στενεύουν τα καινούρια μας παπούτσια, βάζουμε μέσα στο καθένα ένα βρεμένο πανί με ζεστό νερό και μετά τα φοράμε μέχρι να πάρουν το σχήμα του ποδιού μας.
  23. Αν βάλουμε ένα φυσικό σφουγγάρι μέσα σε γλαστράκι και ρίξουμε στις τρύπες του σπόρους μαϊντανού, οι σπόροι θα βλαστήσουν και θα έχομε πάντα φρέσκο μαϊντανό. Απαραιτήτως πρέπει να διατηρούμε το σφουγγάρι πάντα υγρό.
  24. Αν κόψει η μαγιονέζα, χτυπάμε ένα κρόκο αυγού σε καθαρό μπωλ και προσθέτουμε σιγά - σιγά την κομμένη μαγιονέζα, συνεχίζοντας το χτύπημα με προσοχή, μέχρι να αποκτήσει ξανά την λεία υφή της.
  25. Αν τα γυαλικά που πλένουμε στο πλυντήριο πιάτων έχουν γρατσουνιές ή είναι θαμπά, μάλλον βάζουμε περισσότερο απορρυπαντικό από όσο χρειάζεται.
  26. Επίσης πρέπει να ανοίγουμε την πόρτα αμέσως μετά το πλύσιμο των σκευών για να φεύγει ο ατμός.
  27. Για να γυαλίσει το δερμάτινο πορτοφόλι μας, το τρίβουμε με φλούδα πορτοκαλιού και μετά το σκουπίζουμε καλά με μαλακό ύφασμα.
  28. Για να εξαφανίσουμε τα άλατα από το βραστήρα, ή την τσαγιέρα βράζουμε μισό λίτρο νερό με 5 κουταλιές ξύδι.
  29. Αν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ναφθαλίνη ή καμφορά εναντίον του σκώρου στα χαλιά μας, τότε δεν τα τυλίγουμε σφιχτά για να μην μείνουν σημάδια στο τέλος από τους βόλους.
  30. Τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα βγαίνουν πολύ πιο εύκολα αν τα ζεστάνουμε για λίγο, στο φούρνο μικροκυμάτων στη μεσαία ένταση.
  31. Τα βαμβακερά, τα λινά, τα μεταξωτά και τα βισκόζ τα σιδερώνουμε ελαφρώς υγρά, γιατί διαφορετικά δεν στρώνουν.
  32. Τα εσπεριδοειδή που χρησιμοποιούμε στα γλυκά μας πρέπει να τα πλένουμε πολύ σχολαστικά, γιατί (ειδικά τα εισαγόμενα) η φλούδα τους ψεκάζεται με μυκητοκτόνο, το οποίο φεύγει πολύ δύσκολα.
  33. Η μαγιά μπύρας είναι ένα καλό όπλο κατά του στρες. Αν την καταναλώσουμε το βράδυ, την επομένη ημέρα θα νιώθουμε πιο ήρεμοι.
  34. Για να βγάλουμε λεκέδες από τσάι σε μεταξωτό ύφασμα, διαλύουμε ένα κρόκο αυγού σε χλιαρό νερό και τρίβουμε με αυτό το ύφασμα στο σημείο του λεκέ. Ξεβγάζουμε πολύ καλά το ρούχο με νερό και πλένουμε κανονικά. Για πιο επίμονους λεκέδες χρησιμοποιούμε γλυκερίνη διαλυμένη σε νερό.
  35. Μπορούμε να καθαρίσουμε τα πορσελάνινα μόνο είδη μπάνιου από τα άλατα, χρησιμοποιώντας το καθαριστικό του φούρνου. Ψεκάζουμε, αφήνουμε για δύο λεπτά και κατόπιν ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
  36. Το ψωμί μας θα διατηρηθεί στην ψωμιέρα περισσότερο χωρίς να μουχλιάσει, αν περάσουμε το εσωτερικό της με ένα πανί βουτηγμένο στο ξύδι.
  37. Για να καθαρίσουμε πιο εύκολα τους πίνακες ζωγραφικής, χρησιμοποιούμε αντί για ξεσκονόπανο ένα μεγάλο πινέλο.
  38. Αν τρίψουμε τα δερμάτινα γάντια μας με ψίχα ψωμιού, θα H καθαρίσουν και θα αποκτήσουν λάμψη.
  39. Για το πλύσιμο των μάλλινων και ευαίσθητων ρούχων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν " 2 σε 1". Η μαλακτική κρέμα ποι H  περιέχει θα φροντίσει απαλά τα ρούχα μας.
  40. Για να βγάλουμε τσίχλα που κόλλησε στο χαλί, βάζουμε πάνω _  παγάκια και την ξεκολλάμε με ένα μυτερό μαχαίρι. Μετά τρίβουμε το χαλί με βούρτσα για να επανέλθει το τέλος.
  41. Για να διαπιστώσουμε αν τα αυγά είναι φρέσκα, γεμίζουμε ένα μπωλ με κρύο νερό και βάζουμε μέσα τα αυγά. Όσα αυγά Ξ  βυθιστούν, είναι φρέσκα. Όσα επιπλέουν δεν είναι.
  42. Για να υπολογίσουμε σωστά τις μερίδες των γλυκών που θα χρειαστούμε, αν έχουμε γιορτή ή τραπέζι, πρέπει να ξέρουμε ότι: 500 γρ. παγωτού δίνουν 6 μερίδες, 600 γρ. ζελέ δίνουν 6 μερίδες, μία τούρτα παγωτό του κιλού δίνει 12 μερίδες και ένα κέικ του κιλού 24 φέτες.
  43. Μπορούμε να διατηρήσουμε για πολλούς μήνες ξύσμα πορτοκαλιού, αν το φυλάξουμε μέσα σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά προσθέτοντας ζάχαρη ή κονιάκ.
  44. Όσοι έχουν προβλήματα τριχοφυΐας, πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους. Τροφές πλούσιες σε ζωικά λίπη και πρωτεΐνες επιβαρύνουν το πρόβλημα.
  45. Μπορούμε να φυλάξουμε τα κεφτεδάκια μας στην κατάψυξη, χρησιμοποιώντας τις πλαστικές θήκες των αυγών, αφού τις πλύνουμε σχολαστικά.
  46. Όταν κάνουμε δίαιτα πρέπει να πίνουμε πολύ χυμό πορτοκαλιού.
  47. Τα ταλαιπωρημένα πατώματα της κουζίνας και του μπάνιου θα καθαρίσουν και θα λάμψουν αν στο νερό σφουγγαρίσματος διαλύσουμε λίγη αμμωνία.
  48. Για να αφαιρέσουμε τα κεριά από τα κηροπήγια, χωρίς να προκαλέσουμε ζημιές, τα βουτάμε για λίγη ώρα σε λεκάνη με καυτό νερό.
  49. Για να απομακρύνουμε άσχημες μυρωδιές από το σφουγγαράκι της κουζίνας, το βάζουμε σε διάλυμα από νερό χονδρό αλάτι και σόδα.
  50. Αν λεκιάσει το λευκό λινό τραπεζομάντηλο με κόκκινο κρασί, το αντίδοτο είναι το λευκό κρασί. Ρίχνουμε αμέσως πάνω στο λεκέ λίγο λευκό κρασί, και το τρίβουμε.
  51. Για να μην μαυρίζουν γρήγορα τα ασημένια μαχαιροπίρουνα, βάζουμε μέσα στο κουτί ή στο συρτάρι που τα φυλάμε λίγη καμφορά.
  52. Τα σκόρδα μας θα διατηρηθούν πολύ αν τα φυλάξουμε σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά στο ψυγείο. Επίσης μπορούμε να καθαρίσουμε τα σκόρδα και να βάλουμε τις σκελίδες μέσα σε βάζο που κλείνει ερμητικά με λάδι.
  53. Αν πεταχτεί λάδι από το τηγάνι και μας κάψει, βάζουμε αμέσως πάνω στο κάψιμο κομμένη πατάτα, ή ντομάτα.. Θα ανακουφιστούμε αμέσως.
  54. Ένα αναμμένο κερί, απομακρύνει την μυρωδιά του κομμένου κρεμμυδιού.
  55. Για να κρατήσουμε τις μπότες μας όρθιες, τοποθετούμε στην καθεμία από δύο περιοδικά τυλιγμένα σε ρολό.
  56. Για να δούμε αν η μαγιά μπύρας που έχουμε είναι ενεργή, ρίχνουμε ένα μικρό κομματάκι σε νερό που βράζει. Αν αφρίσει είναι εντάξει.
  57. Για να διατηρηθούν τα ασπρόρουχά μας καλλίτερα, πριν τα φορέσουμε, τα βάζουμε να μουλιάσουν για ένα βράδυ σε νερό όπου έχουμε διαλύσει χονδρό αλάτι.
  58. Εάν τα χρώματα των χαλιών μας έχουν χάσει τη ζωντάνια τους, τα περνάμε με βούρτσα βουτηγμένη σε ξύδι ή σε μίγμα νερού και αμμωνίας.
  59. Αν τρίβουμε τα δόντια μας με σόδα και νερό θα γίνουν πιο άσπρα.
  60. Για να αφαιρέσουμε εύκολα ετικέτες από βάζα ή χαλκομανίες από πλακάκια, βρέχουμε καλά με λευκό ξύδι. Αφήνουμε να μουλιάσουν καλά και κατόπιν ξεκολλάμε.
  61. Για να βγάλουμε εύκολα την φλούδα από τα καρύδια, τα βυθίζουμε για αρκετή ώρα σε ζεστό γάλα.
  62. Για να βγάλουμε εύκολα λεκέδες από κερί σε ύφασμα, βάζουμε κάτω από το λεκέ ένα κομμάτι από χαρτοσακούλα ή εφημερίδα διπλή, ένα κομμάτι χαρτοσακούλα πάνω από το λεκέ και σιδερώνουμε. Αν το χαρτί λαδώσει το αλλάζουμε, μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.
  63. Για να γυαλίσουμε παλιά ασημένια κοσμήματα, τα τρίβουμε με ψίχα ψωμιού ή με σόδα.
  64. Ενα καλό λευκαντικό για τα ασπρόρουχά μας είναι μία λεκάνη με βραστό και φετάκια λεμονιού.
  65. Αν στα πλακάκια μας υπάρχουν ίχνη κόλας από αυτοκόλλητες κρεμάστρες, ζεσταίνουμε το μέρος με το πιστολάκι των μαλλιών και μετά τρίβω με καθαρό οινόπνευμα.
  66. Αν τα χέρια μας σκάνε το χειμώνα εύκολα από το κρύο, τα αλείφω με ένα διάλυμα από χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο σε ίσες αναλογίες.
  67. Με το ελαιόλαδο τρίβουμε δύσκολους λεκέδες από γράσο πριν βάλουμε το ρούχο στο πλυντήριο για κανονικό πλύσιμο.
  68. Για να απομακρύνουμε από τα φυτά μας ενοχλητικά έντομα, σκουλήκια και μυρμήγκια από τα φυτά μας, τα ποτίζουμε με νερό στο οποίο έχουμε βράσει φασκόμηλο και δυόσμο.
  69. Ένας πρωτότυπος τρόπος για να γυαλίσουμε τα μπρούντζινα i είναι να απλώσουμε πάνω γιαούρτι για λίγο. Τα ξεπλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε καλά τρίβοντας τα με μαλακό πανί.
  70. Αν οι αγκώνες μας έχουν σκληρή επιδερμίδα, τους αλείφουμε με μία λοσιόν από 2 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το χυμό μισού λεμονιού.
  71. Αν αναμίξουμε μία κουταλιά ελληνικό καφέ με το χυμό μισού λεμονιού, έχουμε το καλλίτερο φάρμακο για τη διάρροια.
  72. Αν στο νερό του βάζου προσθέσουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη, τα λουλούδια θα διατηρηθούν ζωηρά και φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.
  73. Για να πήξει η αραιή μαρμελάδα μας, την ξαναβράζουμε με φρέσκο χυμό μήλου για 15 λεπτά περίπου.
  74. Αν θέλουμε να τονώσουμε το χρώμα στα καστανά μαλλιά μας, βράζουμε σε νερό πράσινες φλούδες από φρέσκα καρύδια και ξεβγάζουμε με το σκουρόχρωμο υγρό τα μαλλιά μας μετά το λούσιμο.
  75. Τα καλάθια που μας στέλνουν στις γιορτές, δεν τα πετάμε, Μπορούμε να τα γεμίσουμε με παιχνίδια, με το εργόχειρο μας, με τα καλλυντικά μας, με περιοδικά ή με πετσέτες της κουζίνας.
  76. Θα ξεκουράσουμε τα μάτια μας από τους καπνούς και το ξενύχτι αν βάλουμε κομπρέσες από κρύο τσάι.
  77. 0ι παλιές οδοντόβουρτσες είναι χρήσιμες. Μπορούμε να τρίψουμε κοσμήματα, να καθαρίσουμε δύσκολους λεκέδες από αντικείμενα με δύσκολες καμπύλες, από παπούτσια σπορτέξ, από μπιμπελό.
  78. Για να μην καταστρέφουν το πάτωμα ή τα χαλιά τα πόδια των επίπλων, τοποθετούμε στις άκρες μικρά αυτοκόλλητα μοκετάκια που θα βρούμε στην αγορά.
  79. Ένα κουταλάκι σόδα σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό θα μας ανακουφίσει από δυσπεψία και βαρυστομαχιά.
  80. Για να ωριμάσουν τα ακτινίδια ή οι μπανάνες, τα βάζουμε σε σακούλα μαζί με ένα μήλο και τα αφήνουμε για 2-3 ημέρες.
  81. Αν τα τζάμια μα έχουν λεκέδες και στίγματα, πριν τα καθαρίσουμε με απορρυπαντικό τα τρίβουμε στα σημεία των λεκέδων με μισή λεμονόκουπα.
  82. Για να μη μυρίζει άσχημα το δοχείο των σκουπιδιών, ρίχνουμε στον πάτο του δοχείου ψιλή άμμο.
  83. Βάζουμε ένα κλωνάρι θυμάρι και 2 -3 σκελίδες σκόρδου μέσα σε ένα μπουκάλι ξύδι. Το αφήνουμε λίγες ημέρες και μετά το σουρώνουμε σε άλλο μπουκάλι.
  84. Για να πλύνουμε ακίνδυνα τα χνουδωτά παιχνίδια των παιδιών στο πλυντήριο, τα βάζουμε σε μία μαξιλαροθήκη, την κλείνουμε και πλένουμε σε πρόγραμμα ελαφρύ.
  85. Το τραπέζι από καρυδιά θα γυαλίσει και θα ανανεωθεί αν το περάσουμε με ένα πανί βρεμένο με γάλα. Μετά το τρίβουμε με μαλακό πανί.
  86. Οι λεκέδες στο χαλί από καφέ, τσάι ή κακάο βγαίνουν με σαμπουάν μαλλιών και λίγο νερό.
  87. Οι λεκέδες στο χαλί από λάδι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία, βγαίνουν αν τους τρίψουμε με πανί βρεμένο σε καθαρό οινόπνευμα και μετά με λίγο απορρυπαντικό χαλιών.
  88. Οι λεκέδες στο χαλί από κόκκινο κρασί ή σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ καθαρίζουν με απορρυπαντικό και στο τέλος περνάμε τους λεκέδες με χυμό λεμονιού.
  89. Με απορρυπαντικό και καθαρό οινόπνευμα καθαρίζουν και οι λεκέδες από μαγιονέζα και μουστάρδα.
  90. Με απορρυπαντικό και καθαρή βενζίνη βγαίνουν οι λεκέδες από μπύρα, αίμα και χρωματιστούς μαρκαδόρους.
  91. Τρίβουμε τις σόλες των καινούριων παπουτσιών με πατάτα κομμένη στη μέση, για να μη γλιστράνε όταν θα τα φορέσουμε για πρώτη φορά.
  92. Αν προσθέσουμε στο βάζο με τα λουλούδια μισή ασπιρίνη θα διατηρηθούν καλλίτερα.
  93. Στους λεκέδες από αίμα ρίχνουμε λίγο κρύο γάλα και τους τρίβουμε πριν τους πλύνουμε με κρύο νερό.
  94. Για να έχω καλλίτερη γεύση στα κοκτέιλ, βάζουμε στις πλαστικές θήκες για παγάκια, μικρά κομμάτια φρούτων εποχής και γεμίζουμε με νερό.
  95. Για να καθαρίσουν τα πλαστικά σκεύη της κουζίνας, αλλά και τα πιατικά, τα βυθίζουμε για λίγο σε νερό ζεστό με λίγη χλωρίνη. Τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά τα σκουπίζουμε και τα βάζουμε στη θέση τους.
  96. Οι λεκέδες από μελάνι σε βαμβακερό ύφασμα, βγαίνουν με φρέσκια ντομάτα. Μετά πλένουμε με δυνατό απορρυπαντικό.
  97. Μία λεκάνη με νερό και κομμένα κρεμμύδια σε φρεσκοβαμμένο δωμάτιο απορροφά την μυρωδιά της μπογιάς.
  98. Τα μάρμαρα ασπρίζουν αν τα τρίψουμε με διάλυμα από οξυζενέ και αλάτι. Επίσης ασπρίζουν και με χλωρίνη.
  99. Μπορούμε να φτιάξουμε οικολογικά αντισκωρικά με πιπέρι σε κόκκους, λεβάντα, μοσχοκάρυδο, λεβάντα, θυμάρι, γαρύφαλλα κ.λ.π. Βάζουμε τα υλικά αυτά σε σακουλάκια από τούλι ή δαντέλα και αφού καθαρίσουμε καλά και τα ρούχα και τις ντουλάπες ή τα συρτάρια, τα τοποθετώ.
  100. Για να ξαλμυρίσουμε μία φέτα που μας φαίνεται αλμυρή, την βάζουμε για λίγες ώρες σε γάλα.
  101. 0 ερεθισμός και η φαγούρα από τσιμπήματα κουνουπιών ή άλλων εντόμων, ανακουφίζεται αν βάλουμε στο μέρος που υπάρχει ερεθισμός λίγο κομμένο ξερό κρεμμύδι.
  102. Το κρεμμύδι βοηθάει και στα τσιμπήματα της μέλισσας, αφού όμως βγάλουμε το κεντρί πρώτα.
  103. Αν πρόκειται να απουσιάσουμε αρκετές ημέρες, μπορούμε να ποτίζουμε τις γλάστρες κατά την απουσία μας, αν γεμίσουμε με νερό μπουκάλια μεγάλα από νερό εμφιαλωμένο ή αναψυκτικά και τα βυθίσουμε ανάποδα στο χώμα της κάθε γλάστρας.
  104. Για να είναι το κοκτέιλ μας εντυπωσιακό, περνάμε τα χείλη του ποτηριού με λεμόνι, το ακουμπάμε σε ζάχαρη και σερβίρουμε το ποτό.
  105. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη στο ζεστό καφέ μας με ένα σοκολατάκι. Η γεύση του γίνεται απίθανη!
  106. Μπορούμε να προσθέσουμε στο φραπέ μας δύο μπάλες παγωτό κρέμα.
  107. Τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου γυαλίζουν, αν τα περάσουμε με ένα πανί βρεμένο σε μπύρα.
  108. Το νερό που βράσαμε αυγά, αλλά και τα τσόφλια τους είναι άριστο λίπασμα για τα λουλούδια εσωτερικού χώρου.
  109. Αν τρίψουμε τα χέρια μας με λάδι και ζάχαρη θα έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα.
  110. Αν μέσα στο βάζο της μουστάρδας βάλουμε ένα κομματάκι λεμονιού, θα τη διατηρήσουμε περισσότερο.
  111. Αν βράσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό σε λίγο ξύδι για πέντε λεπτά, έχουμε ένα καταπληκτικό κατάπλασμα για τις μελανιές.
  112. Για να ανάψουμε εύκολα τα κάρβουνα στην ψησταριά μας, τα φυσάμε με το πιστολάκι των μαλλιών.
  113. Αν στις γλάστρες μας κάνουν φωλιές τα μυρμήγκια, κάνουμε ένα αφέψημα από δυόσμο, το αφήνουμε να κρυώσει και ποτίζουμε τις γλάστρες.
  114. Για να εξαλείψουμε την έντονη μυρωδιά του λαδιού από κάποιο σκεύος, ρίχνουμε καυτό νερό και λίγο πριονίδι. Αφήνουμε λίγη ώρα, μέχρι να κρυώσει το νερό, και μετά πλένουμε κανονικά τα σκεύη.
  115. Αν θέλουμε να τρίψουμε κύβους ζάχαρης, τους βάζουμε για 2 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων σε μεγάλη ένταση.
  116. Τα αποτσίγαρα είναι χρήσιμα ως λίπασμα, σε φυτά εσωτερικού χώρου.
  117. Το ελαιόλαδο είναι άριστο τονωτικό για τα μαλλιά μας. Βάζουμε 4 μέρη χλιαρό νερό με 1 μέρος λάδι σε ένα ψεκαστηράκι, το κουνάμε να αναμιχθούν καλά τα υγρά και ψεκάζουμε τα μαλλιά μας, μέχρι να μουσκέψουν καλά. Τα τυλίγουμε με πετσέτα και τα κρατάμε έτσι όση περισσότερη ώρα μπορούμε. Μετά τα λούζουμε κανονικά.
  118. Δεν πρέπει να πλένουμε τις ξύλινες κουτάλες στο πλυντήριο πιάτων γιατί θα κάνουν ρωγμές. Τις πλένουμε αμέσως μετά τη χρήση κανονικά με χλιαρή σαπουνάδα, και ξεπλένουμε καλά.
  119. Αν το φερμουάρ του τζην σκαλώνει, το περνάμε λίγο με ένα κομμάτι πράσινο σαπούνι και το πρόβλημα θα εξαφανιστεί.
  120. Τα τηγανητά κολοκυθάκια δεν θα απορροφήσουν πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα, αν τα αλατίσουμε 30 λεπτά πριν τα τηγανίσουμε.
  121. Για να καρφώσουμε ένα καρφί στον τοίχο χωρίς να πληγώσουμε τα χέρια μας, τρυπάμε με το καρφί την άκρη ενός διπλού χαρτονιού και κρατώντας το χαρτόνι από την άλλη πλευρά χτυπώ το καρφί και το καρφώνουμε στη θέση που θέλουμε.
  122. Μπορούμε να καθαρίσουμε οικολογικά τα χάλκινα σκεύη μας με ένα πανί βουτηγμένο σε ντοματοπελτε. Τα τρίβουμε καλά και μετά τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με μαλακό ύφασμα.
  123. 0 χυμός από φρέσκια ντομάτα βγάζει λεκέδες σκουριάς από τα ρούχα.
  124. Για να δώσουμε λάμψη στα μαλλιά μας, τα ξεβγάζουμε με νερό και ξύδι.
  125. Αν οι ενώσεις στα πλακάκια του δαπέδου ή του μπάνιου έχουν μαυρίσει, τις τρίβουμε με υπομονή με μία παλιά οδοντόβουρτσα και χλωρίνη ή κάποιο άλλο απορρυπαντικό.
  126. Για να αρωματίσουμε ένα χώρο βράζουμε σε κατσαρολάκι καρφάκια γαρύφαλλο, ξυλαράκια κανέλλας και φλούδες πορτοκαλιού.
  127. Δεν αφήνουμε ποτέ πάνω σε αναμμένο μάτι, άδεια την ανοξείδωτη κατσαρόλα μας, γιατί θα στραβώσει ο πυθμένας.
  128. Για να εξαφανίσουμε την βαριά μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μας, τα τρίβουμε με μαϊντανό και ελληνικό καφέ.

 Πήγαινε πίσω